Nationale Eenheid Partij staat toch voor eenheid?

Auteur: The Socialist

Nationale Eenheid Partij, de partij die ik in handelsperiode 73 oprichtte om tegenwicht te bieden aan de lafhartige houding van de vele politici die ons mooie land Cyberië rijk is. Met de ludieke afkorting NEP vonden we al snel gehoor voor onze rechtse standpunten; minder overheidsbemoeienis, meer veiligheid, een hardere aanpak van Digitalië en vooral het bevorderen van de nationale eenheid.

Helaas is er van ons voornaamste standpunt –eenheid– niet zoveel meer over. Eenheid houdt namelijk in dat men Cyberië als één land moeten zien, dat we het Cyberisch nationalisme moeten aanwakkeren en vooral de boel bij elkaar moeten houden en onze Cyberische identiteit moeten versterken. Helaas zijn er bepaalde lieden in Roebelarendsveen die dit niet zien zitten.

Ook helaas zijn er personen in mijn partij die deze lieden steunen. Hoewel ik afgelopen periode het voorzitterschap van de partij heb overgedragen op Troel, heeft ze (de partij) nog steeds een speciaal plekje in m’n hart. Ja, ik geloof dat NEP wat teweeg heeft gebracht in Cyberië en blijft teweegbrengen. Alleen wat de partij nu helpt teweeg te brengen kan ik niet steunen.

Bij deze roep ik dan ook alle drie de NEP-Parlementariërs (Troel, ArneLH en Switzisch) op om bij een verdere invulling van een ‘vrij’ Roebelarendsveen op de rem te trappen. Cyberië heeft al teveel steden verloren, en nog een stad verliezen is absoluut niet wenselijk. Dat de Federals het plan waarschijnlijk toch wel blokkeren omdat het technisch niet haalbaar is op het moment maakt niks uit; een goedkeuring begint bij het Parlement.

En dat Parlement mag zich de ogen uit z’n kop schamen, mijn partij voorop. NEP stond altijd voor integriteit, voor Cyberische trots en professionaliteit. Eén handelsperiode ben ik weg als voorzitter, en al deze speerpunten worden te grabbel gegooid. Afschuwelijk, een ander woord heb ik er niet voor.

Overigens vind ik ook dat CAP (Cyberische ArbeidersPartij) en LiDe (Liberaal ‘Democraten’) zich mogen schamen. Begon het met smerige politieke spelletjes voor de aanvang van de handelsperiode waarbij structureel iedere samenwerking met andere partijen werd afgewezen, nu maken ze het zo bont om zomaar een stad weg te geven.

Het enige lichtpuntje zijn de vier integere Parlementsleden die tegen de voorstellen van landverrader Pedro Alvarez hebben gestemd. Wie dat zijn? Ik weet het niet, maar ik feliciteer hen om hun integriteit.

Wat nu gebeurt is geen democratisch proces, het is het machtsspel van de zogenaamde elite. Personen als Rednax en de Alvarez-clan willen macht, en denken die zo te krijgen. Nou, over mijn lijk, en ook over het lijk van de Nationale Eenheid Partij!