Rockefeller, 1865

Door: Frederik Alvarez

Het was een droevige middag in mei. Er was veel bewolking wat niet normaal was voor de tijd van het jaar. Normaal vlogen de vlinders en bijen al vrolijk in de rondte, maar dit jaar was het anders. Dat wist ook de Verloren Zoon. Maar wie is de Verloren Zoon, ik zal mezelf even voorstellen:
Ik ben een man van 26, geboren en getogen in Roebelarendsveen en een hardwerkende handelaar in Eurodam. Ik moet vaak lange dagen maken om genoeg klei uit de grond te krijgen. Ik ben namelijk een handelaar in stenen. Dit verhaal gaat over mij, een verloren zoon van de machtigste familie in onze Federatie ooit. Ik ben John D. Rockefeller.
“Rockefeller, wilt u zich melden bij balie 3 alstublieft,” zei een vriendelijke stem toen ik het hoofdkantoor van het CBI binnenstapte. Ik was van plan om een eigen bedrijf te beginnen in het mooie Cyberië. Het eerste bedrijf dat zich volledig zou concentreren op het bijhouden van boekhoudingen voor andere bedrijven. Het is 1865, Cyberië was een grote kale vlakte met zand en soms wat bomen en in de grond zat veel goud en olie. Ik liep naar balie 3 en gaf mijn reisdocumenten af.
“John D. Rockefeller, 26 jaar, 8 juli 1839.”
“Dat is correct mijnheer. Zijn mijn andere papieren ook in orde?” vroeg ik aan de meneer achter de balie. De meneer achter de balie had een strak pak aan en een bril waar je haast niet doorheen kon kijken en ik vroeg me af of hij mij wel zag staan.
“Ja, uw papieren zijn correct. U mag zich vanaf nu officieel Cyberisch Burger noemen en mag een bedrijf starten bij het Werk & Geld-bureau hier om de hoek. Ik wens u veel plezier in uw verdere leven in Cyberië.”
Ik pakte mijn spullen van de balie af en liep naar buiten. Ik keek even om mij heen en zag links een bord hangen met daarop:”Werk & Geld-bureau”. Ik liep er snel naar toe en stapte binnen. Ik had in mijn hele leven nog nooit zoveel beveiliging gezien in een gebouw.
“Mijnheer, meekomen alstublieft!” snauwde een van de beveiligers mij toe en ik liep netjes achter hem aan.
“Als u hier plaats wilt nemen en al uw gegevens wilt invullen.” sprak hij terwijl we een kantoortje waren binnengelopen waar alleen maar een tafel en 2 stoelen stonden. Het leek wel op een verhoorkamer bij de politie.
“Bedrijfsnaam: Rockefeller & Andrews”

Volgende week het vervolg: De eerste week van het nieuwe bedrijf van Rockefeller.
Voor meer informatie over de echte John D. Rockefeller verwijs ik u door naar wikipedia. Alles wat hier staat is gebaseerd op werkelijkheid maar vertaald naar “Miniconomy-Taal”. Ik, Frederik Alvarez, ben de bedenker van de verhaallijn en zou het op prijs stellen als niet iemand anders ook volgende week een vervolg probeert te bedenken. Maar ideeën zijn altijd welkom.