Interview met Cogito

Auteur: bram10

Hoe is het in een nieuwe partij te zitten?
Cogito: Het is een heel nieuwe ervaring. Toen ik bij Mondriaan College zat draaide alles rond één persoon en er was geen privéclub, geen overleg, geen website… Nu is dat er allemaal wel. Ik krijg wat hulp en er worden vragen gesteld over ambities, verleden, enzovoort. Natuurlijk zijn er vooral andere mensen met wie ik samenwerk. Ik ben blij dat ik de overstap gemaakt heb.

Hoop je bij deze partij ook in het Parlement te komen? Als dat zo is, hoe dan?
Cogito: Ik hoop het natuurlijk wel, het is een fantastische ervaring en je steekt er veel van op. Hoe? Tjah… Door veel stemmen te halen zeker? Ik wil me inzetten voor de politiek, voor mijn partij. Ik hoop dat ik daarmee een goede naam maak bij mijn partij en de kiezers.

Ik hoorde dat je een soort newsfeeddienst hebt opgericht. Hoe ging dat en hoe voelde je je daarbij?
Cogito: Toen ik zag dat de organisaties als paddenstoelen uit de grond rezen, dacht ik: dit wil ik ook doen. Ik ging om raad vragen bij Joep Eerlijk van de Joep Eerlijk Cooperation en hij kwam met het idee. Samen met bonanza van de TMC legden we het idee en de basisbeginselen van Breaking News vast. Het vlotte goed, we haalden veel leden in de club en er kwamen al editors zich vrijwillig aanmelden. Enkele dagen later maakten we de club internationaal waardoor het aantal leden verdubbelde. Het Engelse gedeelte vlot iets minder, deels door mijn gebrekkig Engels, maar daaraan zijn we aan het werken. Het voelde fantastisch, ik had het gevoel dat ik iets opgericht had, een kleine mijlpaal had gezet, iets beteken voor Miniconomy vanaf nu. Ik was overgelukkig.