Wie heeft de grootste spierballen?

Auteur: anoniem

Sinds acht augustus 16:00 uur is er in Roebelarendsveen een verordening in werking getreden.
Burgemeester Pedro Alvarez eist per 24 uur 500 I-shell belasting van buitenstedelijke handelaren die een winkel hebben groter dan één squst. Dit geld zou dan via een boete, uitgeschreven door een Financial Civil Servant of Officer, in de stadskas van Roebelarendsveen moeten belanden.

Een hoop commotie heeft er toe geleidt dat er een meerderheid in het parlement mee in heeft gestemd een beleidsmotie goed te keuren tegen de Minister van Financiën: the mega handelaar. Hierdoor voelde de minister zich gedwongen om het stadsbudget van Roebelarendsveen af te nemen vanwege de uitgeschreven verordening. Roebelarendsveen heeft op dit moment geen geld meer.

Opvallend zijn de maatregelen van het parlement wel. Op moment van schrijven zijn er slechts twee buitenstedelijke handelaren met winkels groter dan 1 squst in Roebelarendsveen. Hoewel het niet gezegd is dat deze twee handelaren, opa brompot en paul.stolk de enige zouden zijn als de verordening niet geschreven was. De maatregelen krijgen voornamelijk kritiek van enkele bekende inwoners van Roebelarendsveen. Denk ten eerste aan Pedro Alvarez, maar ook Giulio Alvarez, ArneLH, en naar alle waarschijnlijkheid zullen ook Miquel Alvarez, Verona Alvarez en Marcello Alvarez zich vandaag nog beklagen in het achterkamertje. Deze ‘familie’ Alvarez heeft in het verleden zich vaker beklaagd tegenover het Nationale Bestuur omtrent Roebelarendsveen. Ze kregen te weinig budget, ze konden niet genoeg parken bouwen of ze hadden last van te veel buitenstedelijke handelaren die enkel profiteerden en niet zouden meedelen in de lasten. Kritiek die soms (deels) terecht was. Maar op dit moment slaan ze de plank compleet mis. Ten eerste kan deze verordening onmogelijk worden uitgevoerd: officers kunnen nooit boetes uitschrijven die in andere stadskassen belanden dan die van hun eigen standplaats. Officers uit Roebelarendsveen kunnen niet buitenstedelijke handelaren boetes opleggen. Financial Civil Servants zijn aangesteld door de Minister van Financiën, het lijkt daarom ook onwaarschijnlijk dat zij orders zullen volgen van de burgemeester van Roebelarendsveen. Giulio Alvarez stelde dat parlementsleden hun macht misbruiken omdat zij zelf een winkel in Roebelarendsveen willen hebben. Dit is natuurlijk complete lariekoek, want parlementsleden zijn er juist om de belangen van iedere individu van Cyberië te dienen. En juist elke buitenstedelijke handelaar heeft er belang bij dat zij ook in Roebelarendsveen een zakcentje kunnen verdienen.

Alvarez staat bekent om zijn harde kritiek en doortastende vermogen om in te grijpen indien zij dat nodig achten. Het is dan ook niet de vraag of, maar wanneer de eerste aanslagen zullen worden gepleegd. Vooral President bonanza en Minister van Financiën the mega handelaar lijken het effectiefste doelwit.

Wie deze spierballenwedstrijd uiteindelijk gaat winnen is nog onduidelijk. En of het via de rechterlijke gang wordt uitgevochten uiteindelijk is ook nog onduidelijk. Feit is wel dat de twee organen met de grootste spierballen, de Federals en het CoV, op dit moment geen commentaar hebben op de huidige situatie.