Cyberië in rouw

The Imperialist

“Dames en heren, we vliegen nu boven de Federatie na deze wel heel spannende wedstrijd! De finale is na een hele tijd 0-0 gebleven, maar Spanje heeft gescoord en heeft uiteindelijk ook gewonnen! We vliegen nu in een helikopter boven jullie hoofden en zenden live uit op TMC radio! We naderen Virtua dames en heren, we gaan even kijken hoe het daar zit. TUUUT”.

Dit zei de radio terwijl ik in de oldtimer zat die naar Sausijsshop ging. Ik ging lekker eten. Ik naderde Victory Road. “Beste luisteraars, we zijn weer terug! We vliegen boven Virtua en daar gaat het leven zijn normale gangetje. Ze trekken zich niks van het verlies van Nederland aan! Hier en daar een Spanjaard die zit te zuipen, ze zijn gevoelloos! Nu gaan we even kijken naar Cyberië, hopelijk is daar wat emotie op te pakken. We zijn zo weer terug. TUUT”, galmde de radio.

Ik parkeerde en stapte uit. Ik ging de shop binnen. Precies de Mac Donalds, maar dan alles vol met worsten. Een dikke vrouw stond bezweet frieten te bakken. “Das echt Belgisch meneer”, zei ze. “Natuurlijk!”, zei ik. Ik ging zitten en de radio van de shop vertelde: “Welkom terug! Ja, we vliegen boven Eurodam waar iedereen is samen gekomen. Jaja, we beginnen lager te vliegen. Je moet dit zien! Heel het volk ligt te wenen op de straat! De vrouwen hun mascara is helemaal uitgelopen, en de Spanjaarden worden helemaal afgeklopt! En de vlaggetjes zijn aan het verzuipen in de zee van tranen, beste luisteraars! Het scherm wordt helemaal weggespoeld en tegen het parlement gekwakt. Ondertussen zijn de riolen aan het onderlopen en is de brandweer, die ook aan het wenen is, zandzakjes aan het plaatsen voor het parlement terwijl hele huizen vol water staan! Er liggen wel 1000 vlagjes doorweekt in het traanvocht. Pillenwinkels zijn leeggehaald oftewel geplunderd om te slikken, luisteraars! Het is hier niet te doen! De mensen bleiten vollebak en therapeuten zwemmen de mensen te hulp. Dames en heren, dit is een ramp, voor de Cyberiërs is dat niet een ramp, maar de verloren match wel! Foto’s van Spanjaarden worden geprint en uitgedeeld om verscheurd te worden! We zullen even proberen wat lager te geraken, maar er komt waarschijnlijk een vloedgolfje richting Ibisha en Digitalië. MOET JE DIT ZIEN! Een gans huis wordt meegespoeld door de tranen …”.

Huh? Dit is niet normaal, dacht ik bij me zelf. Mijn gsm ging af. “The Impleralist? Je moet komen! Het is neuroman“, en de lijn werd afgesloten. Ik stopte mijn bieper terug en propte een bommaworst in mijn mond en rende weg. Hup, auto in en starten. Hup naar het paleis!

“Twee huizen zijn al meegespoeld luisteraars, en verschillende straten zijn beschadigd! Er zijn zoal een 20 personen meegespoeld tot zelf in het riool! De Cyberische President is niet te vinden, en hopelijk is die ook mee… euh.. wordt die teruggevonden! Het scherm is ondertussen helemaal gezonken en verschillende goederen komen boven drijven. He, moet je dat zien! Een ganse erotische uitrusting! Kun we dat even oppikken? Het zal nu toch wel gewassen zijn niet? Owja, we zijn on. Sorry beste luisteraars, het is een echte ramp! Je moet dit echt zien…

Noot van de schrijver: ik reageer overdreven op jullie overdreven reactie van de verloren wedstrijd in de finale van het WK. Nederland, wees trots, jullie zijn 2de!