Twintig keer Naamloze, twintig keer verval

Auteur: Naamloze

Van periode 57 tot 76 wil ik een beetje uitroepen tot de tijd dat ik de scepter had, de tijd dat ik de ‘baas’ was in Digitalië. In deze tijd ben ik sowieso elf periodes Koning geweest en de andere termijnen hebben gelijkgestemden of beter gezegd vrienden de kroon gehad, enkel met de Koningen kleinez, clown en torpedo 7 ben ik het niet eens geweest maar die hebben dan ook niet lang op de troon kunnen zitten. Desalniettemin schrijf ik dit stuk niet om mijzelf te prijzen, er is in deze tijd weinig gebeurd, ik wil jullie een autobiografische analyse van deze tijd in Digitalië en omstreken geven.

Voor 57 ben ik al twee keer op slinkse wijze Koning geworden, tevens had ik niet echt steun bij veel participaat in Digitalië. Na deze twee termijnen had ik besloten rustiger aan te doen en weer te wachten op mijn kans. Van 52 tot 57 was er een beleid qua bestuur in Digitalië. Het was helemaal gesloten op het participaat. Niemand kon er in niemand kon er uit. In 56 en 57 was het zelfs zo erg dat de kroon erfelijk werd op natuurlijke personen. Dat was niet mijn Digitalië dus ik liet de huidige koning Iamthebest4 III dood schieten om met veel gedogen steun van de Senatoren de wet te veranderen en mezelf uit te roepen tot Naamloze III. Het zou een nieuwe tijd worden in mijn ogen, ik had gehoopt iets van Richard te leren, een van de meest gewiekste inwoners die de federatie ooit heeft gekend. Het eerste wat ik moest doen is Digitalië ‘verbroederen’, iets waar ik overigens niet zou in zou slagen tot 69 naderde.

Maar dit was niet het grootste probleem. Voor 69 kwam ik denk ik al met het ware verhaal waarom Digitalië niet meer zo interessant zou worden als het in die alle tijden is geweest. Ik schreef het artikel Het verloren spel element van de federatie, met de uitspraken die voor mij typerend zijn voor de mentaliteit die de ‘periode Naamloze’, maar ook al naar mijn mening vanaf 48 leeft. Uitspraken als: “..als het toch geen zin meer heeft om te schieten, als je zelf meer geld kwijt raakt dan je slachtoffer” en “Digitalië wil de boel niet meer op de kop zetten, we willen het spel niet meer interessant maken als we maar een buitenlander per ronde neer kunnen schieten en die buitenlander ook nog geld terug krijgt. Vaarwel verhaal in de Federatie, vaarwel interessante politiek.” Zoals Mitra in de TMC tijdens de The Influence top50 schreef “Digitalians in this list usually get their points from the subjective factors”, Wij leven niet voor economie, wij leven van economie. Wij leven in Digitalië voor het verhaal dat de rest van de federatie en zeker de federalen niet met ons willen delen. Ik heb dit te laat ingezien en ben tijdenlang een te conservatieve Digitaliaan geweest. Ik zocht het in buitenlandse actie, maar de tijden waarin Richard leefde waren voorbij.

Vanaf 64 hebben we ons ergens anders op gericht, de Koning als volmacht. Het voor mij nog steeds geniale plan werd door Iamthebest4, beagollum, kleinez en mijzelf ontworpen. Het was de Eiland Raad. Weg met de luie Senatoren. Het was tijd voor een progressie, tijd dat de Koning aan de macht kwam en toch een mogelijkheid om onze cultuur ten alle tijden te behouden. Wat is er toen fout gegaan? Terwijl de Eiland Raad nog in zijn kinderschoenen stond heb ik iets gedaan waar ik achteraf alleen spijt van kan hebben. In 66 troonde ik letcall bever tot koning, een goeie vriend van mij, maar ook een goeie vriend van torpedo 7, samen hebben ze via het CoV de Eiland Raad uitgeschakeld op de ‘kinderfouten’ die het toen had. Nadat letcall bever, drie termijnen had verspild aan het uitschakelen van de Eiland Raad die hem juist machtig zou moeten maken geeft hij zijn troon aan torpedo 7. torpedo 7 is een prima kerel, maar zijn wegen zijn ondoorgrondelijk. Ik kan hem op dat punt niet uitstaan, ik besloot het heft weer in eigen hand te nemen.

De tijd van 69 was toen aangebroken, zoals hierboven leesbaar is dit eigenlijk het moment geweest dat ik in Digitalië geliefd, geaccepteerd of tenminste gedoogd was. Dat zouden ze weten. IK had één plan ontwikkeld om bijna geweldloos Virtua over te nemen en niet veel later kwam ik met een plan op de proppen om ook nog eens bijna geweldloos Cyberië over te nemen, daarnaast heb ik gewerkt aan een nieuw en redelijk geliefd besturingssysteem in Digitalië wat wat meer bloed door de aderen zou laten pompen binnen en buiten Digitalië. Het heeft mij zeven periodes geduurd voor ik doorhad dat het onmogelijk was om iets te veranderen in de federatie.

Ik heb vertrouwen in federalen en ik waardeer hun werk, maar ze spreken elkaar tegen en geven nooit duidelijkheid. Behalve Federal Assistant die gewoon overduidelijk elke vernieuwing of inspanning op een niet zo gezellige manier afslaat. Wouter daarbij wil zijn kindje, de federatie, nimmer uit handen geven waardoor er slechts minimale veranderingen mogelijk zijn. Die man heeft ook een leven maar vogels moeten leren vliegen. En de CoV is langzamerhand nooit echt voor mijn veranderingen geweest, ze zouden niet eerlijk zijn. Dat beken ik, ik heb nooit de intentie gehad om van Digitalië een eerlijk land te maken. Ik heb nooit gezegd dat je nieuwe inwoners van mijn land moet sparen. Ik zeg altijd elk land heeft een eigen cultuur dat misschien nog wel belangrijker is dan soepele handel en eerlijke verhoudingen tussen burgers.

Mijn grote fout is natuurlijk dat ik altijd in onrealistische dromen heb geloofd en dat nog steeds doe. Ik heb dit proces tussen 57 en 76 nodig gehad, maar de vraag is of ik daar half Digitalië in had moeten laten betrekken. Ik had eigenlijk veel eerder de troon moeten afzweren voor een langere periode. En natuurlijk sta ik daar als het nodig is, ik ben een Digitaliaan, maar zelf ga ik pas voor de troon als de federatie een andere federatie is. En toen kwam Iamthebest4 VI, Zoals ik hem bijna twintig periodes terug de troon illegaal afnam, heb ik hem nu bijna illegaal weer de troon gegeven. Ik geef hem mee niet de dromer als ik te zijn en zijn internationale netwerk en zijn bestuurlijke functies juist in te zetten om Digitalië naar een nieuw tijdperk te leiden, wat dat ook mag zijn.

ps. Na het schrijven van dit artikel heeft Iamthebest4 besloten neuroman volgende periode koning te laten zijn.

Post navigation