Digitaliaanse internationalisering

Auteur: Rednax

Zo’n 30 jaar geleden, Koning Sandertje19 zit zalig op zijn troon en werd voor de zoveelste keer gestoord door een van zijn bedienden. Er was weer zo’n irritante verwaande Cyberiër die dingen wil weten in de Digitaliaanse ambassade, deze keer was het genoeg. Als hij niet eens 10 minuten op zijn troon kon zitten zonder gestoord te worden was het tijd voor rigoureuze maatregelen. De ambassade moest maar eens opgeblazen worden, dan hadden die arrogante Cyberiërs ook geen plaats meer om te zeuren. Zo gezegd zo gedaan, de ambassade ging in rook op en sinds die dag leeft Digitalië zonder eigen internationale club.

30 lange jaren later onder leiding van senator Iamthebest4 en koning Neuroman zijn de onderhandelingen voor een eigen internationale club begonnen. Digitalië ziet de waarde van zo’n club weer in en is samen met de Federals op zoek gegaan naar een aannemer die het Koninklijk Paleis kan ombouwen naar een prestigieus gebouw. Na veel onderhandelen is een contract getekend waarbij naar het schijnt zo’n 50.000 ISH gemoeid is. Voor de helft van dit geld zijn exports geplaatst zodat de Digitaliaanse handel ook kan profiteren van de bouw.

Als eerst zal er natuurlijk veel steen en ijzer nodig zijn om het Koninklijk Paleis uit te bouwen, verder zullen er redelijk wat camera’s moeten worden geëxporteert zodat het gebouw ook van een fatsoenlijke beveiliging kan genieten. Als laatste zullen er diamanten moeten worden geleverd voor de versiering, zodat de ijdele Digitalianen niet het gevoel krijgen onder te doen voor de andere landen. Als de Digitalianen deze ronde genoeg exporteren zal er vanaf volgende ronde dus een extra internationale club te vinden zijn in de federatie. The Royal Palace zal het icoon worden van de Digitaliaanse politiek.

Het is nu alleen nog afwachten voor welke doeleinden de Digitalianen deze club zullen gaan gebruiken. Zal het een bolwerk van internationale criminaliteit worden, zal het de basis worden van een Digitaliaanse overname, of zullen de Digitalianen er werkelijk goed mee willen doen en hun internationale contacten met Cyberië en Virtua verbeteren?