Toeristen mysterie deel 2

Auteur: axedry

Na een week omzwerven door de federatie, handjes schudden met lot genoten, praten met partij genoten, ontslaan van 8 parlementsleden was ik eindelijk weer terug in mijn Zwollar. Ik vulde mijn winkels aan en bekeek de laatste omzetstatistieken. Zo kleine 30.000 ish omzet gehad alleen geen enkele toerist gezien. Ik liep eens naar mijn buurman om te vragen hoe het daar zat. Nog geen toeristen was er te zien geweest.

Dit kon maar 1 ding betekenen en ik reed snel in mijn MC-Truck naar Rveen om daar te spreken met de Johny Walker van de riool journalistiek, Martijn5. Hij heet niet voor niks John Walker, ik reed dus ook snel langs de afgebroken miljonairsclub waar ik het ledenpasje nog van zag liggen. Pakte snel 3 flessen wishkye mee en ging Martijn5 opzoeken, alias Het Ratje.

Ik zag hem al snel slenteren in een steegje van hem en sprak hem aan. Hij wist mij te vertellen dat alleen het (ik citeer) Nietige KB toeristen kreeg, hij wees nog steeds met een beschuldigend vingertje naar The Minic, de Uber KB’er. Mijn mening was ook dat de federals alleen maar ellende over zich heen zouden halen als ze alleen KB toeristen zouden geven.

De feds deden die zelfde middag uitsprak, en die luid als volgt: Toeristen werken volgens een aantal parameters. Blijkbaar voldoen ze daar in Kronenburg beter aan. Denk bijvoorbeeld aan onderlinge handel, nettowaarde, soort producten, verkoopprijs, ect. Overigens zal een stad met minder toeristen het over het algemeen beter doen dan een stad met meer toeristen.

In gesprek met vooraanstaande economen vroeg ik de meest belangrijke vraag, wat zijn de parameters die KB wel heeft en de rest niet. Er ontstond een discussie van jawelste maar het kwam er op neer dat monumenten als belangrijke parameter gezien werd, net als uithangborden op de winkels.

Ik confronteerde martijn5 met deze feiten en hij zei, althans ik ontcijferde het want die 3 flessen whisky waren al verdwenen. Feitelijk zei hij: blah blup bloeh ik heb blach blu blap. Volgens mijn vertaler zei hij: Wat een bedriegers, ik ben het niet met de parameters eens. Let wel martijn5 was in beschonken toestand.

Een reactie bij de federals: ik heb er vorige week kennis van genomen dat er een behoorlijke discrepantie aanwezig is, maar ben nog niet in de gelegenheid geweest om na te gaan waar dat nu precies door komt maar vermoedelijk is er in Kronenburg meer handel in goederen die toeristen graag willen hebben.

Dus mayor van Cyberië, wilt u toeristen in uw stad, leg dan u subsidies in bij goederen die touristen graag hebben, en niet of iemand een bankrekening heeft.