Zeven in één klap

Auteur: Troel

Eigenlijk klopt de titel van dit artikel al niet. Het waren er zes in één klap, waar het er zeven hadden moeten zijn. Na een enorme golf ontslagen lijkt het nu rustig te zijn in het Parlement op het gebied van de inactiviteit. Alle nieuw aangestelde Parlementariërs laten zich zeer geregeld horen, zij het niet altijd met nuttige toevoegingen. Echter, zolang de wet nog niet aangepast is, is elke nutteloze toevoeging toegelaten en hebben we ons daarbij neer te leggen.

Saillant detail is de discussie over eventuele belangenverstrengeling van Remcowouter, de Openbaar Aanklager. Hij zou nu Magnus Andersson, mayor van Kronenburg, aanklagen om het niet hebben van een officer, in de hoop vervolgens diens positie over te nemen. Vooral het kersverse Parlementslid Apophis hoopte hiermee de aandacht op zich te vestigen.

Dat Apophis justitiële zaken als zijn stokpaardje ziet, is duidelijk te merken aan de wetsvoorstellen die hij indiende. Van de drie voorstellen van zijn hand, zijn er, op moment van schrijven, nog geen goedgekeurd door het Parlement. De wetsvoorstellen over een ad-hoc rechter en het overdragen van het Rechtersoverleg van de Minister van Justitie aan de rechters zijn echter wel resoluut van de hand gewezen. Apophis hoopt dus dat van de Parlementariërs die nog niet gestemd hebben op zijn voorstel om altijd een motivatie te eisen van de rechters, de neuzen dezelfde kant op gaan wijzen. Met een van 3 stemmen voor en 4 stemmen tegen en nog maar een aantal uur te gaan voordat de stembus gaat sluiten is het maar de vraag of dit voorstel wel goedgekeurd gaat worden.

De grote vraag blijft natuurlijk of President axedry de huidige Minister van Justitie lindapinda86 nog gaat ontslaan in verband met haar inactiviteit en of Apophis dan benaderd gaat worden voor deze functie. Ingewijden fluisteren dat Apophis al wel een naambordje besteld heeft, maar of dat deze ronde überhaupt gebruikt gaat worden is nog maar de vraag.

Ook Verona Alvarez laat zich van haar beste kant zien. Nadat haar Motie van Wantrouwen tegen President axedry het niet haalde omdat de president gelukkig zijn fouten op tijd in zag en zelf al actie ondernam, is haar nieuwste Motie van Wantrouwen ingediend. De reden dit keer is het feit dat er voor Parlementariërs geen mogelijkheid is om te reageren in het Parlement. Dit is natuurlijk een zeer onwenselijke situatie, zeker aangezien dat een van de vereisten is voor activiteit. Het is dan ook zeer kwalijk dat de President het zo ver heeft laten komen. De vraag is of de President ook deze derde Motie gaat overleven.

Ook nu wordt er weer aandacht besteed aan het onderwijs. Gelukkig maar, want door goed onderwijs kunnen we ervoor zorgen dat de belangrijke taken naar behoren uitgevoerd worden. In verband met de openbare veiligheid wilde President axedry via een verordening diploma’s officer gaan uitdelen. Dat was voor mij een moment om in te grijpen. Het kan gewoon simpelweg niet waar zijn dat juist nu er de afgelopen handelsperiodes ontzettend veel aandacht besteed is aan de kwaliteit van het onderwijs, nu ineens diploma’s worden uitgedeeld zonder dat er een cursus aan vooraf is gegaan. Zeker in het geval van officers, die voor de openbare veiligheid garant staan, is het van groot belang dat ze weten wat ze wel en niet mogen.

Ook het verlengen van diploma’s op basis van ervaring opgedaan in de praktijk is iets wat door mij resoluut afgeschoten werd. Als examinator merk ik dat veel mensen gewoon simpelweg niet in staat zijn om, ondanks in de praktijk opgedane ervaring, een verlengingsexamen met goed gevolg af te leggen. Volop reden om dus zeker niet in te gaan voeren dat het examen niet meer nodig is. Dat ik daarbij in mijn eigen vingers snijd, is erg jammer, gelukkig zijn er ook andere examinatoren waarbij ik zelf mijn verlengingsexamens kan volgen.

Alle ogen zijn voorlopig toch echt gericht op de discussie over het verlagen van boetes. Niemand minder dan President axedry zelf opende dit topic, maar toen er na bijna 24 uur nog geen nadere informatie geplaatst was, besloot ik het topic te kapen om reactie uit te lokken. Helaas ben ik hierin jammerlijk gefaald, meer dan 72 uur na het openen van het topic is er nog geen reactie van axedry geweest. Wellicht iets voor de President om over na te denken.

Als laatste wil ik nog even de discussie over kruitexims aanstippen. Er lijkt een behoorlijk verdeeldheid te heersten in het Parlement over of dit aangepakt moet worden of niet. Vice-President Joep Eerlijk beweert zelfs dat er maar gewoon met faillissementen gestrooid moet worden als zoiets weer voorkomt. Ik ben erg benieuwd waar deze discussie gaat eindigen en of hier überhaupt een voorstel uit voortkomt. Uiteraard is het mogelijk voor iedereen om via het Achterkamertje actief mee te praten in deze discussie.