Digitalië in twee

Auteur: anoniem

Als lid van de elite zal ik hier zo’n objectief mogelijk artikel schrijven. In tegenstelling tot het “TI blaadje” NDS-VVK, zal hier informatieve waarheid geschreven worden en geen Propaganda.

Koning neuroman zijn ambtstermijn was volgens ons verlopen. Na al meer dan 5 rondes Koning, moest er een machtsverwisseling zijn. De voorbereiding verliep uitstekend, maar toen het laatste schot viel… was er niet meer dan afgang. Rednax, die deel uitmaakte van het Shooterteam, had het laatste schot gegeven aan neuroman, die bij deze failliet ging. Hij werd Koning. De elite van Digitalië was niet akkoord en we probeerden hem te beschieten.

Er waren andere onbekende spelers, vrijwel nieuw, die ook aanslagen planden tijdens de week. Chiara Alvarez, Pimgezel1, … Maar Rednax schoot er een paar neer. De Opstand van de nieuwelingen was neergeslagen. Rednax dacht dat hij nu wel rustig de elite kon beginnen te onderwerpen, maar daar had hij het mis. De opstandelingen werden weer gegroepeerd door de zekere: “The Imperialist“. Zijn, eerlijk gezegd opwindende en Overtuigende woorden, zorgden voor een nieuwe opstand. Wij lieten hen hun gangen gaan. Hopen dat ze Rednax konden schieten en dat wij zo hen konden schieten.

Aanslagen kwamen er in het weekend daarop. Rednax stierf niet. ‘TI’ zijn blaadje werd gepubliceerd en ik zag de rebellen, ‘TI’ noemde het “De Nationale patriotten”, groeien over wel geheel El Peso. Op Zaterdag nacht waren er redelijk wat aanslagen heen en weer. De Elite bemoeide zich niet. “Afwachtend op de macht” zaten wij gewoonweg te handelen.

Plots op 5 december, in de ochtend, verneem ik dat de rebellen zich groepeerden in El Peso. Zoals gewoonlijk een stad die zich onafhankelijk verklaart om in de aandacht te komen? Nee, deze keer was het anders. Niet succesvol, maar beter. Keizerlijk Digitalië was gesticht door The Imperialist die een regering samenstelde voor de zogezegde ‘revolutie periode van De Rebellen’

Hij had een plan opgestuurd, helemaal uitgewerkt over een Democratischere Regering. De Situatie was dus als volgt: Een Koningklijk Digitalië en een Keizerlijk Digitalië. Te vergelijken met: Monapoli tegen El Peso. In Koninklijk Digitalië werd er volop geprobeerd om Rednax te kunnen afzetten. Rednax, bedreigd door 2 vijanden, besloot om met de grootste, maar misschien niet echt de gevaarlijkste, te onderhandelen. Op hun zogezegde ‘Stichtingsdag’ werd er direct al een wapenstilstand getekend. De voorwaarden? Erkenning en steun van hun plannen. Rednax ondertekende, en richtte zijn macht op ons.

Keizerlijk Digitalië, is ver uitgegroeid. Tegenover andere “onafhankelijke” staatjes, hebben ze al een vlag, wetboek, regering en zelf bondgenoten. De Keizer, Pimgezel1 en zijn onofficiële Senator der Diplomatiek The Imperialist hadden toen de Revolutie nog bezig was, steun gevraagd aan Virtua en Cyberië. Virtua, volgens mij een land dat alleen met woorden spreekt en nooit met daden, verbaasde ons allen door financiële steun te geven en erkenning door een mail te versturen met het verzoek om hun plannen waar te maken. Verscheidene clubs zoals: Keizerlijke Senaat werden opgericht en ja, er werd een wetboek samengesteld. Volgens anonieme getuigen, zou er een wetboek zijn als officiële staat, voor later dus als het lukt en een momenteel wetboek voor de huidige situatie.

De Kransvlag, hun ontworpen vlag dat ze als staatsvlag gebruiken, zou zelf een paar ogenblikken hebben opgehangen in het gemeentehuis met het excuus van: “We gebruiken het als de vlag van El Peso.” Bolle Tripolire, die tevens ook deel uit maakt van de regering, is dus mayor van El Peso en steunt de staat. Verscheidene Kransvlaggen verschenen op het straatbeeld en de Kroonsvlag werd bijna volledig weggewerkt uit El Peso.

Wij, de elite, zijn helemaal niet akkoord en zijn er zelf zeker van dat hun plannen niet slagen. Geen haalbaarheid! Zolang ze Rednax niet kunnen schieten, staan ze machteloos. Er mogen dan nog duizend van de beruchte: “I want a New Digitalia” mails verstuurd worden. Landen veranderen staat onderaan het lijstje van de Federals! The Imperalist, werkt deze tegen door te zeggen dat het spel zich zou moeten aanpassen aan de Spelers.

Er is meer haalbaarheid dan andere steden die zich onafhankelijk wilden maken. Ze hebben ergens een reden tegenover de Federals, namelijk democratie brengen. Ook de druk die Virtua geeft, zal iets boosten, maar veel zullen we niet mogen verwachten. Waar we dan wel juist als elite rekening mee moeten houden, is deze uitspraak: “Ook al zouden we niet slagen, Onofficieel blijven we doorgaan met de staat!”. Ook ‘TI’ zijn woorden: “Remember, Remember the 5th of December. The day of Democration and Independence…” zijn onrustwekkend. De Machtsverwisseling gaat ondertussen ook door, Rednax werd onlangs geschoten door De Virtuaanse Consul voor buitenlandse zaken. De kroon zal doorgegeven worden, volgens deze ex-Consul, en natuurlijk zijn de Rebellen er bij om iets van officiële macht te kunnen krijgen zoals Pimgezel1.