Interview met een politiek leider

Auteur: justinote

Vanaf dag 1 dat ik mee doe aan de handel, is mij gevraagd of dat ik misschien interesse zou hebben in een politieke partij en er werden mij veel mooie dingen voorgeschoteld, deze dingen werden niet klaar gespeeld door de mensen die mij dat hadden beloofd. Ik ben van de ene partij naar de andere gezworven totdat ik uitkwam bij Lijst Joep Eerlijk. Hier heb ik voldoende uitleg gekregen en beetje bij beetje mijn politieke kennis uit kunnen breiden. Aangezien nog lang niet iedereen weet wat Lijst Joep Eerlijk nou is heb ik een interview af kunnen nemen met een van de kopstukken van de partij. Alleen het wachten op deze man maakte mij al nerveus, laat staan het interview.

Er is mij verteld dat de man die ik binnen enkele minuten ga ontmoeten een groot leider is en veel verstand heeft van de politiek, ook is hij op internationaal vlak een fenomeen. Het is dan ook niet zo raar dat het zweet van mijn handen druipt terwijl ik wacht in de prachtige natuurgebieden van Zwollar.
Ik, een relatief nieuwe speler, die een interview mocht afnemen met iemand die het Cyberische presidentschap heeft afgewezen. Joep Eerlijk is onder dit alles een heel gewone nuchtere jongeman gebleven, die op zijn tijd van een lolletje houdt.
Nadat we een rondje hebben gelopen en ik de adrenaline deels heb laten inzakken kunnen we dan toch eindelijk met het interview beginnen. Joep Eerlijk neemt de tijd voor zijn antwoorden en dat is geruststellend, hij neemt mij serieus net zoals hij serieus genomen wordt.

Hoelang ben je al actief in de politiek?
Zo, dat gaat al een tijd terug. Ik weet niet exact hoe lang het geleden is dat ik in de politiek ben begonnen, maar ik weet wel dat ik destijds werd gevraagd door The Socialist om bij Lijst Solidariteit op de lijst te komen staan. Bij de verkiezingen haalde ik, tot mijn eigen grote verbazing, meteen 20 stemmen.

Wat is je grootste overwinning geweest op politiek vlak en waarom is dat zo?
Ik vind dat lastig om te zeggen. In de politiek gaat het altijd met pieken en dalen, en zo is dat bij mij ook gegaan. Het was een grote overwinning toen Lijst Joep Eerlijk voor de eerste keer zo succesvol werd, toen het voor de eerste keer een absolute meerderheid had gekregen en ook nu weer met zoveel jonge ambitieuze en talentvolle politici die met de juiste hoeveelheid begeleiding in de politiek gebracht worden. Daar kan ik niet echt uit kiezen welke overwinning nu het grootst is geweest.

We halen tussendoor een drankje en een versnapering en begeven ons naar de rustieke bossen van Zwollar, Joep Eerlijk vertelt mij dat hij hier is opgegroeid en dat hij hier altijd zou blijven wonen. We lopen tussen de bomen en zien een boom geveld liggen, in de verte rijdt een fellerbuncher met Joep Eerlijk zijn naam erop weg om niet meer terug te komen, we gaan op de boom zitten en vervolgen het interview.

Wie zijn over de laatste 10 rondes de belangrijkste mensen op politiek gebied volgens jou?
Mensen die veel invloed op het politieke klimaat hebben of hadden zijn bonanza, Troel, Rednax, doodvogeltje en Switzisch in Cyberie. In Digitalie zit vaak hetzelfde groepje, maar heeft neuroman lange tijd de macht gehad, en heeft Chiara Alvarez toen het stokje overgenomen. In Virtua heeft White Queen voor een belangrijke ommekeer gezorgd in Virtua waarna riser, Tuned en (Brendan) goed werk hebben gedaan om die ommekeer gaande te houden. Dat zijn volgens mij dan ook de belangrijkste mensen op politiek gebied geweest.

Joep Eerlijk wordt gebeld en moet dringend ergens naar toe om een deal te sluiten, hij vraagt of ik mee wil. Het gevoel dat ik op dat moment had is niet te beschrijven ik als broekie mocht mee met de grote Joep Eerlijk om een zakendeal te sluiten. De trip was naar Virtua gepland, na een plezierige vaart moesten we meteen naar een veiling toe. Het ging over 2 overheidsboten die gebouwd moesten worden, Joep Eerlijk schreef zijn bod op en we zaten gespannen te wachten op de uitslag. De brief werd geopend en Joep Eerlijk werd omgeroepen door de veilingmeester, hij had gewonnen. De euforie was van Joep Eerlijk zijn gezicht af te lezen, hij glunderde van trots en ook ik liep met een grote glimlach op mijn gezicht het veilinghuis uit. Na een nacht in Virtua te hebben doorgebracht moesten we terug, het waren 2 te gekke dagen geweest. Terug in Zwollar zag ik in dat Joep Eerlijk niet zo heel erg anders ik dan ikzelf, hij was een harde werker die graag hulp biedt en andere handelaren met respect behandeld. Maar ook ik heb zo mijn plichten en het interview was nog niet klaar. Dus we vervolgden ons interview in Joep Eerlijk zijn huis.

Wat betekent Lijst Joep Eerlijk voor je?
De partij zelf heeft een lange historie opgebouwd en heel wat successen geboekt. Maar het belangrijkste aan Lijst Joep Eerlijk vind ik altijd de mensen die er in zitten. Die maken het namelijk tot een succes. Een partij staat of valt vooral door de mensen die er in zitten. En Lijst Joep Eerlijk heeft ook nu weer een prachtig team staan dat komt met ervaring, verfrissende ideeën en zekerheid.

Waarom is Lijst Joep Eerlijk opgericht? En waarom is er een herstart gemaakt?
Lijst Joep Eerlijk werd in het begin opgericht omdat er een groot gebrek aan stabiliteit was. De politiek werd heen en weer geslingerd tussen partijen die vaak extreme gedachtegangen hadden. Daarbij was een gebrek aan een partij die er tussen in stond en voor stabiliteit zorgde.
De laatste keer dat Lijst Joep Eerlijk herstartte was om de potentiële politici die er in Cyberië waren de broodnodige begeleiding te geven die de bestaande partijen niet of nauwelijks gaven. Dat is nog steeds een belangrijke focus voor Lijst Joep Eerlijk op dit moment en dat zal het altijd blijven. De toekomst is namelijk erg belangrijk en er moeten altijd politici zijn die het stokje over kunnen nemen.

Wie is/zijn momenteel de kopstukken van Lijst Joep Eerlijk? En kan je uitleggen waarom?
De belangrijkste mensen op dit moment in Lijst Joep Eerlijk zijn doodvogeltje en justinote. Zij zijn ondanks dat ze nog niet heel lang rondlopen in de politiek het gezicht van de partij, maar ook van de regering. Men heeft verwachtingen van een President en een Minister van Justitie, en op dit moment maken ze dat waar. Door het gezicht te zijn van Cyberië zijn ze ook meteen het uithangbord van Lijst Joep Eerlijk en het levende bewijs van de kwaliteit van Lijst Joep Eerlijk.

Wat is het hoofdstandpunt van Lijst Joep Eerlijk en waarom is dit zo belangrijk?
Ik denk dat naast de gedachte waaruit Lijst Joep Eerlijk is opgericht, het opleiden en begeleiden van toekomstige politici, het hoofdstandpunt van Lijst Joep Eerlijk het stimuleren van de economie is. Cyberië draait vrijwel alleen maar op en om handel en daar moet een groot deel van de aandacht van de politici dan ook naar uit gaan naar mijn mening.

Hieruit blijkt maar weer eens dat Joep Eerlijk zich geeft voor zijn partij. Maar ook heeft hij een goeie compagnon genaamd: doodvogeltje. doodvogeltje neemt de taken van Joep Eerlijk momenteel over als lijsttrekker en president omdat Joep Eerlijk het te druk heeft met zijn andere taken. Ik kan niet anders zeggen dan dat doodvogeltje het uitstekend doet, en de nieuwe leden van Lijst Joep Eerlijk ook nog eens goed worden begeleid door zowel doodvogeltje als Joep Eerlijk.

Na alle serieuze vragen vond ik dat het tijd werd voor wat andere vragen, ik had mezelf nog zo voorgenomen om het niet te doen maar ik doe het toch.

Waarom is het koffieapparaat in de club Lijst Joep Eerlijk private kapot en wanneer komt er een nieuwe?
Ik heb al vele malen nieuwe koffieapparaten gekocht voor Lijst Joep Eerlijk. Maar door de koffieverslaving van doodvogeltje én doordat Gapstrae zo nodig een koffieapparaat wilt die er uit ziet als een voetbal en leverancier graag tegen een balletje trapt, gaan die dingen vaak stuk.

Kunnen we voortaan op vrijdagen bier in de club Lijst Joep Eerlijk private krijgen?
Dat zou ik wel willen, maar de ruzie over welk bier daarvoor aangekocht moet worden (Belgisch/Nederlands bier) laait vaak zo hoog op dat het niet echt de sfeer ten goede komt. Zelf ben ik voorstander van Cybier, maar voordat ik daar over kan beginnen is de boel al geëscaleerd.

Waarom is de Wc-pot altijd vies in de club Lijst Joep Eerlijk private?
Omdat jij je niet aan het schoonmaakrooster houdt. Omdat Ministers vaak uit de hoogte doen zodra ze Minister worden, moeten zij de pot schoonmaken, tot op heden heb je dat echter niet gedaan!
Het lijkt erop dat zelfs Joep Eerlijk geïrriteerd kan raken door iemand die zijn mond niet kan houden. Begrijpelijk, ik zou het niet eens met mezelf uithouden 2 dagen lang.

Er was nogal wat onenigheid in de club Social club Cyberie wat wil je hier nog over kwijt?
Nee.

Joep Eerlijk staat op en vertrekt uit de kamer zonder nog een woord te zeggen of achterom te kijken. Daar zit ik dan in de huiskamer van een groot man, ik loop nog 1 rondje door de kamer en zie verschillende prijzen staan. Ik loop verder langs de schuifpui die uitkomt op het bos dat momenteel gerooid wordt door Joep Eerlijk, het Zwollarse bos is al flink uitgedund.
Ik sta voor de deur en klaar om te vertrekken, Joep Eerlijk komt aangelopen en ik bedank hem voor zijn gastvrijheid, zijn tijd en wat voor mij een avontuur was.