Groeten uit Ibisha!

Auteur: Switzisch

Toen ik in de week voor de handelsstart te horen kreeg dat Ibisha zou terugkeren, leek het mij erg spannend om eens het avontuur in te duiken. Ik had een kort gesprekje met The Socialist en die vertelde mij dat hij hard op zoek was naar actieve handelaren. Dit deed mij toen besluiten te verhuizen naar het mooie eiland waar de zon nooit ondergaat!

Na de handelsstart was de eerste constatering die ik deed dat de kaart van Ibisha best klein is. Er zijn niet zoveel grondstoffen, waardoor de kans groot is dat we voor het einde van de periode al met tekorten te maken krijgen. Hopelijk gaat het importeren van bijvoorbeeld olie uit Cashington hierbij helpen!

Eigenlijk verwachtte ik alleen maar Spanjaarden in Ibisha. Dit viel best wel mee. Zeker, er zijn een boel Spanjaarden en Spaanssprekende inwoners, maar er zit ook zeker nog een grote groep Nederlanders. De nieuwe immigranten komen uit werkelijk elke hoek van de Federatie, waarvan de meeste uit Cyberië en Virtua. Dit heeft er voor gezorgd dat ik al een heleboel nieuwe mensen heb ontmoet, wat ik zeker niet erg vind! De mensen zijn vriendelijk en vrolijk.

De handel is booming! Ibisha is als een speer van start gegaan. De eerste drie MV’s kwamen van dit mooie eiland en ook de eerste haven van de Federatie is hier gebouwd. Deze vlammende start hebben wij vooral te danken aan goede planeconomie. De rollen zijn voor de handelsstart al uitgedeeld, waardoor iedereen precies wist wat hij of zij moest doen. Dankzij dit feit én de lage BTW kon iedereen snel van start en een mooie zaak opbouwen. Nu is het alleen nog wachten op de havens in het buitenland zodat wij ook daar onze producten kunnen gaan afzetten.

Als laatste wil ik mij nog even uitlaten over de politieke situatie in Ibisha. Uiteraard is The Socialist de eerste president, die vrijwel alle macht in handen heeft. Bijgestaan door marcelbuter, Craftsman en alfondo heeft de president de zaakjes goed op orde. Het volk heeft echter nog niet heel veel inspraak, al is dit momenteel ook nog niet echt een probleem, aangezien iedereen toch nog een beetje zijn plekje moet vinden binnen de samenleving van Ibisha.

Hopelijk horen jullie volgende week weer van mij!
Groeten uit Ibisha!