Lijst Joep Eerlijk

Auteur: doodvogeltje

In ronde 83 zag een nieuwe partij het levenslicht: Lijst Joep Eerlijk (LJE). De anciens zullen deze partij wellicht nog kennen uit het verleden. Vele rondes gingen voorbij zonder deze partij. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en dus was de tijd gekomen om de koppen bij elkaar te steken.

De voorbije weken werd er intern hard gewerkt en overlegd om een solide basis te leggen zodat we de volgende rondes als een betrouwbare en geloofwaardige partij door het leven gaan. Ondanks het feit dat we een kleine partij zijn, hopen we met onze visie en geloof toch een bijdrage te leveren aan de Cyberische politiek. Bij Lijst Joep Eerlijk werken we met mensen en niet met nummers, daarom kiezen we ook resoluut voor kwaliteit in plaats van kwantiteit. Wij zijn er van overtuigd dat die keuze op de lange termijn de enige juiste is.
Lijst Joep Eerlijk is een partij die een mix is van:

Ervaring en vers bloed;
Doorzetten en nooit opgeven;
Behulpzaamheid en duurzaamheid;
Vertrouwen en stabiliteit.

Als politieke partij staat onze partij voor het stimuleren van de handel op verschillende vlakken. Eén van de belangrijkste onderdelen van ons programma bestaat uit het invoeren van leningen uitgegeven door het Ministerie van Financiën. Op deze manier willen we de handelaars in Cyberië een duwtje in de rug geven om nog meer topposities mogelijk te maken. De steden binnen Cyberië moeten samen een geheel vormen waardoor 1 + 1 = 3. De internationale relaties vormen een belangrijk onderdeel van ons plan. Wij zijn tegen protectionisme van steden of landen, zodat de handel zich volledig kan ontplooien.

Enerzijds moet en zal Cyberië een veilige stad blijven. Beginnende spelers moeten de kans krijgen om op een rustige manier kennis te maken met Miniconomy. Om die reden pleiten we ook voor het verhogen van de boetes op het neerknuppelen. Deze maatregelen moeten er voor zorgen dat beginnende spelers de kans krijgen om alle aspecten van het spel te leren ontdekken. Zowel op politiek-, handels- en sociaal vlak.

Anderzijds moet er bekeken worden hoe we de boetes op het stelen aanpakken. Het verlagen van de boetes op stelen zou een boost kunnen betekenen voor de elektronicahandel (camera’s en alarmen en de onderliggende producten). Onze partij vindt het belangrijk om hierin de juiste balans te vinden tussen het stimuleren van de handel en het behouden van de veiligheid.

Lijst Joep Eerlijk wil niet alleen een politieke partij zijn. Het doel van Lijst Joep Eerlijk is een platform aan te bieden aan toekomstige Parlementsleden; hen de nodige bagage meegeven om later uit te groeien tot volwaardige politici. We zien het begeleiden van nieuwe gebruikers als één van onze hoofdtaken om de instroom van nieuw talent te verzekeren. De ervaren leden in onze partij nemen deze taak serieus. Vers bloed in de politiek zal zijn kans krijgen, omdat wij nieuwe frisse ideeën belangrijk vinden voor de politieke ontwikkelingen, nu en in de toekomst.

Een stem op Lijst Joep Eerlijk is een stem op een kleine fijne partij met oog op de toekomst.