Regering axedry I aan het wankelen?

Auteur: bonanza

De regering, onder leiding van President axedry, kende geen vlotte start. Eerst werd Minister van Justitie bonanza afgeschoten nog voor het bekend maken van de richtlijnen. Hij werd vervangen door lindapinda86. Ook zij kreeg af te rekenen met een gebeten Parlement en moest noodgedwongen al haar voorgestelde rechters vervangen. Ook Minister van Financiën Deslat0s werd al ontslagen omdat hij niet in Cyberië kon komen. Hij werd opgevolgd door The Eye.

Met uitzondering van de onafhankelijkheid van Roebelarendsveen lijkt het aan de oppervlakte wel goed te lopen. Door de stemming is wel akelig duidelijk geworden dat de regering (een coalitie van CAP en LiDe) niet uit kan gaan van een meerderheid. Sterker nog, er liggen plannen klaar om iedereen, met uitzondering van lindapinda86, die Alvarezzen of Alvarez-gerelateerde mensen heeft aangesteld als rechters, middels een Motie van Wantrouwen te ontslagen.

In een gesprek met Frederik Alvarez vertelt hij het volgende over de regering: “De huidige regering? Daar wil ik het liefst geen woord aan vuil maken, maar omdat je het zo vriendelijk vraagt: Slecht, het liefst zie ik ze nu vertrekken op lindapinda86 na. Vermoedelijk denkt de volledige Alvarez-familie daar hetzelfde over. Zeker weten doe ik natuurlijk niet. Een mening kan ondanks dat alles hetzelfde is, eigenlijk toch verschillen.”

Op de vraag of de regering ten val gebracht zal worden, antwoordt hij dit: “Ik kan niet te veel zeggen over de plannen, dat snap jij maar al te goed.”
Maar we zouden The Miniconomist niet zijn als we via via toch een ander geluid horen. Deze citaten werden ons bezorgd door een vertrouwelijke bron en tonen duidelijk aan dat Frederik Alvarez zich bezondigd aan chantage van het ergste niveau.
President axedry weigert om Federik Alvarez aan te stellen als Minister van Financiën wegens ‘niet op te bouwen’. Daarop antwoordt die: “Als je zo doorgaat en mij niet aanstelt, ligt er morgen een MvW (Motie van Wantrouwen, red.) voor je klaar. Alvarez heeft zoveel macht he…”
axedry: “Je weet dat je jezelf zo ten schande zet he?”
Frederik Alvarez: “Je weet dat ik de waarheid spreek, he? Maar goed, mijn aanbod blijft staan. Ik word een ‘handpop’ en doe ‘quade’ begroting en richtlijnen. Alles hetzelfde als Deslat0s.”
axedry: “Je bent niet te vertrouwen, zoals je net zelf al aangeeft.”
Frederik Alvarez: “Ik ben prima te vertrouwen, maar of je Parlement te vertrouwen, dat is de vraag. Er zijn flink wat plannen.”
axedry: “Ach, als je moet dreigen om een plaatsje te krijgen, mij best.”
Frederik Alvarez: “Dus je kunt beter in ieder geval Financiën veilig stellen. En och, ik dreig niet namens mezelf.”

U kunt zelf oordelen of dit chantage is of niet. De vraag of de regering axedry I het nog lang uithoudt, blijft echter onopgelost.