Mededeling vanuit CoV

Auteur: Rednax

Zoals tijdens de radio-uitzending al te horen was, heeft de CoV deze handelsperiode de salarissen onder de loep genomen. Aanleiding was eigenlijk dat assistants niet betaald kregen, terwijl experts dit wel kregen. Dit terwijl een goede assistant vele malen meer tijd kwijt is dan de meeste experts.

Na kort overleg met de Federals bleek dat we niet alleen assistants zouden moeten bekijken, maar dat deze discussie best doorgetrokken kon worden. Toen aan het begin van deze handelsperiode de discussie begon, werden we aangenaam verrast door Federal Coordinator welke ons kwam vertellen dat ook de bedragen wel omhoog mochten, sterker nog, het mocht mogelijk worden om via de sociale kant van Miniconomy hoog te eindigen.

Dit gaf ons natuurlijk alle ruimte, maar maakte de discussie natuurlijk ook meteen een stuk zwaarder. Wat was reëel? Hoe zou hierop gereageerd worden? Hoe was misbruik te voorkomen? Nadat het een tijdje bijzonder rustig was geweest, werd de discussie weer rustig opgepakt. Om een goed overzicht te krijgen werden alle beroepen verzameld en gekeken wat daarmee verdiend werd, maar ook dit hielp niet echt. De CoV heeft niets te zeggen over de salarissen van Nationale Besturen, gelukkig konden ook daar de Federals uitkomst bieden. Nationale budgetten zouden tot op zekere hoogte gecompenseerd worden voor de extra uitgaven aan salarissen.

Om toch tot concrete voorstellen te komen, werd besloten ons voornamelijk te richten op de salarissen die worden uitgekeerd door de Federals en dan aan de hand daarvan wellicht verder te praten over de andere salarissen. Ook nu bleek het zeggen veel makkelijker dan ook daadwerkelijk getallen verzinnen. Na enige stilte werd er dan toch een voorstel gepost wat meteen met veel goedkeuring werd ontvangen. Daarom adviseert de CoV de Federals de volgende salarissen aan te nemen met ingang van volgende ronde:

CoV Chair: 7700 ISH (350 per dag)
CoV member: 5500 ISH (250 per dag)
Assistant: 5500 ISH (250 per dag)
IC-chair: 1100 ISH (50 per dag)
IC-chair: 1000 ISH per afgehandelde zaak, van dit geld kunnen de judges ook betaald worden
Expert: 300 ISH
Recruiter: 0 (0 per dag) recruiters zullen per afgehandeld project betaald worden.

Hier wil ik echter meteen wel een kanttekening bij geven, onze blik op experts was niet helemaal eerlijk, dus dit zal opnieuw bekeken moeten worden.

Voor Nationale Besturen wil ik adviseren goed af te wegen hoeveel tijd een beroep kost en hoe belangrijk dit is voor de staat. Verder is het zeker van belang dat mensen kunnen worden afgerekend op de kwaliteit van hun werk. Nu je fatsoenlijk betaald krijgt voor een beroep, dien je natuurlijk wel kwaliteit te leveren. De personen belast met financiën zullen zelf met de Federals moeten overleggen over de mogelijkheden en het extra budget.