Kaveloorlog in volle gang in Cashington

Auteur: o.m.g.

Ik zit er midden in, de ijzerhandelaren in Virtua vechten voor iedere kavel met erts er op. Ook ik moet meedoen en ben dan ook al vaak ingesloten geraakt. Maar het is misschien wel de schuld van de te kleine steden.
Vaak wordt gesproken over het vergroten van steden omdat de resources bijna op zijn. Maar kan men beter niet het aantal kavels met een grondstof vergroten in een bepaald land.

Dit zou dus beteken dat bijvoorbeeld Cyberiƫ in totaal veel meer erts heeft dan bijvoorbeeld Virtua, maar dat Virtua weer veel meer hout heeft. Ibisha Island zou dan veel diamanten en goud krijgen en Digitaliƫ olie bijvoorbeeld.
Maar in ieder land is dan nog wel een onderverdeling van steden waar het meeste wordt gewonnen van een bepaalde grondstof. Maar wat dan het maximum is qua erts in Virtua is dan bijvoorbeeld het minimum in Cyberiƫ. Zo vergroot je ook de internationale handel en moet men daar meer rekening meegaan houden.

En, het weegt allemaal tegen zich op. Aan erts alleen heb je niks, je hebt namelijk hout er bij nodig. Maar aan goud heb je ook niks, behalve als je ook olie hebt. Dus zo kunnen landen gaan samenwerken. Ik denk zeker dat het te overwegen valt.