Reacties op de onafhankelijkheid van Roebelarendsveen

Auteur: bonanza

De onafhankelijkheid van Roebelarendsveen zal het gespreksonderwerp van deze handelsperiode zijn en dus lijkt het onontbeerlijk om wat reacties te sprokkelen van mensen die direct of indirect bij de zaak betrokken zijn. Zo vroegen we onder meer de reactie van Troel, de Federals, President axedry, Marcello en Pedro Alvarez.

Federal Coordinator
“De Federal Government wenst Roebelarendsveen veel succes in haar weg naar onafhankelijkheid. Om aan te tonen dat zij daadwerkelijk zelfstandig kunnen opereren, zullen er vanuit de Federal Government geen wijzigingen worden doorgevoerd aan de huidige mogelijkheden die steden en landen hebben.

In deze lijn zal de stad daarom niet fysiek worden verplaatst, zal er gewerkt moeten worden met de huidige manier van verkiezingen en zal Roebelarendsveen staatkundig onder Cyberië blijven vallen. Binnen de huidige (wettelijke) mogelijkheden zien wij echter voldoende mogelijkheden voor een zelfstandige stad en zullen er geen belemmerende maatregelen worden getroffen.”

NEP-partijvoorzitster Troel
Troel laat weten opgezet te zijn met de splitsing. “Ondanks het feit dat NEP voor eenheid staat, heb ik voor de afscheiding gestemd, omdat wrijvingen tussen de steden niet voor eenheid zorgen en een eventuele afscheiding de eenheid in de rest van Cyberië enkel versterkt. Voor Cyberië is het dus beter dat Roebelarendsveen op zichzelf staat.”

Op de vraag of iedereen in de partij er ook zo over denkt: “De zittende Parlementsleden hebben hun eigen mening kunnen vormen, maar desondanks staken alle neuzen dezelfde kant op. Bij de overige leden zijn de meningen redelijk verdeeld.”

Op de vraag hoe het komt dat NEP zich voor de verkiezingen profileerde door tegen de afsplitsing van Roebelarendsveen te zijn, volgt een redelijk standaard antwoord: “Soms moet je meningen bijstellen door omstandigheden die zich voordoen.”

axedry
Dat de President niet opgezet is met de onafhankelijkheid wisten we al. Zijn reactie ligt dan ook in die lijn. “Ach, weet je, Roebelarendsveen heeft het volgende veranderd, eerst was artikel , lid 1 van de CL: ‘Cyberië is een autonome staat binnen de Federatie, bestaande uit het grondgebied van de steden: Eurodam, Kronenburg, Roebelarendsveen en Zwollar.’ Naar ‘Cyberië is een autonome staat binnen de Federatie, bestaande uit het grondgebied van de steden: Eurodam, Kronenburg en Zwollar.’ En ‘Cyberië vormt samen met Roebelarendsveen een confederatie.’ Dit is natuurlijk volgende periode door middel van wetsvoorstellen en verordeningen weer terug te draaien, ik maak me niet zo druk.

Wat mij meer irriteert is het gedrag van sommige inwoners van de stad, de zogeheten meelopers. Eerst vol tegen een afscheiding zijn en ze dan opeens toejuichen. De splitsing tussen een echte Cyberiër en de echte meeloper wordt duidelijk getrokken nu.”

Op de vraag wat de regering nu gaat doen, antwoordt hij dit: “De meerderheid van het volk heeft gesproken, de één als marionet de ander met zijn volle verstand, maar dit zal altijd blijven gebeuren in de Cyberische politiek. Toch zijn deze voorstellen zo weer ongedaan gemaakt volgende handelsperiode dat ik mij nogmaals niet druk maakt. Iets waar ik mij zeker hard voor maak voor volgende periode. Nu rest de vraag nog van jouw kant: Meneer de president, u was toch zogezegd neutraal over dit onderwerp, dit was ik ook maar de manier waarop het gegaan is heeft mijn mening 180 graden doen draaien.”

Een minstens even boeiend antwoord komt op de vraag hoe het komt dat de helft van zijn CAP-Parlementsleden voor de afsplitsing heeft gestemd. “Zoals ik net al zei, de hoge pieten uit Roebelarendsveen hebben marionetten gebruikt en die ondergebracht bij andere partijen, dit zorgt voor een verdeling van de stemmen. Bij CAP hebben we dit ontdekt op het moment dat de eerste stemmen al gevallen waren. Daarom wordt er voor volgende periode ook een totaal nieuw beleid gevoerd waardoor deze marionetten vroegtijdig door de mand vallen.”

Don Marcello Alvarez
“Met de onafhankelijkheid van Roebelarendsveen hoop ik dat alle discussies over het mogelijk maken van kruitimport in Roebelarendsveen weer geopend zijn. Dit zal er in de toekomst nog toe leiden dat wij, Roebelarendsveeners als buitenstaanders van Cyberië, Cyberië zullen verdedigen tegen die grootbekken van een Digitalianen.”

Op de vraag of Alvarez een vinger in de pap te brokken had bij de onafhankelijkheid, antwoordt hij dit: “Hoewel ik altijd de eerste ben om de Alvarez-prestaties te promoten, kan ik enkel stellen dat het een prestatie is geweest van alle inwoners van Roebelarendsveen en dat dit initiatief de inwoners van de stad en de Alvarez-familie dichter bij elkaar gebracht heeft.”

Het vermoeden dat de burgemeesterspositie volgende handelsperiode zeer gegeerd zal zijn wordt al snel bewaarheid. “Alvarez brengt inderdaad een burgemeesterskandidaat naar voren. Intern wordt momenteel nog besproken wie dat gaat zijn. Gezien de onafhankelijkheid zal dit een ervaren Alvarez zijn die tevens oud-mayor van Roebelarendsveen is.”

Wetsvoorstel indiener en oud-Roebelarendsveense mayor Pedro Alvarez
“Twee handelsperiodes terug werd mijn partij nog voor belachelijk uitgemaakt, omdat wij het onmogelijke mogelijk wilden maken. Nu, twee periodes later, is de wil van onze Roebelarendsveense medemensen uitgekomen. We vormen vanaf volgende periode een confederalisme met Cyberië, we zullen meer autonomie krijgen op justitie en onderwijs en op algemene zaken in het wetboek.
Helaas is niet gebeurd wat de drijfmotor was achter de Roebelarendsveense onafhankelijkheid; financiële autonomie zodat de geldstroom van Roebelarendsveen richting Cyberië zou stopgezet worden.

Maar goed, we hebben toch een groot stuk van onze vrijheid gewonnen en we staan nu voor een leuke en spannende uitdaging om van Roebelarendsveen de successtaat te maken die Cyberië al een lange tijd niet meer is.”

De indruk is dat deze actie reeds lang op voorhand is gepland. “Klopt”, aldus Pedro Alvarez. “Onze partij werkt binnenskamers al twee handelsperiodes constructief aan de onafhankelijkheid van Roebelarendsveen. Het idee en de richting die we met Roebelarendsveen willen varen is dus al duidelijk, maar blijft voorlopig nog binnenskamers. Als je het over de stemming hebt, ik heb vanaf het uitkomen van de verkiezingsuitslag naar de Parlementsleden gekeken en één iemand benaderd met de vraag wat hij zou stemmen bij een stemming over Roebelarendsveen en wat zijn visie erover was. Van de rest van de Parlementsleden die de stemming steunden, was ik al lang op de hoogte dat ze voor een onafhankelijkheid van Roebelarendsveen waren.”

Ook het feit dat hij zoveel medestanders heeft kunnen verzamelen doet veel wenkbrauwen fronsen. “Als je goed had opgelet, had je gemerkt dat er zes Roebelarendsveeners Parlementslid zijn. De onvrede over de ondergewaardeerde positie van Roebelarendsveen binnen Cyberië leeft nu eenmaal binnen onze stad, ik en anderen hebben dit ook al vaker duidelijk gemaakt, lijkt me. Maar aangezien de rest van Cyberië liever hun oogkleppen ophielden, moesten we via deze manier meer rechten verwerven.”

Interessant is uiteraard ook wat Cyberië de komende periodes kan verwachten van deelstaat Roebelarendsveen. Gaan ze uitgroeien tot een Digitalië II? “Indien we ons zouden afzetten tegen Cyberië, zouden we niet voor een confederalisme gepleit hebben, maar een totale onafhankelijkheid hebben nagestreefd. Ik heb persoonlijk helemaal niets in Digitalië verloren. Omgekeerd hoop ik van harte ook op een positieve houding vanwege Cyberië, aangezien een negatieve houding richting Roebelarendsveen ons beiden ten nadelen zal komen.”
Op de vraag of er (zoals in de wandelgangen wordt beweerd) een legalisering volgt van wapens en kruit is Pedro Alvarez erg kort. “Geen commentaar.”

De slotvraag wordt handig ontweken. Is Pedro Alvarez kandidaat om komende handelsperiode het roer over Cyberië over te nemen of niet? “Daar heb ik nog niet over nagedacht.”, klinkt het diplomatisch.

Roebelarendsveense tophandelaar martijn5
“Verstandig ,want Cyberië profiteert van ons. Ik handel daar nu ook, dus dat verandert niks.”

Prominent inwoonster Daes
“Beter voor Roebelarendsveen en voor de inwoners.”

Digitaliaanse Hofmeeester iamthebest4
“We nemen een afwachtende houding aan.”

Roebelarendsveener Frederik Alvarez
“Ik vind het heel goed dat Roebelarendsveen onafhankelijk wordt. Ik denk namelijk dat het uiteindelijk meer geld oplevert als Roebelarendsveen een eigen staatskas mag beheren.” Ook hem werd de vraag gesteld of hij kandidaat is voor het mayorschap. “Pwoeh, daar is het nog te vroeg voor om daarover na te denken. Ik zou het niet weten aangezien het toch wel even lastig wordt en ik samen met de familie Alvarez speel en dus niet zomaar op eigen houtje voor mayor mag gaan.”