Vragen(v)uurtje

Auteur: Vragen(v)uurtje-redactie

Altijd al iets willen weten, maar nooit het lef gehad om het te durven vragen? Laat het over aan de verslaggevers van het Vragen(v)uurtje. Wij vuren de vragen af en pulken antwoorden uit de slachtoffers.
Anoniem of niet anoniem, wat jij wilt. Dit is de rubriek waarin jij antwoord krijgt op jouw vragen!

In onze vorige editie vroegen wij zowel m1n1conomy als sugarfree om een reactie op het antwoord van bonanza. Waar sugarfree zich inderdaad netjes bij de redactie meldde, liet m1n1conomy niets van zich horen. De vraag blijft nu echter wie van deze twee dus het beste in het Federalteam zou passen.

Dan natuurlijk de hamvraag, de vraag die uit de vorige editie nog open stond. Marcello Alvarez bestookte Dhr. Jorisz:
Cheaten op equites stijl, of cheaten op Alvarez stijl?
De weekdieren of mollusken (Mollusca) vormen een stam van ongewervelde dieren met een week lichaam en in de regel een uitwendig kalkskelet (schelp). In 2009 schatte men het aantal soorten mollusca op 200.000, waarvan er tussen de 50.000 en 120.000 beschreven zijn[1].

Weekdieren kennen een grote verscheidenheid aan vormen en zijn onderverdeeld in acht klassen, waarvan de bekendste de slakken (Gastropoda), de tweekleppigen (Bivalvia) en de inktvissen (Cephalopoda) zijn. Er zijn grote verschillen in vormen en anatomie, maar de weekdieren hebben een aantal kenmerken gemeen, zoals de bouw van het zenuwstelsel de bloedsomloop en de ontwikkeling van het embryo.

De meeste weekdieren leven in het water en daarvan leeft het grootste deel in zee. Slechts een deel van de slakken leeft op het land. De studie die zich bezighoudt met de weekdieren is de malacologie.

Er zijn fossiele weekdieren bekend vanaf het Precambrium.

Na dit zeer intelligentie antwoord verwachtte de redactie een even zo intelligente vraag. Dat werd een vraag aan Rednax:
Hoe kom je aan die rode neus?
Uiteraard werd deze vraag voorgelegd aan Rednax en om de spanning erin te houden, kun je zijn antwoord in de volgende editie van The Miniconomist verwachten.