The Fast and the Furious

Auteur: whooty

Het begint donker te worden, het waterige winterzonnetje beweegt zich langzaam richting de horizon, de straten van Eurodam achterlatend in duisternis. In de havenstaat hoort men uit de verte het geluid van motoren langzaam dichterbij komen. Het was een rode Farmerarri, de prachtige glimmende bolide, in bezit van een van de elitaire handelaren in de Eurodamse straten. De Farmerarri stopte bij de garage van Yellowcab MV, om de laatste afstellingen te doen aan de versnellingsbak. Het was vannacht namelijk tijd voor een uitdaging. De Eurodammer had vernomen dat een of andere stijve politicus uit Zwollar sneller dacht te zijn, en wilde hem kunnen aftroeven in een race.

Na de uitgebreide afstelbeurt van de vakman achter Yellowcab MV reed de racekoning met piepende bandjes weg, richting de door burgemeester Frankeur aangelegde landingsstrook, waar de race zou beginnen. De uitdager stond al klaar in zijn witte Farmerarri, om de race over de binnenwegen te beginnen, helemaal richting Zwollar.

Wachtend tot het stoplicht op groen sprong, stonden de twee klaar, het flauwe licht van maan en sterren weerkaatsend op de glimmende lak van de twee bolides. Het stoplicht sprong op groen en beide mannen scheurden met piepende banden weg, met snelheden oplopend tot 270km/h door de smalle buitenweggetjes tussen Eurodam en Zwollar. Waar de Eurodammer in de rode Farmerarri een topsnelheid van ruim 300km/h haalde op de rechte stukken, bleef de politicus steken op 270km/h en werd deze dus ook uiteindelijk met ruim een kilometer afstand verslagen. De verontwaardigde politicus is nu van plan de overheid aan te klagen, na haar bevestiging van de grotere snelheid van de rode Farmerarri.