Verkiezingskoorts

Auteur: bram10

Het gaat er hard aan toe; de lijsttrekkers zijn hard bezig om in het Parlement te komen. Nieuwe partijen zijn: Belang van Cyberië en Motie van Wantrouwen. Onder leiding van Siemenrey en Vinny gaat het er weliswaar goed aan toe. Iedereen die niet in het Parlement zit probeert om er toch in te komen. LJE en LiDe zijn favoriet. Ze gaan ervoor. Maar er zijn concurrenten.

Het moet gebeuren. Mondriaan College stond als goed bekend, maar ze gaan een diep dal in. Lijsttrekker Podje is er ook mee bezig om snel het weer op te bouwen. LiDe gaat voorop, gevolgd door LJE. Beide partijen voelen er veel voor om weer in het Parlement te komen. Ze zullen niet zo snel worden ingehaald, al is er 40% kans van wel. Hoe gaat het met kleinere partijen zoals de Volkspartij van Pedro Alvarez? Slecht, want het is verwaarloosd.

Steeds meer mensen gaan in de politiek en hier zijn de standpunten:

Partij van de Toekomst:

Onderwijs
Blijvende stimulering van het onderwijs
Het Cyberische onderwijs is op de goede weg! De PvdT pleit er dan ook voor deze lijn door te trekken door gunstige omstandigheden te creëren voor het onderwijs. Daarvoor gaan wij de huidige wetgeving goed bestuderen en waar nodig aanpassen.
Efficiënter onderwijs
Regelmatig duurt het te lang voordat een burger een cursus bij een school heeft afgesloten, waardoor er geen tijd meer is om een staatsexamen af te leggen. Het wordt dan ook tijd dat hier iets aan gedaan gaat worden. Het gehele opleidingstraject moet vlotter gaan verlopen en de PvdT gaat dan ook haar uiterste best doen om daar voor te zorgen.
Breder opleidingsaanbod
Wij vinden dat er niet alleen meer scholen moeten komen, maar ook een breder opleidingsaanbod. Wij vinden dat er meer algemene opleidingen ingevoerd moeten worden, zoals Economie, Politiek en Marketing. Dit geeft meer mogelijkheden voor nieuwe beroepen, zoals adviseurs.

Justitie
Efficiëntere rechtspraak
Regelmatig komt het voor dat rechtzaken te lang lopen. Vaak is het juist van groot belang dat de rechtspraak zo snel mogelijk verloopt. Daarom wil de PvdT maatregelen gaan treffen om de rechtspraak efficiënter te maken!

Economie
Minder massa-subsidies
Er wordt veel geld verspild met massa-subsidie doordat inactieve accounts dit geld ook ontvangen. De PvdT pleit dan ook voor een lagere massa-subsidie en voor een hogere persoonlijke subsidie. Op deze manier kan de mayor een beter beleid uitstippelen wat ook te zien zal zijn op het sociale vlak en op het handelsvlak. Het is bekend dat de Federals hier het laatste woord over hebben, maar dat betekent niet dat we ook niet met een advies kunnen komen. Daarom pleiten wij ervoor om een lobby op te starten bij de Federale Overheid.
Formele status voor adviesbureaus
Zoals aangegeven, zouden wij graag zien dat er meer mensen aan de slag gaan als adviseur. Het zou goed zijn als er een lijst komt met erkende adviesbureaus, zodat mensen weten bij wie ze een betrouwbaar advies kunnen krijgen.

Sociaal beleid
Sociale crisis
Momenteel verkeert Cyberië en eigenlijk de gehele Federatie in een sociale crisis. Veel spelers verlaten de Federatie voor goed. De PvdT vindt dan ook dat het Nationaal Bestuur er alles aan moet doen om deze spelers te behouden zodat de Federatie weer kan bloeien als nooit te voren!
Subsidies voor clubs
Clubs met een maatschappelijk doel moeten gesubsidieerd worden door de overheid. Samenwerken is erg belangrijk en ideeën om de samenwerking te verbeteren, moeten gesteund worden vanuit de overheid.

Bestuur
Betere communicatie vanuit de politiek naar het volk
Het parlement is dagelijks bezig om wetten te bespreken en aan te passen. Wij vinden dat de burgers hier weinig van mee krijgen en hier bovendien weinig inspraak in hebben. Wij vinden dat politieke stukken meer besproken moeten worden met burgers (via clubs). Daarnaast moeten de besluiten beter gecommuniceerd worden door middel van een wekelijks bericht via de krant of een eventuele sms.
Wetboek updaten
Het wetboek is inmiddels erg groot geworden en veel artikelen zijn ook achterhaald. De PvdT is dan ook van plan een commissie in te stellen die het wetboek grondig gaat doorlichten. Vervolgens kan deze commissie dan met een advies komen om het wetboek aan te passen en in te krimpen.
Internationale betrekkingen
Gelukkig gaat het de laatste rondes goed met de Buitenlandse Zaken. Met de opkomst van Ibisha is er echter een vierde speler op het internationale politieke toneel verschenen. De PvdT is dan ook van mening dat deze nieuwe staat benaderd moet worden zodat er eventuele afspraken gemaakt kunnen worden. Verder moeten de banden met Virtua en Digitalië ook warmgehouden worden.
Lokaal Bestuur
De PvdT is van mening dat het Cyberische Lokaal Bestuur meer macht moet krijgen. Op deze manier krijgen de mayors weer meer mogelijkheden om een eigen beleid te voeren en wordt de functie dus ook weer aantrekkelijker. Via deze weg gaan wij ook proberen Cyberië uit haar sociale crisis te trekken.

Liberaal Democraten:
LiDe heeft mogelijk weinig standpunten.

Lijst Joep Eerlijk:
Economie
– Onze partij is tegen protectionisme door de steden. Daaronder verstaan we alle handelingen die één bepaalde stad in Cyberië bevoordeelt tegenover een andere stad om daar profijt uit te halen. Te hoge btw-percentages is niet goed voor de handel en niet goed voor de solidariteit tussen de steden.
– Het invoeren van overheidsleningen aan de handelaars in Cyberië. Dit om de economie in Cyberië vanaf het begin een duwtje in de rug te geven.
– Om de handel binnen Cyberië te stimuleren moet er volgens onze partij gekeken worden naar overheidsstimuleringen om de handel beter te laten lopen. Dit moet op een manier gebeuren zodat de overheid niet in concurrentie gaat met haar eigen inwoners.
– Om iedereen een gelijke kans te geven zijn wij van mening dat de boetes op neerknuppelen verhoogd moeten worden. Neerknuppelen zien we als een pestmaatregel naar de beginnende spelers die geen Premium Member zijn.

Onderwijs
– Wij willen een oplossing voor de problemen in het onderwijs. Er moet bekeken worden of staatsscholen een mogelijke oplossing kunnen bieden voor het onderwijsprobleem.

Internationale verhoudingen
– Wij zien Cyberië als een onderdeel van de een breeder geheel. We willen de samenwerking tussen de verschillende landen stimuleren. Deze samenwerking moet op verschillende wijze plaatsvinden. Topprioriteit voor ons is de economische samenwerking.
– Wij zullen niet dulden dat andere landen een anti-Cyberischbeleid gaan voeren op welke manier dan ook.

Motie van Wantrouwen:
MvW heeft mogelijk geen standpunten

Belang van Cyberie:
BvC heeft mogelijk geen standpunten

Mondriaan College:
MC heeft mogelijk geen standpunten