Roebelarendsveen spuugt op Cyberische vlag

Auteur: bonanza

Pubers zetten zich graag af tegen het ouderlijke gezag, ze willen meer vrijheid. Het zal niemand verbazen als ik zeg dat Roebelarendsveen altijd al de puber van Cyberië is geweest. Door de sterke concentratie aan Alvarezzen heeft er steeds een anti-Cyberische sluier over de stad gehangen. Vanaf vorige en vooral deze handelsperiode is de sluier echter aangezwollen tot een onweerswolk en is de donder tot in het Cyberische Parlement te Eurodam te horen.

Bleef het daar maar bij, we zijn in Cyberië immers wel wat spierballengerol gewoon. Spijtig genoeg sloeg deze keer ook de bliksem toe en die raakte Cyberië tot in haar ziel. Met de Roebelarendveense verordening van mayor Pedro Alvarez sloegen de stoppen door en besloot het kabinet bonanza VIII zo snel mogelijk een halt toe te roepen aan het asociale beleid. Elke 24 uur zou er een boete moeten worden betaald door niet-Roebelarendveeners die een winkel groter dan 1 squst bezaten in de stad. De mayor beweerde dat dit ter bescherming van de eigen handel was en had ongetwijfeld gelijk. Dat hij daarmee ook de Cyberische economie in haar geheel in het gevaar bracht, vertelde hij er dan weer niet bij.

Minister van Financiën the mega handelaar en President bonanza lieten ogenblikkelijk hun ongenoegen blijken en zwoeren maatregelen te zullen nemen om Roebelarendsveen te dwingen de verordening terug in te trekken. Dit stuitte op een ‘njet’ van Pedro Alvarez en trawanten die weigerden om ook maar 1 millimeter toe te geven. Ook het Parlement had er genoeg van en Parlementslid The Eye bracht een beleidsmotie tegen de MvF in stelling die hem verplichtte om het stadsbudget van Roebelarendsveen niet meer bij te vullen en het zelfs terug af te nemen. De motie werd gesteund door een meerderheid van het Parlement (drie afwezigen stemden niet en twee Parlementsleden die sterke economische belangen hebben in Roebelarendsveen stemden tegen).

Het stadsbudget werd bijgevolg onmiddellijk ingevorderd. Plots waren de Roebelarendveense vriendjes heel wat minder grappig en begonnen ze het Achterkamertje te vullen met beledigingen, scheldtirades en bedreigingen (inclusief enkele waarin gesuggereerd werd dat er letterlijk koppen zouden rollen). Ze spanden tevens een Snelrechtszaak aan in het IC, die ze jammer genoeg hebben gewonnen.

President bonanza heeft laten weten het hier niet bij te laten en kondigde nieuwe sancties tegen Roebelarendsveen aan, zolang ze de asociale verordening niet opzeggen. Alle mayors konden zich hier oorspronkelijk in vinden, totdat lolbroek martijn5, mayor van Eurodam, bedacht dat het wel heel erg rendabel zou zijn hetzelfde toe te passen in zijn stad. Handelaren kunnen hun winkels niet verkleinen, dus de ISH-tekentjes in zijn ogen werden wel ontzettend groot. Gelukkig genoeg zijn de Eurodamse inwoners slimmer dan hem en floten ze hem onverbiddelijk terug. In hun stad zou een dergelijke verordening niet komen.

Daarmee lijkt het gevaar in verenigd Cyberië in ieder geval tijdelijk geweken. Roebelarendsveen heeft zich volledig in het hoekje laten drummen en kan niet op veel steun meer rekenen. Verwacht wordt dat er rechtszaken tegen de stad zullen volgen en dat nieuwe sancties omwille van het beleid niet uitgesloten zijn.

Wie Cyberië in haar geheel uitdaagt, kan het deksel op de neus verwachten. Als het spugen op onze trotse Cyberische vlag de prijs is die we moeten betalen om een Roebelarendveense vlag nooit te moeten zien, dan ben ik daartoe bereid. Nooit, maar dan ook nooit zullen we vrijwillig gebied afstaan aan een stelletje asociale plunderaars.

Het laatste woord laat ik aan martijn5, die zonder het te weten het hele probleem in één regel heeft weten samen te vatten. Geovanni Alvarez vraagt aan Pedro Alvarez, nadat de MvF het budget heeft afgenomen, wat hij nu gaat doen. Hij suggereert om de verordening weer in te trekken. Waarop martijn5 reageert met: “Buigen voor het Parlement? Wat ben jij voor een pruts Alvarez?”