Politiek twee luik, deel 2

Auteur: Axedry

Nog maar heel even voordat de stembussen weer open gaan en er opnieuw verkiezingen zullen plaats vinden. Wat vinden de gevestigde partijen van de nieuwkomers, wat willen de partijen graag veranderen en hoe kijken ze tegen de laagste budgetten ooit voor mayors aan? We maken een rondje langs de politieke kantoren.

We beginnen ons rondje bij NEP, waar ik een gesprek heb met de nieuwe leider Troel.
We begonnen met de vraag wat NEP wil doen tegen het gezeur van de mayors en inwoners betreffende het lage budget van de steden. Troel antwoorden dat: NEP ziet het liefste dat er meer budget vrijgemaakt wordt door de Minister van Financiën voor de steden. Uiteraard wel tot op zekere hoogte, het is niet zo dat de nationale reserve er helemaal doorheen hoeft, hetgeen bonanza ons wel al rondes lang verwijt. Het is in onze ogen erg belangrijk om ook in te grijpen als een stad aan het einde van een handelsperiode nog geld over heeft.

Daarna de vraag, wat vindt NEP van de snelle her opkomst van CAP, de terugkeer van Marcelbuter met zijn compagnon Joep Eerlijk en het opnieuw meedoen van Vrij Rveen.
NEP is niet bang voor CAP, noch voor de terugkeer van marcelbuter, nog voor het opnieuw meedoen van Vrij Roebelarendsveen. NEP kan wel begrijpen dat de inwoners van Roebelarendsveen zich willen terugtrekken, maar geeft hierover verder geen commentaar. De grondwet spreekt voor zich in deze.
De laatste vraag was wat wil NEP graag veranderen als het aan de macht komt in Cyberie en hoe wil men dit bereiken. NEP ziet graag het onderwijs een flink aantal treden hoger. De huidige Minister van Onderwijs is hier al druk mee bezig en NEP zou dat graag doorzetten. Daarnaast wil NEP heel graag de financiën op orde krijgen en de inactiviteit van het Parlement aanpakken. Helaas spoort dat laatste niet helemaal met hetgeen NEP nu laat zien en dat betreur ik dan ook ten zeerste.

Daarna door naar Bonanza van Lide
Wat wil LiDe doen tegen het gezeur van de mayors en inwoners betreffende het lage budget van de steden. Troel antwoorden dat
Deze ronde was een testronde. Alles is nieuw en we moesten wat uitzoeken hoeveel geld we nu werkelijk te besteden hebben. Ook voor mayors was het wat zoeken, aangezien ze nu een extra uitgavenpost ‘toeristen’ hadden. Ik ben er zeker van dat we, dankzij de kennis van deze handelsperiode, de komende periode beter kunnen inschatten wat er uitgegeven kan worden, zodat steden nog meer budget krijgen dan nu. Deze week kunnen de inwoners nog hogere consumptie verwachten door een allerlaatste geldinjectie.

Wat vindt Lide van de snelle her opkomst van CAP, de terugkeer van Marcelbuter met zijn compagnon Joep Eerlijk en het opnieuw meedoen van Vrij Rveen
De snelle opkomst van CAP is zowel een zegen als een gevaar. De laatste periodes waren alleen LiDe en NEP echt actief en verdeelden ze de macht om de beurten. Nu er een derde partij bij komt kijken zullen er sowieso meer discussies komen en zullen we sneller verplicht worden om met elkaar te spreken en beleid te maken. Ik ben ervan overtuigd dat dat voor Cyberiërs aangenamer is.
Wat wil Lide graag veranderen als het aan de macht komt in Cyberie en hoe wil men dit bereiken

We willen het onderwijsbeleid nog verder uitwerken. Er zijn nu al grote stappen gezet, maar er zijn nog wat fijne wijzigingen nodig. Daarnaast denk ik dat het belangrijk is dat we problemen zoals we die nu gekend hebben echt uitsluiten. Er is wetgeving bijgekomen rond verordeningen, dus volgende handelsperiode wordt een eerste test om te kijken of ze werken.

Door naar Pedro Alvarez van Vrij Rveen
Wat wil Vrij Rveen doen tegen het gezeur van de mayors en inwoners betreffende het lage budget van de steden.
Het enige wat werkelijk gedaan kan worden tegen het lage budget is gaan lobbyen bij de federals om de toeristenwerking te veranderen en/of de uitgedeelde budgetten aan de federale staatskas te verhogen. Ik verwacht dat volgende ronde de mayors dus ruimer bedeeld zullen zijn aangezien de federals ook zien dat dit momenteel geen wenselijke toestand is, overigens kan er gesaneerd worden op verscheidene overheidsuitgaven door middel van het aantal clubs en hun grote in te perken.

Wat vindt Vrij Rveen van de snelle her opkomst van CAP, de terugkeer van Marcelbuter met zijn compagnon Joep Eerlijk en het regeren van LiDe op dit moment.
Het regeren van LiDe vind ik momenteel diep triest. Er gebeuren allerlei fouten op kabinetsniveau, en de parlementsleden zijn inactief of houden zich inactief en houden daarmee het hand boven het hoofd van het kabinet. Ik hoop dan ook dat dit zwakke optreden van LiDe zal resulteren in een grote verkiezingsnederlaag. De snelle heropkomst van CAP en de terugkeer van marcelbuter met Lijst 79 kan ik alleen maar aanmoedigen. Hoe meer politieke partijen er zijn, hoe meer diversiteit er is voor de kiezer.

Wat wil Vrij Rveen graag veranderen als het aan de macht komt in Cyberie en hoe wil men dit bereiken. We willen een confederalisme stichten binnen de federatie met als deelstaten Cyberië en Roebelarendsveen. Dit om de werking binnen beide gebieden te verbeteren.
Door naar Schaijkfire van CAP

Wat vind jij als CAP lid van het gezeur van de mayors en inwoners betreffende het lage budget van de steden.
Het is makkelijk te zeggen gewoon de budgetten te verhogen omdat we dit niet kunnen, wel zou ik willen dat de officer kosten teruggaan naar de steden dit zal er ook op korte termijn voor zorgen dat er meer boete inkomsten zijn voor de staatskas en op lange termijn verlaging van de criminaliteit.

Wat vind jij als CAP lid van de terugkeer van Marcelbuter met zijn compagnon Joep Eerlijk en het opnieuw meedoen van Vrij Rveen en het regeren van LiDe op dit moment.
Goed dat er concurrentie komt tussen de gevestigde orde en nieuwe spelers. Oude namen trekken stemmen, maar net als op de beurs, behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst.

Wat vind jij als CAP lid wat er moet veranderen in Cyberie.
Hier maakt mijn partij zich al sterk voor, en dat is het kostenloos stellen van mayors voor officers, en we willen graag zo veel mogelijk ish in de economie stoppen.

Bij L79 kregen we niemand aan de lijn, jammer maar het zou vast wel te maken hebben met de tijdsdruk. Verder hebben we vernomen dat Deslat0s zich weer gaat vestigen in Zwollar, wat zijn politieke voorkeur is weet niemand, wel kwam naar buiten dat hij voor meerdere partijen al gevraagd is.

We zien dat er een nieuwe partij is opgestaan, namelijk S.N. een socialistische partij. Verder is de Andersson familie niet een eigen partij begonnen, maar sluiten velen zich aan bij CAP. Wij denken dat de gevestigde orde weer genoeg stemmen gaat trekken, verder is het een raadsel wat er met CAP gaat gebeuren, of het wordt de grote winnaar of de grote verliezer, over de rest durven we nog geen uitspraak te doen.