De roep om een revolutie?

The Socialist

Als je denkt aan Latijns-Amerika, dan denk je aan rum, sigaren, salsa en revolutie. De Zuid-Amerikanen hebben zogezegd warm bloed en temperament, en dat uit zich in talrijke revoluties zoals de geschiedenis reeds heeft bewezen. En ondanks dat revolutie voornamelijk aan warmbloedige types toebehoort, hebben ook wij in de Federatie verschillende revoluties meegemaakt. Kijk naar Digitalië en haar geschiedenis, en zelfs wij ‘koele kikkers’ uit Cyberië hebben flink wat op ons geweten.

Maar nu dat er steeds meer Latijns-Amerikaanse, en dus mensen met temperament, de Federatie binnenkomen, komt ook een nieuwe revolutie dichterbij. Wij in Cyberië en Digitalië merken niet zo heel veel van deze revolutionaire sentimenten, maar in Virtua is het speculeren omtrent een nieuw land al aarzelend begonnen. De aanzetters; immigranten uit Latijns-Amerika die het onderhand zat zijn op straat aangesproken te worden met de boodschap dat ze Engels moeten praten, en anders maar moeten ophoepelen. Ook snappen ze niks van het vage Virtuaanse politieke stelsel; één President die bijna alles beslist is toch veel makkelijker?

Ondertussen worden er al plannen gesmeed om één stad van Virtua over te nemen, of om te onderhandelen met de eigenaar van Ibisha, riemer_1990. Echter, deze zelfde riemer_1990 heeft aangegeven voorlopig nog niet veel in te zien in een Spaanstalig eiland in de DoeKoe waar allemaal vreemde, revolutionaire, types rondlopen die toch niemand verstaat. Wat als je straks niet meer weet wat die temperamentvolle personen in hun schild voeren? Dát zou nog eens een probleem zijn. De Latinos hebben echter al aangegeven het eiland desnoods met geweld over te nemen, om vervolgens geen cent aan riemer_1990 en zijn investeringsclubje te geven.

Rest er echter één probleem. Hoewel er steeds meer Spaanssprekende immigranten naar de Federatie komen, zijn ze nog steeds niet in de meerderheid. Hard kunnen schreeuwen betekent niet dat je ook je zin krijgt, en Virtuanen zijn over het algemeen iets te ongevoelig voor schreeuwers om er aandacht aan te besteden. Waarschijnlijk zal dus de enige uitweg geweld zijn, maar daar hoeft riemer_1990 zich voorlopig nog geen zorgen over te maken; de Latinos hebben niet veel geld, zijn met te weinig mensen, en hebben al helemaal geen wapens tot dusver.

Toch is het niet ondenkbaar. In 1956 landde Fidel Castro met slechts 82 rebellen op Cuba, en werd direct omsingeld door goedgewapende Cubaanse soldaten. Minder dan 3 jaar later, op 1 januari 1959, verdreef hij Batista en veroverde het gehele eiland. Door slim en niet te overhaast handelen, gecombineerd met een goede tactiek, kon hij terwijl hij zwaar in de minderheid was een groot eiland veroveren. De Latinos hebben dus al eerder gedaan, en ik heb altijd van mijn moeder geleerd dat je “nooit nooit moet zeggen”.

Post navigation