Interview met doodvogeltje

Auteur:iHockey Schneider

Vorige week had ik een interessante week, ik wou de president van Virtua interviewen maar die had geen tijd. Dus ben ik naar Cyberië gegaan om hun president te interviewen. De eerste boot die ik kon krijgen heb ik naar Cyberië genomen en heb op de boot niet veel andere handelaren of toeristen gezien, alleen cami was er die weer een lading schroevendraaiers naar Cyberië importeerde. We hebben veel gepraat over de handel en de prijzen. Maar toen we aankwamen moesten we ons splitsen. Nadat cami weggegaan was zag ik doodvogeltje al aanrijden met zijn zwarte limousine. Ik stapte in en reed met hem naar het grote Cyberisch Parlement. Daar kwam ik weer een paar oude gezichten tegen. Nadat ik in doodvogeltjes kamer aangekomen was, bood hij me meteen een kopje koffie aan, dat ik natuurlijk aannam want van al dat Virtuale heb je zeker wel eens zin in een lekker kopje Cyberische thee. Nadat er een paar oude herinneringen opgekomen waren begon ik met mijn interview.

Hoe was het om President te zijn van Cyberië?
Het was een drukke maar boeiende periode. Je komt in contact met veel verschillende soorten mensen. De spanningen tussen Virtua en Cyberië zorgden ervoor dat er extra taken waren om het land Cyberië in goede banen te leiden en te beschermen tegen dreigingen van buitenaf.

Wat vind je van het werk wat Tuned heeft gedaan vorige handelsperiode?
Ik denk dat Tuned vorige handelsperiode met een gevaarlijk spel begonnen is door het proberen af te schermen van Virtua. Hoewel dat hij tijdens de laatste week ook de situatie van Cyberië begreep. Met zijn ervaring was hij deze periode van meerwaarde geweest voor Virtua, aangezien hij de situatie goed kende.

Waarom wilde jij de relatie met Virtua verbeteren?
In een spel als Miniconomy waar je moet handelen is het voor de handelaars het leukste dat ze zoveel mogelijk afzetmarkten hebben. Op die manier kunnen de mensen meer handelen, meer omzet maken,… Dat is juist waarom we dit spel spelen, om te handelen. Virtua en Cyberië zijn twee sterke handelslanden. Het is dus in het belang van het spel dat je zoveel mogelijk mogelijkheden hebt. De handelaars leren ook samenwerken met mensen uit andere landen, waardoor ze niet alleen hun handelsskills trainen, maar ook hun communicatieskills. Ik zie alleen maar voordelen.

Wat ging er mis met (Brendan)?
Het werkte wel met (Brendan). Wij hadden voordat de periode begon een goede relatie met elkaar en hadden de verschillende dingen besproken. We hadden duidelijke afspraken gemaakt. Ook tijdens het begin van de handelsperiode verliep alles goed.
Het is dan misgelopen door een by-law die Virtua opeens wou invoeren zonder overleg met mij. (Brendan) en ik hadden afgesproken steeds te overleggen. Toen heeft mijn vertrouwen in hem een duik gekregen. Ik vond het zeer spijtig dat onze mondelinge afspraken niet nageleefd werden.
Later werd het me echter duidelijk dat Brendan onder druk gezet werd door de grote handelaars in Virtua. Hoewel hij de internationale handel nog probeerde te redden, stond hij onder zware druk. Ik heb (Brendan) leren kennen als iemand die voor iedereen goed wil doen en iedereen te vriend probeert te houden. Ik besef dat hij onder druk is gezet en daardoor misschien niet altijd de juiste beslissingen genomen heeft.
Brendan is voor mij nog altijd dezelfde sympathieke persoon die ik in het begin van de handelsperiode heb leren kennen. De grote handelaars van Virtua hebben me echter teleurgesteld, door iemand (met alle respect) met weinig ervaring zo onder druk te zetten voor hun eigen belang. Misbruik maken van personen vind ik absoluut niet kunnen. Ik denk dat in deze zaak (Brendan) zelf het slachtoffer is in plaats van de dader.

Wat vind je van de actie die the Federal Government heeft ondernomen?
Ingrijpen was de enige juiste keuze die de Federal Government kon maken.

Welke tip geef jij de volgende President van Virtua en President van Cyberië
Probeer voor de handelsperiode eerst goed te overleggen met elkaar hoe je de dingen wilt gaan aanpakken. Leg deze punten vast en wijk daar in de loop van de tijd niet meer vanaf. Blijf achter je beslissingen staan, hoe groot de druk ook van bepaalde mensen. Je moet een beleid voeren dat stabiel is gedurende de hele handelsperiode en niet tijdens de handelsperiode opeens van koers gaan veranderen.

Hoe gaat je politieke carrière zich voortzetten?
Normaal was het plan om het volgende periode rustig aan te gaan doen als voorzitter van de Lijst Joep Eerlijk (LJE). Door de situatie nu denk ik dat Cyberië nood heeft aan iemand die durft opkomen voor de belangen van zijn inwoners en het belang van het spel. Iemand die verantwoordelijkheid durft nemen en de dingen durft zeggen zoals ze zijn. Als de inwoners van Cyberië besluiten dat ik de persoon ben die deze taak op zich moet nemen, dan zal ik mijn verantwoordelijkheid nemen en er voor de volle 100% voor gaan. Ik zal de stem van de kiezers respecteren.

Na het interview moest doodvogeltje helaas al snel weg, omdat er een belangrijke bijeenkomst in het Parlementsgebouw was. Nadat de zijn chauffeur me naar de haven had gereden en ik op de boot zat, kwam het tot me door dat we eigenlijk wel goede Presidenten gehad hebben. Beiden hebben ze hun best gedaan om de relatie tussen de landen te verbeteren.