Een interview met…

Auteur: Oscar Alavrez

Joep Eerlijk, velen kennen hem als een eerlijk persoon en een ervaren rot in het vak politiek genaamd. Joep Eerlijk is sinds enige tijd ook voorzitter van de door hem opgerichte Federal Union. Deze unie heeft nog geen macht, maar misschien heeft Joep Eerlijk daar wel oren naar. Daarom besloot ik hem op te zoeken.

Hallo Joep Eerlijk
Hoi!

Ben je klaar voor het interview?
Jep.

Mooi, dan komt hier alweer de tweede vraag: Hoe gaat het met de leider van de Federal Union?
Ik neem aan dat je de voorzitter van de Federal Union, en dan mij bedoelt, en met mij gaat het prima!

Die bedoel ik ja, mooi dat het goed gaat. Is dit op alle vlakken of alleen met je gezondheid?
Met mijn gezondheid is het in ieder geval goed.
Met je politieke carrière dan niet?
Ook daar gaat het prima mee. Ondanks dat ik op dit moment geen officiele politieke functie bekleed, heb ik niks te klagen.

Zou je dat nader kunnen toelichten? Want bedoel je hiermee dat je nog steeds veel invloed hebt, of meer invloed gaat krijgen via de Federal Union?
Hiermee bedoel ik dat ik ondanks dat ik geen politieke functie bekleed wel de mogelijkheid heb om initiatieven te ontplooien. De Federal Union staat nog niet in het wetboek en heeft daarom nog geen door de wet toegekende macht. Daarom is dat ook nog geen politieke functie.

Hoe kan jij dan initiatieven ontplooien? Doe je dit via de partij die naar jou vernoemd is?
Uiteraard ben ik ook nauw betrokken bij de prachtige partij Lijst Joep Eerlijk, waarin elk lid betrokken wordt en voorstellen kan doen en ideeen aan kan dragen. Ook ik maak gebruik van die mogelijkheid.

Maar je gebruikt dus ook een andere mogelijkheid?
Er zijn verschillende mogelijkheden om initiatieven te ontplooien. Het is afhankelijk van het idee, welke instanties daarvoor benaderd moeten worden. Dus ik beperk me inderdaad niet tot het aandragen van ideeën via de partij.

Aha, maar wat ik me dan afvraag en waarschijnlijk de lezers ook, hoe zit dan precies met de Federal Union, wat doet die Unie op dit moment al?
Op dit moment doet de Federal Union (FU) nog niet veel, omdat het nog niet veel kan doen. De FU dient immers eerst door middel van het wetboek de macht te krijgen die nodig is voordat men ook daadwerkelijk aan de slag kan. Dat is echter een complexe klus en daar moet ook het CoV bij betrokken worden (die op dit moment de Federals adviseert over de IL). Dit verloopt echter allemaal erg traag.

Aha, toch is er al 27 keer iets gezegd in de Federal Union. Gaat hier dan om ideeën over welke macht de FU dient te krijgen? Zoja, welke macht zou de FU op dit moment krijgen als het wordt geaccepteerd?
In de Federal Union worden uiteraard de ideeën uitvoerig besproken, daarbij gaat het o.a. over de macht die de FU wel of niet moet krijgen. Om te beginnen wil de FU mogelijkheid hebben om (een groot gedeelte van) het internationale wetboek te kunnen veranderen. Een meerderheid van de leden van de FU dient akkoord te gaan, en alle leden kunnen wijzigingen tegenhouden door middel van een veto.

Oke, dat is wel een interessant systeem. Het kiessysteem in de Federal Union staat dus al wel vast en kan niet bepaald worden de landen zelf?
Het voorstel, om op deze manier voorstellen goed of af te keuren, is door iedereen geaccepteerd. Daarmee staat het dus vast. Mochten de landen graag een ander systeem willen kan dit uiteraard altijd veranderen.

Oke, dan nog even natuurlijk over je welbekende houthandel. Er bleek een onderzoek te zijn dat uitwees dat jouw hout niet milieuvriendelijk is. Zou je hierop willen reageren?
Op welke manier dient hout milieuvriendelijk te zijn?

Aha, een oplettende man ben je dus, ik doelde natuurlijk op het keurmerk.
Mijn hout is gemaakt van de beste en mooiste bomen van Zwollar, die hier uitermate geschikt voor zijn. Ik lever dan ook een kwaliteitsproduct. Het keurmerk is toegespitst op de hoeveelheid hout die er verloren gaat bij de productie. Aangezien mijn hout zo waardevol is, beperk ik dat tot het minimum en kan ik u vertellen dat ik nog geen enkel stuk hout heb weg hoeven gooien!
Daarnaast vermoed ik dat dit onderzoek is gedaan door Gold Runner (mijn grootste concurrent), maar dat heb ik slechts van horen zeggen.

Zoiets heb ik gehoord ja, maar gelukkig is het onderzoek dus niet helemaal waar. Nu kunnen de vele klanten van jou hun hart weer luchten, bedankt daarvoor. Dan nog een afsluitende vraag: Wat zijn je toekomst plannen in onze mooie Federatie?
Ik ga proberen de Federal Union definitief van de grond proberen te krijgen, de economie van de Federatie elke ronde op volle toeren proberen te laten draaien en veel energie stoppen in Lijst Joep Eerlijk zodat de (toekomstige) politici van Cyberië altijd de begeleiding krijgen die ze nodig hebben.

Wegens technische problemen met de geluidsopname van dit interview, er schenen veel stoorzenders in de buurt te zijn doordat het CBI maar al te graag meeluistert, is de afsluiting niet meer opgenomen en ben ik gedwongen deze te verzinnen.

Bedankt voor het interview Joep Eerlijk, een prettige dag nog.
Hetzelfde mijnheer Oscar Alvarez, hopelijk kan ik u volgende periode spreken terwijl ik dan aan het hoofd sta van de machtigste organisatie van de Federatie!
Dat belooft dus veel goeds voor aankomende periode. Namens mijzelf en Joep Eerlijk wens ik u nog een prettige dag.