VO Roebelarendsveen: wat een onzin!

Auteur: paul.stolk

Dit zal ongetwijfeld niet het enige stuk zijn over de verordening (VO) van Roebelarendsveen. Niet zo vreemd ook, omdat het totale onzin is. Voor de mensen die net onder een steen (uit mijn winkel) komen: De burgemeester van Roebelarendsveen heeft een VO gemaakt, dat iedereen die een winkel heeft in Roebelarendsveen dat groter is dan 1 squst, 500 ISH moet betalen per 24 uur.

Dit is natuurlijk absurd. Mensen uit Roebelarendsveen kunnen gewoon overal handelen waar ze willen, maar mensen uit bijvoorbeeld Eurodam niet in Roebelarendsveen. En als alle steden eenzelfde VO zouden maken, zou er alleen maar nog gehandeld worden binnen de steden. Dan valt heel de economie in CyberiĆ« stil…

Daarnaast is er al een manier voor steden om geld te krijgen van handelaars die buiten de stad wonen: BTW! BTW wordt niet uitgekeerd aan handelaars die buiten de stad wonen. Dit is in Roebelarendsveen al 20%. Ik weet niet hoe het met andere steden zit, maar in Eurodam is het 5%. Dus relatief gezien verdient Roebelarendsveen al veel aan handelaars die buiten de stad wonen.

Nu moet ik eerlijk bekennen: ik ben hier de dupe van. Ik heb een winkel in Roebelarendsveen dus volgends de VO moet ik betalen. Dus logisch als je denkt ”Paul Stolk, je bent partijdig”. Maar nu zit martijn5, de burgemeester van Eurodam, ook aan zo’n zelfde VO te denken. Maar ook hier ben ik tegen, omdat het gewoon niet bij het spel hoort. Je verpest het spel voor anderen en de handel word er ook niet beter op.

In de Openbare Rechtbank is er momenteel dan ook een rechtszaak bezig tegen mij. Ik heb nog geen 500 i-shell betaald per 24 uur. En dit ga ik niet doen ook. De VO slaat nergens op. Het is racistisch, spelbederf en het is niet eens mogelijk om de VO na te leven, omdat er in de VO staat dat het geld naar de stadskas moet. Dat kan een officer alleen doen als hij de boete aan een Roebelarendsvener uitdeelt. En dat ben ik niet, anders had ik nooit moeten betalen. En ook een FCS kan dit niet doen, omdat hij niet kan zorgen dat de boete naar de stadskas gaat van Roebelarendsveen.

Overigens is het ook wel opvallend dat de advocaat van de burgemeester Rednax is. Hij is een steenhandelaar in Roebelarendsveen en zal er dus alles aan doen om mij daar weg te hebben.
Nu roep ik dan ook iedereen op om gewoon een winkel te beginnen in Roebelarendsveen. Laat je niet afschrikken door een VO die nergens op slaat en die ook niet kan worden nageleefd. Laat je niet afschrikken door een burgemeester die alleen maar aandacht wilt omdat hij Roebelarendsveen onafhankelijk wilt zien. Laat je niet afschrikken door de paar mensen die achter de VO staan. En laat je vooral niet afschrikken door de boete die je zogenaamd zou moeten betalen… want deze hoef je toch niet te betalen.