Justino Berlusconi

Auteur: whooty

Situatieschets: Een overheidsfunctionaris financiert een aanslag op een grote buitenlandse handelaar, het schandaal komt op de een of andere manier in de publiciteit. Wat moet er gebeuren?

Volgens de huidige wetten kan er niks gebeuren, aangezien niet bewezen kan worden dat de politicus op het moment van het tekenen van het contract op Cyberisch grondgebied was. Dit betekent dat er niet bewezen kan worden dat op het moment van tekenen de Cyberische wet van toepassing was op de politicus.

Natuurlijk zul je als lezer nu denken, waar slaat dit op? Eigenlijk kan ik als Cyberiër dus doen en laten wat ik wil, zolang niet bewezen kan worden op welk grondgebied ik me bevind. En deze hele nieuwe gedachte van vrijheid is ons aangeboden door een parlementariër nota bene.

Wat gaan we hier aan doen? President bonanza weigert actie te ondernemen omdat hij natuurlijk bang is aangeklaagd te worden voor onrechtmatig ingrijpen. Maar zou een President juist in zo’n situatie niet een ruggengraat moeten tonen en in moeten grijpen, ondanks dit misschien problemen kan opleveren voor hemzelf? Er werd zelfs gesuggereerd dat de President zou buigen voor de druk die bepaalde organisaties schijnen uit te oefenen. Zo werd justinote, de parlementariër in kwestie herhaaldelijk in verband gebracht met de organisatie Equites. Het is echter onbekend of Equites de acties ondersteunt.

Maar als conclusie van dit alles wil ik twee dingen aanhalen, punt 1, deze situaties moeten in de toekomst worden voorkomen, hiervoor zijn verschillende oplossingen, zoals de President bepaalde extra rechten toekennen, eveneens een internationaal verdrag.
En als laatste punt wil ik graag reageren op een artikel van de TMC van vorige ronde. Remcowouter zocht namelijk een nieuwe Geert Wilders in de federatie. Waarom heb je een Wilders nodig als we al een Berlusconi hebben?