Wat een drama

axedry

Wat een drama, op het moment van schrijven is het 20 uur na de verloren finale van Nederland tegen de Spanjaarden. Of bedoelde ik de Cyberische politiek, want ook daar schort het nodig aan. Laat ik beide stukken uiteenzetten.

Het begon allemaal op een mooie zondagmiddag, om 12.00 zat ik achter de buis. Genoeg eten en drinken om 2 dagen lang te feesten, het moest gebeuren: Nederland zou wereldkampioen worden. We begonnen met wat slap gezever van Jack van Gelder en kornuiten waarna we Tour de France begonnen te kijken. Robert Geesink lied zich goed zien, net als Koos Moerenhout. De eerste Nederlandse succesjes waren al te zien.

Daarna in 1x door naar de finale. Al na 5 minuten hadden we 2-0 achter kunnen staan. Door goed werk van de keeper bleven we leven. De heer De Jong probeerde een Louis van Gaaltje met zijn karateschop en Robben miste nog 2 enorme kansen. Daarna krijgen we een hoop gestuntel van de scheidsrechter, de heer Webb, waarvan overduidelijk te zien is dat zijn favoriete vakantieland Spanje is. En we eindigen 116 speelminuten laten in mineur. De Suarez van Spanje, de heer Iniesta, scoort, nadat hij al een keer of 50 om gele en rode kaarten had gevraagd.

Heel Nederland en Catalonië huilen om de winst van Spanje. Er is ook goed nieuws, het Cyberische elftal staat aan kop na de wedstrijden tegen Virtua en Digitalië gewonnen te hebben. Een klein beetje goed gevoel wat we wel hadden kunnen gebruiken komt alsnog na het goede nieuws over het Cyberische elftal.

Om 11:03 op 12-07-2010 kondigt President The Socialist 3 dagen van nationale rouw af, en het parlement dient alleen de belangrijkste taken uit te voeren. Nu komt het hele probleem van deze ronde: deed het Parlement/regering dan wel iets deze ronde? Het simpele antwoord daarop is nee.

Het parlement loopt nu al anderhalve week te bedenken hoe men Ibisha kan kopen. De MvO is bezig met het probleempje met de diploma’s, maar vergeet extra scholen aan te trekken. Tot nu toe is er 1 school die nog niet eens alle cursussen aanbiedt. Er waren 7 wachtende waarvan er na 1,5 week al wel 3 hun diploma gehaald hebben!

De Minister van Justitie had beter in Virtua kunnen blijven want de beste man heeft tot nu toe al 66.6% van de rechtszaken tegen zichzelf of 1 van zijn werknemers zien starten. Daarnaast hebben we nog de Minister van Financiën, op hem heb ik al 2 rondes lang geen op- of aanmerkingen deze is dan ook 1 van de weinigen die wel functioneert.

De President loopt, zoals reeds eerder vermeld, nog steeds Ibisha binnen te halen voor zijn alter ego. Want onze President is hoofdverantwoordelijk dat dit spe ook een Spaanse versie heeft en hij spreekt dit ook vloeiend. Even erbij vermelden dat zijn echte naam Ramsess is, en dat er ook een account is met die naam. 1+1=2? Bij mij wel.

Dan hebben we alleen het Parlement nog over. Ooit schreef Lodewijk XVI de dag voor de Franse Revolutie in zijn dagboek “Rien”, wat “niets” betekent. Dit lijkt mij de beste omschrijving van het parlement. Ze voeren niks uit, trekken alleen maar geld uit de staatskas. Als de president een beetje lef heeft, zorgt hij dat niemand zijn loon krijgt die in het parlement zit, want zo belonen we niets doen.

Wat zou het verliezen van de finale voor de wereldbeker voor gevolgen hebben op onze Spaanstalige spelers? Kunnen deze rustig over straat, of worden ze nog sneller neergeschoten dan de onbekende Digitaliaan? We zullen het gaan zien, ik ga verder met slapen, want hier gebeurt toch niks.

Noot van de redactie: er kan geenszins bevestigd worden dat de twee alter ego’s daadwerkelijk aan elkaar gekoppeld zijn.