Wie? Oh, ikke!

Auteur: Julia Robinson

Tresias, dat heb ik veel gehoord afgelopen week. Gek genoeg kon niemand mij antwoord geven op de vraag wie dat is. Velen van jullie gingen snel hun huis in toen ik op de markt deze vraag stelde. Nu zal ik eens gaan vertellen wie die persoon is. Ik heb hem immers ook meegemaakt mogen jullie weten.

Ik ga vertellen wie hij is aan de hand van voorbeelden uit de afgelopen week. Een voorbeeld dat ik maar altijd graag gebruik is ikbenBen19. Tresias is iemand die totaal het tegenovergestelde is van ikbenBen19. Tresias vliegt liever de discussie in en probeert er niet onder uit te komen.

Tresias lijkt in dat opzicht meer op Podje. Maar Podje heeft weer iets wat Tresias niet heeft. Podje kan handelen. En ook niet maar een klein beetje, nee hij is al heel vaak uitgeroepen tot de rijkste burger van de Federatie. Hoe doet hij dat toch? Nu weet iedereen dat hij een geldkluis van de Federale Bank in Bahthoevedorp heeft gevonden, maar dat hij er zoveel geld uit heeft weten te halen is toch wel knap. Immers, volgens de laatste gegevens komt er een flinke economische dip aan de komende tien handelsperiodes. Dus ik ben benieuwd of het speciale opsporingsteam Podje eindelijk zal ontmaskeren.

Tresias lijkt op dat opzicht ook wel op Podje. Ook hij heeft wel eens wat verkeerd gedaan, al was het wel onder een andere naam. Zo zou hij een grote boete voor een handelsgroep in Roebelarendsveen op zijn naam hebben staan. Ook wel een flinke prestatie, maar toch valt dat in het niets bij andere criminelen. Nee, Tresias lijkt nog wel het meest op zijn grote held Pedro Alvarez. Ze kunnen allebei niet handelen, zijn goed in de politiek en zijn sociaal actief. Maar is Tresias dan dezelfde persoon als Pedro Alvarez? Nee, immers Tresias is niet bekend in het personenregister van onze Federatie.

Ik vraag mij nog altijd af wie Tresias dus is. Naast die naam heb ik ook een andere naam gehoord. Frederik Alvarez, de pseudoniem van die zogenaamde Tresias, heeft die boete opgelopen. Maar ach, aangezien Tresias niet bestaat, zal Frederik Alvarez ook wel niet bestaan. Dus door met een echt ingrijpend verhaal.

De kwaliteit van de sociale media daalt weer in onze Federatie. Waar er een aantal handelsperiodes terug weer kranten ontstonden en radiostations, sneuvelen al deze projecten weer. Daarom ga ik komende handelsperiode handelen en met het geld dat mij dat oplevert ieder project dat over sociale media gaat in onze Federatie steunen met 10% van mijn geld op het moment van de aanvraag.

Echter zal ik ook eisen gaan stellen aan deze projecten. Ik zal deze even kort toelichten:
– Ieder Project dient algemene voorwaarden in een clubgebouw te hebben staan welke ik beoordeel. Scoren de algemene voorwaarden een cijfer beneden de 6, zal de aanvraag niet worden geaccepteerd.
– Ieder Project dient minimaal 2 uitzendingen of publicaties te hebben gedaan voordat zij het geld zullen ontvangen, om misbruik van het geld te voorkomen.
– Ieder Project dient aan te geven waar zij het geld aan hebben uitgegeven (clubgebouwuitbreiding, investering in personeel, reclame, enz.)

Dit zijn de belangrijkste. Uiteraard zal ik ook gaan eisen dat de projecten mij ergens noemen als geldschieter of zo iets dergelijks. Daarnaast zal ik in deze column ook de projecten gaan evalueren zodat luisteraars of lezers een goed inzicht krijgen in de projecten en wat zij van plan zijn. Nog een eis dus die belangrijk is: Je moet een beleidsplan hebben voor je project. Dat is belangrijk, want daardoor kan je makkelijker opstarten. Er kruipt misschien veel tijd in, maar waarschijnlijk krijg je wel een mooie sponsoring van de Federale Overheid betaald in I-shells of een speciale behandeling in onze Federatie met de zogenaamde Premium Memberdagen. Dus ik zou zeggen, klim alvast in de pen en begin aan je beleidsplan zodat je het volgende handelsperiode al kan inleveren bij mij. Ik wacht daar met smart op, echt waar.

Maar nu even door naar een officieel moment. Ik zal maar bekend maken dat Podje de eerste was die het goede antwoord zei op de vraag over mijn identiteit. Ik zal Podje persoonlijk contacteren over het geheime gesprek met hem dat hij heeft gewonnen.

Voor de nieuwsgierigen: Tresias Aegirsson is de persoon die meer heeft betekend voor de Federatie dan iemand als Gustav Andersson. Hij is de persoon die vaker een sociale activiteit heeft georganiseerd dan welke burgemeester dan ook, schandalig trouwens dat dat mogelijk is.

Tresias Aegirsson is een jongeman die het liefst iedereen helpt waar dat mogelijk is, maar om de één of andere reden wordt hij altijd tegengewerkt, zo vertelde hij mij, zonder dat ze hem eigenlijk ooit maar een kans gaven om mensen echt te helpen. Hij had daar namelijk nooit echt voldoende macht voor of geld. Want geld is macht hier in deze Federatie. Dat zie je vooral in Digitalië, waar je het beste kan schieten als je flink veel geld hebt, en dan heb je dus pas macht want dan krijg je vanzelf wel de Koning neergeschoten.

Maar er is iets dat ik nog wil vertellen. De Federale Overheid is beter geworden de afgelopen week, ik trek hierbij mijn beschuldigen over deze Overheid en het speciale opsporingsteam dan ook in. Ze doen het goed deze week, ik hoop dat ze dat kunnen voortzetten. Immers, daardoor zal ook het burgeraantal stijgen.

Het grote geheim zal ik komende week onthullen, ik heb namelijk nu geen tijd meer om nog een aantal a4’tjes te typen, omdat deze editie bijna naar de drukkerij moet.

Nou, veel plezier komende weken nog, en tot de volgende editie.