Ingezonden brief: Verzoek van een der correctoren

Auteur: Redactielid The Miniconomist

Waarde lezers,

Graag zou ik op deze manier uw aandacht willen vragen. De hoeveelheid artikelen die we elke week op de redactie binnen krijgen, valt de laatste tijd behoorlijk karig te noemen. U snapt al wel dat als het overgrote gedeelte van deze artikelen ook nog over een en dezelfde persoon gaat, mijn collega-redacteurs en ik niet echt heel erg vrolijk worden. Dat is echter maar een kleine irritatie.

De hoeveelheid taal-, spel- en typefouten is voor ons een veel groter probleem. Het kost ons elke week veel tijd om een en ander leesbaar in de krant te krijgen. Het is blijkbaar niet iedereen duidelijk wat de indeling is voor artikelen. Om het makkelijk te maken, een kort overzicht:

  • Namen van inwoners van de Federatie worden schuin afgedrukt. Let op hoofdlettergebruik! Namen zonder hoofdletter worden uiteraard zonder hoofdletter geschreven en namen met hoofdletter met, u raadt het al, een hoofdletter! Het is dus sugarfree en bonanza, maar ook Troel.
  • Het is niet voor iedereen even makkelijk, maar zowel Cyberië als Digitalië schrijven we met een trema op de laatste e.
  • Bij een interview wordt het geheel een stuk overzichtelijker als de vraagstelling vetgedrukt weer wordt gegeven.
  • Vraag gerust voordat u begint met schrijven op de redactie of er al artikelen over uw onderwerp zijn ingeleverd.
  • Er is een verschil tussen kwaliteit en kwantiteit. De artikelen die het lekkerst weglezen zijn niet te kort, maar zeker niet te lang.
  • Stuur uw propaganda in voor de verkiezingseditie, niet voor de andere edities.