Wie? Oh ikke!

Auteur: Julia Robinson

Ik ben Joep Eerlijk. Of ben ik toch Basick BV? Nee, ik ben geen van beiden. Maar wie ben ik dan wel? Voor mij een weet, maar voor velen een vraag. Ik weet in ieder geval dat ik denk. Want zoals velen vast wel kennen: “Ik ben, dus ik denk.” Ja, ik ken mijn klassiekers in ieder geval wel. Maar heb je daar nou echt wat aan? Misschien wel, misschien niet.

Vreemd hè? Dat je dit nu zit te lezen terwijl je totaal niet weet waar het over gaat en ik ook nog niet weet wat er straks op papier staat. Ik zou het echt niet weten, maar goed. Het gaat in ieder geval om de ware identiteit van mij, maar het is natuurlijk niet leuk om het direct te zeggen. Ik kan meteen zeggen dat ik eigenlijk Richard ben, maar dat is totaal niet leuk. Dus ik zal er even omheen draaien. Hoe? Dat weet ik op dit moment nog niet. Het enige dat ik weet dat zelfs het CBI niet weet wie ik nou echt ben. Zou de Federale Overheid het wel weten? Waarschijnlijk wel, maar zij mogen niets zeggen. Dat is het leuke eraan. Je kunt van alles zeggen, zonder mensen het je persoonlijk aanrekenen. Zelfs als je daadwerkelijk Geert bent, kun je zeggen dat je Richard bent. Al hoewel, ik ben er nog niet helemaal uit of dat wel twee verschillende personen zijn.

Ik zal trouwens even toelichten wie Richard en Geert zijn. Waarschijnlijk kennen de meeste inwoners van onze Federatie deze twee opvallende figuren vooral van de 1-april grap. Geert zou zijn aangereden door een Poolse vrachtwagen met vrouwen, ik zal maar niet de goede benaming gebruiken voor het geval kleine kinderen ook al goed kunnen lezen, er in op 1 april. Voor deze grap hebben zij van de Federale Overheid in die tijd een permanente verbanning uit onze Federatie gekregen. Maar misschien zouden ze wel stiekem als verstekelingen meegekomen zijn op een van de vele schepen. Dat zou toch wel wat zijn, is het niet? Dat de douane van onze Federatie deze grappenmakers gewoon niet gezien hebben tijdens de grootscheepse controle. Dan zou ik haast zeggen, opdoeken dat clubje.

Over het opdoeken van een clubje gesproken trouwens, het CoV-clubje moet maar eens opgedoekt worden. Misschien merken jullie vanzelf wie ik ben als ik die stelling ga onderbouwen met mijn argumenten.

Overigens, op dit moment ben ik net zo geheim als JP van het Nederlandse programma Lingo. Daarom geef ik ook mezelf als prijs weg aan degene die als eerste raadt wie ik ben. Dit kan via de club van deze krant. Echter, de volgende personen mogen niet meedoen: Pedro Alvarez, Marcello Alvarez, bonanza, Federal Researcher, Wouter, Federal Manager, Federal Coordinator, Federal Assistant en alle CBI-accounts.

Maar goed, de argumenten voor die bijzondere stelling van net. Al hoewel, bijzonder? Is die stelling wel zo bijzonder. Uiteraard is die stelling bijzonder, maar niet bijzonder als een stelling als Wouter moet alle macht in de Federatie aan Vinny geven. Daar ben ik het overigens wel mee eens hoor, zolang het 1 minuut duurt of korter. Maar goed, de argumenten dus.

Mijn eerste argument is waarschijnlijk het sterkste. Dit zogenaamde adviesgroepje van onze Federale Overheid is niets meer dan een samengeraapt zooitje dat denkt dat ze wat weten en daarmee advies kunnen uitbrengen aan die Overheid. Maar dat is natuurlijk onzin, dat kunnen ze immers niet. Het is totaal geen afspiegeling van de maatschappij namelijk, waardoor de adviezen vaak niet correct zijn. Ieder adviesgroepje dat er bestaat is geen afspiegeling van de maatschappij. Dat heeft te maken met sociaal inactieve handelaren. Daarom is het verstandiger om een stelling – antwoord systeem in te bouwen in onze Federatie. Iedere handelaar krijgt dan een bericht dat er nieuw dilemma is waarop de Federale Overheid een antwoord wil hebben. De handelaar kan dan gratis en uiteraard vrijblijvend een antwoord kwijt via datzelfde systeem. Hierdoor zal het veel betrouwbaarder en uiteindelijk ook beter worden qua adviezen.

Daarnaast, de manier waarop de leden van deze adviesgroepen worden gekozen is de grootste onzin die er bestaat. De leden zelf mogen kiezen wie het nieuwe lid wordt. Dat is toch belachelijk? Weet je hoe zo iets heet? Zo iets heet vriendjespolitiek en in dit geval moet dat eigenlijk met een hoofdletter ‘V’!

Een hoofdletter ‘V’ doet mij trouwens aan een ding denken. Eén van de meeste briljante films aller tijden, ‘V for Vendetta’, altijd als ik die film zie moet ik weer zo veel lachen en te gelijker tijd huilen dat ik gewoon stil ben. Zo ontroerend die film, maar o zo mooi en goed gemaakt. Ik denk dat het zeker niet verkeerd zou zijn als zoiets dergelijks echt gebeurt in onze Federatie. Dat lijkt me echt geweldig. Maar alleen kan ik dat niet veroorzaken, zoveel invloed heb ook ik weer niet. En zo boos word ik ook weer niet gemaakt. Maar het scheelde ooit niet veel of ik had echt zoiets gedaan. Toen boeide mij het niks wat de Federale Overheid, toen nogal corrupt, zou doen tegen mij.

Maar in principe heb ik al zo vaak geluk gehad dat ik hier nu nog bij kan. Dat ik nog niet permanent verbannen ben, is zeker een wonder. Zoveel gekke dingen heb ik gedaan, maar allemaal zonder dat men het zag. Ik heb nog nooit een handelsperiode gewonnen, maar ik heb misschien wel meer invloed gehad in alle overwinningen die er ooit zijn geweest dan dat jullie op dit moment denken. Dat is ook wel leuk aan undercover hier rondlopen. Zonder dat jullie het weten heb ik toegang tot meer privé-clubs dan jullie denken. Ik ben dus een persoon die een uitgesproken mening heeft over vriendjespolitiek en bij veel dingen kan.

Maar jullie zijn er natuurlijk nog niet uit. Dus gelukkig kwam IkbenBen19 met een idee om nieuwe handelaren en leerlinghandelaren in eerste instantie uit de politiek te weren. Hieruit bleek overduidelijk dat ik het goed voor heb met nieuwe handelaren en leerlinghandelaren zoals men kon lezen in “Het Achterkamertje”. Maar ook dat zal nog niet genoeg informatie geven. Dus ik ga weer terug naar mijn gedurfde stelling die ik aan het onderbouwen was.

Ik heb nog één argument en dat argument is: Wat heb je aan een adviesgroep waarvan wij de meeste adviezen nog niet eens weten? Het is dus veel te geheim in mijn ogen, en zoveel voordelen heeft zo een adviesgroep ook weer niet. Dus het is beter om het op te doeken vind ik.

Nou, weet je het al? Ik ben niet sksmit. Ik ben toevallig ook niet Kleinez. Maar wie ben ik wel? Voor mij dus echt een weet, maar voor jullie nog altijd een vraag. Wie weet hebben jullie het antwoord toch goed als je het in de club van deze krant zegt.

Ik wil nog een ding toevoegen aan dit artikel en dat is dat ik nog altijd twee helden hebben in onze Federatie. De ene held is misschien nog altijd wel de grootste fraudeur van onze Federatie en mijn andere held is een gezellige, altijd aardige, van Belgische afkomst, Cyberiër.
En nee, het is niet Pedro Alvarez. Want dat ben ik al.

Tot de volgende keer als ik iets meer ga vertellen over waarom ik terug ben gekeerd naar deze Federatie. En ja, dat is niet spannend, maar mega spannend. En nog een mooie afsluiting van deze column: “Ik ben wie ik ben.”