Een 2 luik over de Cyberische politiek

Auteur: Axedry

Dit wordt een tweeluik over de politiek in Cyberië, in het eerste deel een kleine terugblik, voorspelling voor komende handelsperiode en hoe het er nu voorstaat met de partijen.
In periode 78 werden er weer verkiezingen georganiseerd. Door vakanties werd er niet zo massaal gestemd als we gewend zijn en zo kwam er uit voort dan NEP en LiDe respectievelijk 5 en 6 zetels hadden en LiDe hiermee weer gewonnen had. LiDe had twee weken de tijd om een kabinet voor te bereiden en kwam met bonanza als president, the mega handelaar als MvF, the mister weer op zijn vertrouwde MvO post en VirtuaCash had blijkbaar zoveel geïmponeerd dat hij opnieuw Justitie onder zijn hoede kreeg.

We waren net koud onderweg, de dieselmotoren begonnen net een beetje snelheid te krijgen toen Roebelarendsveen een VO afkondigde waarmee alle buitenstedelijke handelaren met winkels groter dan 1 squst 500 ISH per dag moesten betalen. Een hoop bonje later kunnen we opmaken dat bonanza af en toe niet goed gehandeld heeft, de VO al na 4 dagen niet meer van kracht was en dat de IC met wel één rechter een zeer objectieve uitsprak gaf.

Was dit het voorlopige einde van LiDe in de Cyberische politiek? Gaan LiDe-leden nu weg? In de wandelgangen wordt al volop gefluisterd dat prominente leden zoals the mister met opstappen dreigen, en dat de aasgieren al op de loer liggen. Men verwacht, nu dat The Socialist zich meer druk maakt om zijn eigen privé eilandje tussen de Valuta en de Duku, dat Troel de touwtjes in handen heeft bij NEP. Zou Troel, die bij iedereen goed ligt, nu pogingen ondernemen om prominente stemmentrekkers te krijgen bij NEP?

Verder zien we dat Vrij Rveen ook weer meedoet dit jaar. Met nu al zes leden toch hard op weg om wat Alvarezzen in de politiek af te zetten, ook die kunnen wel een prominent lid gebruiken. Ook de politieke beweging van Axedry is weer opgestaan, met binnen tien uur al negen leden, waaronder zeer nieuwe spelers, maar ook oude bekenden. Het schijnt dat er nog een tal van gesprekken gevoerd worden om nog wat prominente leden aan te trekken. Verder schijnt dat het enfant terrible uit Virtua, Deslat0s, volgende handelsperiode weer in Cyberië verblijft. Komt Deslat0s terug bij zijn eerste liefde LiDe of steunt hij toch een andere partij, we proberen een interview met hem te regelen.

In de tweede week kunnen we nooit de juiste balans opmaken, maar we zien vooral dat er een spectaculair gevecht gaat plaatsvinden in de Cyberische politiek. Kiest men weer voor save of gaat men nu toch 180 graden draaien en stemt men juist op een andere partij? Ook een nieuwe partij is nog niet uit te sluiten. Er zijn geruchten dat een Zweedse familie met een zeer grote partij op de proppen willen komen en Cyberië willen herinrichten naar Zweedse maatstaven, in plaats van de Farmerrari de Volvonson.

Volgende week in deel 2 een interview met iedere partijleider, hopelijk een reactie van Deslat0s en opnieuw een kijkje waar de prominente Cyberiërs hun steun aan geven.