De weg naar de kern (deel 1)

Auteur: The Vendetta

De burgeroorlog duurt nu al zo’n 2 rondes lang. Woorden zoals onderdrukking, zielsaandoening en andere nemen toe in de Digitaliaanse gebergten. El Peso, kwam in opstand tegen Rednax en kwam een nieuwe waarheid tegen. De Elite was de ware baas, El Peso en Monapoli werden volledig gecontroleerd door de elite. Rednax werd neergehaald en victorie werd geschreeuwd bij de rebelse gelederen. neuroman nam weer de positie in en respecteerde El Peso zijn waarden en normen. neuroman werd neergehaald en Chiara Alvarez beklede de positie Koning. Toch is er nog altijd de nuk van De Elite aanwezig. Wat is er waar aan? Waarom verbergt de regering de informatie? En ten laatste, heeft El Peso het recht zich los te rukken?

Om dat te weten te komen ging ik op onderzoek uit in Digitalië. Mijn eerste doel was El Peso, daar was het namelijk allemaal begonnen. Ik sprak direct met pimgezel1, de beroemde allereerste Keizer van Keizerlijk Digitalië. Uit zijn verhalen bleek, dat El Peso zich niet direct onafhankelijk wou maken, maar dat het eerste eenvoudige doel Rednax doden was. Toen, The Imperialist een “ware patriot” volgens onze beste pimgezel1 besloot dat ook de Elite de vijand vormden. pimgezel1 legde mij uit dat De Elite de ware baas is over geheel Digitalië. “Het zit namelijk zo, dat zij akkoord gaan met een koning of juist niet. Vandaar dat de meesten koningen slijmen bij De Elite door hun Senator posten te geven enzovoort. Nu, als de koning het volk zint maar niet De Elite dan is deze de kortste keren ook dood en van die ellende willen wij er af.” Het was uiteindelijk The Imperialist die de onofficiële staat Keizerlijk Digitalië oprichtte op 5 december. Zijn belangrijkste citaat was: “Remember remember the 5th of December” pimgezel1 had ook gevochten voor Keizerlijk Digitalië. “Toen ik Keizer was, werd er een senaat onder mij aangesteld. Verscheidene wetten werden voorgesteld. De Senator der Militaire Betrekkingen had de leiding over de generale staf. Er werden aanvallen gepleegd, maar het was 1 tegen 10. De huizen die we lieten ontploffen waren zo weer gerepareerd en ik denk zelf dat we niemand hebben kunnen schieten buiten enkele schoten die onverwachts waren.” legde hij uit. “De voorbije ronde was er geen sprake meer van onafhankelijkheid en democratie. Er was chaos en geen bestuur want De Elite nam wraak. The Imperialistdjglekke, pimgezel1 en nog vele anderen werden failliet verklaard. El Peso’s handel was helemaal down en het erge was dat we niks konden doen.” Waren er dan wel dagen dat El Peso tegenstand wrikte? “O zeker! Ons doel was al van het begin de waarden en de visie’s van El Peso beschermen. The Imperialist had voor hoogtij dagen gezorgd. In het begin werkte de Senaat goed, waren onze legers in orde en kregen we internationale erkenning van Virtua, Ibisha en onofficieel van Cyberië. Toen is onze vlag ook ontworpen, de Kransvlag dan toch.” Nu dat ik duidelijk de geschiedenis wist van Keizerlijk Digitalië moest ik de gewone Rebel aanspreken.

Door een paar straten verder te gaan kwam ik djglekke2 tegen. Jaja, want djglekke en djglekke1 zijn beiden gesneuveld. Bij de vraag of hij goed vocht, wond hij zich op. “Ik wil wraak ja, het bloed aan mijn handen van alle Monapoliërs! Ze kwamen van overal, maar nu zijn we voorbereid! In de eerste slagvelden die er waren heb ik de geschoten tot dat mijn pistool gloeide!” Om hem te kalmeren sprak ik over en ander onderwerp. Of hij vertrouwen had in de legerleiding, daar moesten we maar ook eens over zwijgen. “Wat denk je wel? The Imperialist is de beste met woorden! Bolletripolire leidt onze stad zo goed, ook al is ie dood. Ik vecht voor hun weet je, dat noemt men kameraadschap!” Van verbazing ging ik op zoek naar andere rebellen en hun verhaal. Ik vernam van pimgezel1 dat velen al neutraal waren na de wraakactie. Op zoek naar de zeldzaamheid en uiteindelijk vond ik er een medeplichtige, indirect. Witmoca, geen ware rebel maar toch de persoon die hielp het volk in één groep te brengen. “Het was niet gewild, het was gewoon, het kwam en ik zei ja. The Imperialist kwam in vroegere tijden die hij zelf de sociale revolutie noemde af met het voorstel een krant te maken. Ik zou de technische snufjes regelen. Ik accepteerde. Het doel was dat iedereen in de krant kon schrijven, maar hij schreef de krant meestal zelf vol. Na een tijd, toen zijn revolutie begon was het een tijdschrift waarbij hij reclame maakte voor de rebellen.” vertelde hij me. “Hij is gestopt. Dat zei pimgezel1 mij toch eens. Sindsdien bestaat NDS-VVK niet meer.” The Imperialist, door velen geprezen als het ware symbool van El Peso, ik zou hem moeten spreken. Vele burgers, als ik ze al tegen kwam zeiden het zelfde, ik zie die gast hier niet al te vaak. Ik besloot terug te keren naar pimgezel1 die me weer vriendelijk ontving. Hij was even deprimerend als ik hem daarvoor ontmoette. “The Imperialist, was inderdaad gestopt ja. Toen ik hem overtuigde terug mee te doen aan onze Eeuwigdurende strijd, nam hij weer alle touwtjes in de handen. Hij is gesneuveld, met zijn ander account loopt hier soms rond.” vertelde hij me. Hij gaf het adres door waar deze persoon zou leven.

Ik begaf me naar het adres, een steegje met vuilnis. Ik riep zijn naam, “Catrondulait?”. Een man kwam uit het vuilnis. “Ja?”. Ik sprak met hem over de geschiedenis van Keizerlijk Digitalië. “Ik kwam terug van internaat, en ik werd aangesproken door Naamloze. Hij zei: Je geliefde koning is nu dood he. Wie ga je nu aanbidden? Ik hoorde van een verzet, in El Peso. Ik verhuisde, en kwam al snel aan de leiding. Ik maakte een vlag, een club en daaruit kwam direct al de vraag: Onafhankelijkheid? Ik zei: JA. Het was een zondag, dat weet ik nog en daarvoor waren een heleboel rellen geweest op de chat en op straat. Iedereen van El Peso schreeuwde dood aan Rednax en die dingen. Zondag 5 december was Keizerlijk Digitalië een feit. Onafhankelijkheid is daarbij de enige manier om De Elite weg te krijgen uit El Peso! Maar goed, pimgezel1 was de allereerste keizer. Hij deed het goed terwijl ik op internaat zat. De volgende ronde nam ik het weer over. Ik sneuvelde, ik ben nog altijd Keizer. Zolang er geen enkele ex-Senator volgens onze oude wetten niks opmerkt, zal ik dat ook blijven. Maar, er komt verandering. Ik ben een bestuur aan het hervormen, en ik hoop uit mijn hart dat heel El Peso mee werkt aan zijn onafhankelijkheid!” Hij kroop terug zijn doos in en ik vertrok uit voorzorgen van cholera besmetting. De vulkaan zou uitbarsten, en uit voorzorg vertrok ik naar Nederland. Toen ik terug kwam, was El Peso weer in opbouw en de stad groeide in al zijn glorie. Bolletripolire was niet meer mayor, maar witmoca juist wel. Bolletripolire vond ik ergens. Hij bouwde een winkel en hielp een straat aanleggen. “Ja, El Peso is verenigd. Die wraakactie gaan wij eens wreken. ” Verbaasd vroeg ik of The Imperialist er ook mee zou helpen. “Ah TI, die gast schiet nooit hoor. Spijtig, maar zoals hij het zou zeggen, Woorden versterken daden. Maar we gaan op alle sectoren wat uitbreiden. Je zult dan wel merken en zien hoor.”

Om te weten te komen waarom de officiële regering van Digitalië de toestand geheim hield, moet ik naar Monapoli. Maar in El Peso vind ik ook al antwoorden. Bij verscheidene burgers ga ik vragen wat de redenen zijn, en kan daarmee een lijstje opstellen:

– De officiële regering van Digitalië denkt dat de opstand zwak is en rap de kop in te drukken is. Zo is het de moeite niet waard er wat over te zeggen.

– De officiële regering van Digitalië is te bang dat andere landen de deals sluiten met hun en verzwijgen de gebeurde feiten.

– De officiële regering begint aan een psychologische oorlog door de rebellen het gevoel te geven dat ze niet bestaan, niet van belang zijn en vooral nooit erkenning gaan krijgen.

– De officiële regering is bang dat door internationale bekendmaking er erkenning zal gebeuren door andere landen waardoor El Peso de kans zou hebben zich onafhankelijk te maken.

Ook even de geschiedenis op een rijtje:

– 3 december, Koning neuroman II word neergeschoten. Eerste vorm van verzet verzameld zich in El Peso.
– 4 december, verscheidene Monapoliaanse burgers verhuizen richting El Peso. The Imperialist vormt “De Nationale Patriotten” om zo Rednax te kunnen schieten.
– 5 december, The Imperialist hervormd El Peso en sticht Keizerlijk Digitalië. pimgezel1 word de allereerste Keizer.
– 6 december, wetten worden besproken en diplomatieke hulpberichten worden beantwoord door de landen.
– 7 december, El Peso schiet grootschalig maar kan geen effect geven aan Rednax.
– 8-10 december, El Peso doet kleinschalige aanvallen waarbij velen tegen de grond gaan.
– 10 december, de Senaat word actiever, en dat zal voor de laatste keer zijn.
– 11-17 december, totale stilte
– 17-30 december, lichte activiteit
– 30 december, Koning neuroman III die aangesteld is door amini word neergeschoten. Chiara Alvarez eist de kroon op. Monapoli doet algemene liquidatie van El Peso waarbij vele criminelen sneuvelen.
– 30 december- einde van de vorige ronde, een leeg El Peso biedt handelsroute aan geheel Monapoli.

El Peso lag achter de rug, en vele vragen waren nog niet opgelost. Nu het ontstaan van de burgeroorlog of revolutie is blootgelegd, moet ik wel naar Monapoli om de sluier te lichten van de kern, waarom juist El Peso onderdrukt word, waarom de informatie werd achterhouden en waarom juist de elite zijn machtige vleugels over Digitalië spreidt. Daarom vertrok ik in één armzalige taxi die door de velden en heuvels van Digitalië reed. Bij de versterkte stellingen van Monapoli stapte ik over, want de taxi mocht de stad niet in. De veel mooiere taxi bracht me naar het paleis waar Chiara Alvarez verblijft. Na een kleine wachtperiode in een voorkamer, werd ik binnen gelaten. “Officieël wil ik niet communiceren. Als ze contact willen dan moeten ze maar contact opnemen.” werd er gesnauwd voor ik iets kon zeggen. Als ik vroeg hoe ze het ging aanpakken, kreeg ik dit geantwoord: “Ik stuur ze naar een bekende hamburgertent.” met een lach viel ze op de grond en kon ze zich niet meer inhouden. Een beetje nerveus vroeg ik of ze besefte dat andere leiders en spelers de onderdrukking bevestigden, het antwoord was duidelijk: “Moet ook, ik verwacht niet dat de mensen net zo slim zijn als ik, daarom kunnen ze beter luisteren naar mij in plaats van zelf domme ideeën te verzinnen. De enkeling die wel slimmer denkt te zijn dan ik, mag eerst een IQ-test doen, die opsturen naar mij. Aan de hand daarvan zal ik beslissen of hij/zij het waard is om met mij in conclaaf te gaan.” Verbaasd ga ik naar de volgende vraag of ze The Imperialist kent. “Voor zo iemand hebben ze een naam verzonnen afgekort door een x aantal letters, niet nader te noemen. Maar ik denk dat u wel weet wat ik bedoel.” Uiteindelijk ga ik weg uit schrik. Terwijl ik door de straten slenter denk ik na. Als de Digitaliaanse regering de opstand bekeek als een bende kinderen die hun zin wilden hebben, kwamen ze misschien niet tot het besef dat ze mensen zwaar kwetsten? Ook de dikke nekkerigheid dat ieder van hun uitstraalden zou hun ook wel tegenwerken in hun besef van mishandeling.

Op weg naar beagollum, kreeg ik een vriendelijk telefoontje. Ja eindelijk! Joep Eerlijk, een vriendelijke Cyberiër was aan de lijn. Door te zeggen wat Chiara Alvarez zei, reageerde hij opmerkelijk rustig. “Ze kunnen het niet aan dat die TI aan hun macht knabbelt.” zei het mobieltje. Uiteindelijk reageert Chiara Alvarez, dat trouwens geen vrouw is vrij agressief en daarmee hebben we een link naar de rebellen die zeggen dat bij die onderdrukking ook kwetsen hoort. Het gedrag van Chiara Alvarez verraad dus de positie die De Elite of gewoonweg Monapoli inneemt tegenover El Peso. Voor mij was de kern al blootgelegd, en kon ik mijn verslag al maken voor TMC.