Opgelet voor koekiemonster!

Auteur: bonanza

Het is waarschijnlijk de eerste keer dat ik een titel verzon vooraleer het artikel te schrijven. Maar die titel spookte al de hele dag door m’n hoofd en ik ben blij om het eindelijk eens op papier te kunnen zetten. Ik laat de beoordeling aan jou over.

Een kleine politieke revolutie vond plaats deze handelsperiode. Na de verkiezingen bleek niet topfavoriet Liberale Partij (LP) met haar vele leerling spelers de winnaar, maar terug-van-weggeweest-partij Partij van de Toekomst (PvdT). Partijleider Switzisch verzekerde zich van een grote basis door met zijn vier zetels in zee te gaan met Liberaal Democraten (LiDe) en LP, die beiden drie zetels wisten binnen te halen. Ook de relatie met Mondriaan College (MC) onder leiding van Podje is opperbest. Dit resulteerde in het volgende kabinet Switzisch I:

President: Switzisch (PvdT)
Vice-President: Pedro Alvarez (PvdT)
Minister van Financiën: The Eye (LiDe)
Minister van Justitie: Gustav Andersson (LP)
Minister van Onderwijs: ArneLH (PvdT)

Na een rustige start barstte een waar paradijs los voor de leesfanaten onder ons. Door een redelijk recent wetsartikel zijn Parlements- en Kabinetsleden verplicht om binnen 36 uur een antwoord te formuleren op expliciet aan hen gestelde vragen. Ook vorige handelsperiode werd hier gretig gebruik van gemaakt, maar deze keer ging het toch wel erg ver. bram10, inf3ct3d2, Jenna Andersson, siemenrey en Pedro Alvarez verloren allen met onmiddellijke ingang hun salaris na het niet tijdig antwoorden op een aan hen gestelde vraag. Vooral Pedro Alvarez pikte dit niet en dus besloot hij een tegenaanval te lanceren. Hierbij moesten vooral Podje en The Eye het ontgelden. In elk topic van het Parlement werd hun mening gevraagd. Daarbovenop werd iedere keer een bijvraag gesteld wanneer ze antwoord gaven. Alsof dat nog niet genoeg was, startte Pedro Alvarez dezelfde procedure in het Achterkamertje, waar die regel ook geldt.

Dat leverde leuke beelden op, maar echt kwalitatief kon je de debatten toch niet altijd noemen. Gelukkig hebben andere Parlementsleden zoals IkbenBen19, doodvogeltje, traag begrip, justinote, Antonio Alvarez en anderen de fakkel overgenomen en lanceerden eigen voorstellen of namen actief deel aan de debatten.

Gezien het opvallende protest van Pedro Alvarez heeft The Eye een verordening klaar gemaakt die dit soort toestanden in de toekomst moet vermijden. Of dit gebeurde onder lichte dwang van Pedro Alvarez of om hem het zwijgen te doen opleggen, is niet geweten. The Eye heeft ook een wetsvoorstel geformuleerd dat problemen rond dit onderwerp in de toekomst kan vermijden, door enkel door de President expliciet gestelde vragen die niet beantwoord worden, af te straffen. Dit voorstel werd verbazingwekkend snel door Podje ter stemming gebracht en is ondertussen ook al goedgekeurd.

Een hoop discussies en commotie, een minister die zeer actief aan wetsvoorstellen werkt… Het is mogelijk gemaakt door Parlementslid Pedro Alvarez. Je kunt voor of tegen zijn methodes zijn, maar feit is dat hij leven in de brouwerij bracht. Zeg nu nog maar eens dat een Parlementslid geen macht heeft.