Vastloper dreigt voor Kronenburgse economie

Auteur: Gapstrae

Iedereen die een auto bezit die zal weten dat één van de meest essentiële dingen van het onderhoud een goed geoliede motor is. Gebeurt dit niet, dan loopt de motor vast en is de schade vaak niet te overzien.

In dat opzicht lijkt de Kronenburgse economie op een auto. Kronenburg, al sinds jaar en dag beroemd om de vele olie in de kavels, is ook deze handelsperiode weer geliefd bij handelaren in petrochemische producten, waaronder Plastic dame, JVC12 en ondergetekende. Zorgwekkend is dan ook dan halverwege de eerste week van de periode het grootste deel van de oliekavels al leeg is.

De reden hiervan is dat het goed gaat in Cyberië. De economie draait op volle toeren en daarbij hoort een hoge olieconsumptie. Echter, om deze olie te kunnen consumeren moet het wel uit de grond gehaald kunnen worden en dit dreigt dus een probleem te worden. Plastic-handelaar Plastic dame stelt zelfs al dat ze haar handel kan opdoeken als de oliecrisis in Kronenburg toeslaat, dit terwijl ze vorige handelsperiode met dezelfde opzet een zeer goed resultaat wist te behalen.

Hebben de federals dan een verkeerde overweging gemaakt bij het uitzetten van de Kronenburgse gemeentegrenzen? Nee en ja. Nee, omdat de vorige handelsperiode de olievoorraad voldoende bleek en ja omdat de harde groei van de Cyberische economie te voorspellen was geweest door het resultaat van de vorige handelsperiode goed te interpreteren.

Maar dringender is nu de vraag: Wie gooit er extra olie op de motor van Kronenburg, voordat deze definitief vastloopt…