Toch nog actie

Auteur: Rednax

De handelsperiode begon aan zijn laatste dagen voordat de vulkaan al het leven in de federatie wederom een week onmogelijk zou maken. Blijkbaar was de vulkaan niet de enige die wakker werd, ook in Cyberië en Virtua begonnen er opeens mensen de oogjes uit te wrijven en dingen te doen.

In Cyberië werden de Minister van Financiën, Troel, en de President, The Socialist, ontslagen omdat zij op een mooie en creatieve manier probeerden de International Court uitspraak te omzeilen.
Naar verluidt hadden de rechters zelf geen actie ondernomen tegen deze creatieve vorm van boekhouden aangezien aan de uitspraak voldaan werd. Het was de taak aan het Parlement om in te grijpen wanneer zij dit nodig achtten, wat dus ook het geval was.

In Virtua wist de Assembly eindelijk een nieuwe Tribune, Alecto, aan te stellen. Meteen na zijn aanstelling begon hij met voorstellen doen om de wet op enkele essentiële punten te wijzigen en met de ontslag procedure in gang zetten van de Chairman of the Council, racecar. Alle voorstellen werden aangenomen wat de Council ertoe verplichtte een nieuwe Chairman aan te wijzen. Gezien de nog korte duur van de handelsperiode is besloten een ervaren rot op de positie te zetten en geen verkiezingen meer te organiseren.
Over de wetswijzigingen zijn ze het in Virtua nog niet helemaal eens. Sommigen vinden dat de Council beter opgeheven kan worden terwijl anderen vinden dat het beter wordt zo. Als we naar de situatie in Cyberië kijken ten tijden van Volksraad en deze vergelijken met de situatie nu in Virtua zien wij beangstigend veel overeenkomsten. Is het dus niet gewoon wachten op een slimmerik die de macht pakt en op die manier heel Virtua op zijn knieën kan dwingen? Of zullen ze in Virtua beter uitkijken en hun systeem beter dichttimmeren?
Alleen tijd zal het ons leren.

Zal Cyberië volgende ronde wederom worden gewekt door een absolute meerderheid met een vernieuwend plan? Zal Virtua worden overgenomen door een machtswellusteling zonder geweten? Zal Digitalië eindelijk zijn plannen uit de doeken doen en de hele Federatie overnemen? Of blijft alles lekker zijn gangetje gaan? Kom na de vulkaanuitbarsting gezellig terug en je zult het zelf meemaken.