Kabinet axedry Deel 1

Auteur: Frederik Alvarez

Zo, de eerste The Miniconomist van de periode betekent dus ook de eerste commentaren op het kabinet van deze handelsperiode. Waar zullen we beginnen? Nog voordat de periode begon was het al raak, waar was de begroting en sowieso waar was de Minister van Financiën (MvF)?

Die was spoorloos verdwenen opeens, ‘privé-zaken’, ‘grote omzet’, en nog meer van zulk soort woorden. Als dit kan voorkomen, wordt dan geen Minister he? Overigens was er hiervoor nog iets verrassends, bonanza was aangesteld als Minister van Justitie, wat natuurlijk na het ontslag van vorige periode totaal niet kon uiteraard.

Nou, dan over naar in de periode. Prima begin, behalve dat er nog altijd geen Minister van Financiën was, er rechters vervangen moesten worden en dat het Parlement hartstikke mooi voor Roebelarendsveen is. (p.s. Ik ben daar ook voor)

En dan, maandagavond, komt er eindelijk een minister van Financiën want de andere was ontslagen door het Parlement, hulde voor het Parlement alweer, maar hoe goed is deze MvF?
Nou, ronduit schandalig. Hij bakt er niks, en als je dan vraagt aan hem of hij hulp heeft gevraagd aan bonanza of the mega handelaar krijg je een antwoord dat het allemaal snel moest toch? Nou, niet te snel als je het mij vraagt, want dan krijg je begrotingen die 10 steen berekenen per squst in een club, aldus martijn5.

Ondertussen was de President de MvF flink aan het verdedigen over het feit dat de minister toestond spullen bij spelers te kopen. Dit moet natuurlijk wel eerlijk gebeuren aldus de MvF zelf. Echter, hij heeft geen enkel glas bij mij gekocht. “De FES had nog”, apart dat hij vond dat de FES wel te duur was.

Tot nu toe scoort het Parlement een 8,5 en het Kabinet wegens de President en de MvF een matige 5,5. Dat kan beter!