Falende Overheden of boze burgers?

Frederik Alvarez

Laten we eerst met het goede nieuws beginnen, niet overal zijn falende overheden. Waar? Nou, in Digitalië! Mijn complimenten aan Digitalië.

Waar zijn dan wel falende overheden? In Virtua loopt een Consul of Justice and Safety rond die zijn zaken niet goed op orde heeft, niet voldoende rechters heeft, ruzie maakt met burgers en zo kunnen we nog even verder gaan. Daarnaast is er een burgemeester die een week lang geen havenkavel wilde verkopen en zo de internationale handel belemmerde. En er was een burgemeester waarvan sommige Virtuanen het bloed wel konden drinken, omdat deze burgemeester juist wel een havenkavel verkocht.

In Cyberië gaat het wat verder dan de lokale overheden, de President kondigde een rouwperiode af na de verloren WK-finale van Nederland. Hierdoor werden burgers boos die vonden dat dit niet in Cyberië thuis hoorde.

En het ging nog wat verder, ook de Federale Overheid kreeg het aan de stok: niet alleen met burgers, maar ook met burgemeesters. Door het postverbod-beleid van deze Overheid, neemt Miquel Alvarez bijvoorbeeld ontslag en beginnen burgers steeds meer moeite met sommige Federals te krijgen. Torpedo 7 mag bijvoorbeeld nergens meer posten in een club van de Federale Overheid. Absurd? Ja. Moeten we dit pikken? Nee.

Ik vraag aan iedereen maar één ding, en ja ook aan mezelf: respecteer elkaar, en reageer normaal op elkaar. Als iemand iets fout doet, moet je niet meteen gaan straffen, een waarschuwing kan ook.