Vragen(v)uurtje

Auteur: Vragen(v)uurtje-redactie

Altijd al iets willen weten, maar nooit het lef gehad om het te durven vragen? Laat het over aan de verslaggevers van het Vragen(v)uurtje. Wij vuren de vragen af en pulken antwoorden uit de slachtoffers.
Anoniem of niet anoniem, wat jij wilt. Dit is de rubriek waarin jij antwoord krijgt op jouw vragen!

Vorige week schreven we over beagollum en dat we helaas geen vat op hem konden krijgen. Deze week werd duidelijk waarom, hij had te weinig tijd om antwoord te geven op onze vraag:
Voel je je vereerd dat mensen jou de Beschermheer van Digitalië noemen?
De titel Beschermheer is de meest prestigieuze titel die iemand kan krijgen. Als het dan ook nog de Beschermheer van Digitalië is, dan kan het niet beter. Het verhaal achter de titel is vol met hoog geplaatste personen en alcohol, en is doorspekt met seksuele spanningen. Het heeft gesprekken op het hoogste niveau, van belangrijke financiële zaken tot internationale zaken die onze Federatie zouden veranderen. Het speelde zich af ver van hier, in een drinkgelegenheid die voor onze Federals een belangrijke plaats in hun hart heeft. Het was ikzelf die de titel het gesprek invoerde, maar het waren anderen die mijn status bevestigden. Tussen hen bevonden zich een hooggeplaatste jongen in de financiën en een van de grootste handelaren van de Federatie. De status behelst vele factoren. Het is namelijk waar, ik bén de Beschermheer van Digitalië. Zonder mij niet het Digitalië wat het nu is. Dus om op je vraag terug te komen: Ja, ik voel mij zeer vereerd dat ik de door mijzelf verzonnen titel draag. Niet alleen door de titel, ook al is het een van de hoogst haalbare statussen in onze Federatie, maar vooral door de goedkeuring die de belangrijkste personen in onze Federatie eraan gaven.
Het volledige verhaal zal later verschijnen in:
Het kan door de Beugel – het verhaal hoe ik Beschermheer van Digitalië werd.

De vraag van beagollum is in de vorige editie al beantwoord, maar we sloten af met Podje. Hij stelde de volgende vraag aan bonanza:
Wie vind jij dat de volgende Federal moet worden?
Een Federal moet actief zijn, moet goed kunnen communiceren en snel rechtvaardige oordelen kunnen vellen. Niet veel mensen voldoen aan al die criteria. Daarom stel ik m1n1conomy voor. Maar omdat die gegarandeerd zal weigeren, zullen we het moeten doen met sugarfree. Een lui geval zonder veel diploma’s maar mét talenten. Wat die dan exact zijn, mag ieder voor zichzelf invullen.

De redactie is zeer benieuwd naar commentaar van beide genoemde heren en zij worden dan ook verzocht contact op te nemen.

Uiteraard kreeg ook bonanza de mogelijkheid een vraag te stellen. Hij wil graag het volgende weten van Marcello Alvarez:
Wanneer slaat de Alvarez-familie nog eens hard toe?
De afgelopen rondes is Alvarez in een piek moment geweest. De afgelopen drie rondes hebben zijn we op minder dan 1000 ISH tweede geworden van de federatie in de vorm van Pedro Alvarez. Pedro is ook president geweest en op hetzelfde moment was de Digitaliaanse kroon in handen van Chiara Alvarez. Marcello Alvarez is de afgelopen ronde aangesteld en ontslagen als voorzitter IC en onterecht in de Minister van Justitie positie gerold. Daar heeft Marcello de gehele federatie laten schrikken met het wijzen op het wetboek, met betrekking tot de soldaten die de minister geheel vrij mag aanstellen. Verder zijn Rico en Chiara beiden burgemeester in deze ronde en hebben wij dus twee steden aan onze overgave liggen.

Benieuwd wie de vraag van Marcello Alvarez mag beantwoorden? Lees volgende keer weer Vragen(v)uurtje!