Meeting

Auteur: bonanza

Het is maart 2087. De wereld is volgebouwd met grote, grijze gebouwen. Winkels bestaan niet meer (restaurants wel). Volkeren (meer specifiek Nederlanders en Belgen) zijn gemengd. De wereld is één handelsnatie en wordt gedomineerd door computers (vooral die van Rednax domineert). Behalve op één plaats. Welkom in Tilburg.

Veertien personen konden aan de grote ramp ontsnappen, waaronder slechts twee vrouwen. Hoewel zwaar in de minderheid, bleken ze onmisbaar in de onmogelijke opdracht die stond te gebeuren. Strompelend ontmoetten de veertien elkaar ergens in Tilburg op een onbekende plaats die men de Spoorlaan noemt. De restanten van een station zijn te herkennen, nog zichtbaar nasmeulend. Het is er niet veilig en er wordt besloten om de in de haast achtergelaten auto’s te stelen en naar een veiliger oord te reizen. Eén van de overlevenden, Federal Coordinator of The Minic voor de vrienden, bleek een geschikte locatie te kennen waar we welkom zouden zijn. Deze plaats droeg de angstaanjagende naam ‘De Pelgrimhoeve’.

Hoewel iedereen bij aankomst huiverde en niet happig was om binnen te treden, zagen we geen andere mogelijkheid om aan de intense straling afkomstig van een ontplofte Japanse kerncentrale, die iedereen leek te hebben gedood, te ontsnappen. Eenmaal binnen vonden we al snel een ton vers bier en Jupiler-bierviltjes (met Heineken had niemand het kunnen navertellen). Voor de geheel onthouders waren er gelukkig ook andere dranken zoals cola, limonade, appelsap en water (in deze streek gekend onder de naam Spa blauw en Spa rood, vraag niet naar bruiswater). sugarfree had voor een heerlijke taart gezorgd, al bleek vooral Troel die op te eisen om volstrekt onduidelijke redenen.

Leider en gids The Minic wilde het op een kop koffie houden, maar groot was zijn verbazing toen hij merkte dat de enige aanwezige koffietas vol ISH zat, die net uit de bank leken te komen. Zijn verloofde, lindapinda86 en hijzelf smeedden een listig plan. “Laten we eens kijken wie de slimste onder ons zijn. Alleen hen nemen we mee op de gevaarlijke reis naar Miniconomy, de enige plek naast Tilburg die nog min of meer leefbaar is.” Ze riepen er ene Wouter bij (die dag gekend onder de naar Dr. Oetlul), die beweerde de weg naar Miniconomy te kennen. De deal was snel gesloten.

De groep van elf mensen werd opgedeeld in drie teams. Team 1 bestond uit groepsleider The Eye en de drie leden beagollum, justinote en bonanza. Dit team had grote winstkansen, gezien de rijke ervaring aan handel (al bleek de jongste het meeste te weten) en Digitaliaanse en Cyberische politiek.

Team 2, bestaande uit groepsleider Podje en leden sugarfree en the mega handelaar bestond uit slechts drie leden, maar zal qua volume ruim de andere teams overklast hebben. Met twee rondewinnaars, ex-politici, ex-CoV-leden en sugarfree was ook dit team er vol van overtuigd de buit gemakkelijk binnen te halen.

Tot slot was er nog Team 3, het team dat door de andere teams het meeste gevreesd werd. Groepsleidster Troel kon rekenen op de steun van Rednax, De Poppenspeler en White Queen. Hoewel dit team een duidelijk Digitaliaans overwicht bevatte, had het ook de kennis van de enige aanwezige Virtuaan in pacht, bovenop jarenlange Cyberische ervaring. Bovendien konden ze beroep doen op een gitzwarte laptop van ene Rednax die zo boordevol nuttige informatie moest staan, dat meerdere diefstalpogingen ondernomen werden gedurende de dag (allen onsuccesvol overigens).

Het concept was simpel. Er waren zes speelrondes met vragen over de mythische plaats Miniconomy. Goede antwoorden leverden ISH op. Het team dat op het einde het meeste ISH verzameld had, kon mee naar Miniconomy. De winnaars zouden een handelsperiode lang als VIP’s behandeld worden in Miniconomy. De rest was gedoemd eeuwig rond te dwalen op Tilburgs grondgebied vol flitspalen (getuige de brief van een zogenaamd justitieel incassobureau dat ik na een bezoek in september mocht ontvangen en de 39 euro die plots van mijn rekening zijn verdwenen).

De eerste speelronde werd aangevat. Twaalf open vragen volgden elkaar op. Elk goed antwoord leverde 1 ISH op. De startvraag ‘Met hoeveel liter benzine start je in je magazijn?’ was niet geheel representatief voor de vragen die volgden. Doe de test zonder te spieken: ‘Hoeveel bomen staan er op het einde van een wegkavel?’ en ‘ Wat kost een aanslagskill in Ibisha?’ Team 3 scoorde opvallend laag, terwijl team 1 en 2 aan elkaar gewaagd waren.

Ook meerkeuzeronde 2 bracht geen soelaas. Team 3 geraakte hopeloos achter, terwijl team 1 en 2 hun voorsprong vergrootten. ‘Wat is de correcte schrijfwijze van de kleinste stad van de Federatie?’ en ‘Welke speler heeft het meeste aantal rondes meegespeeld?’ bleken slechts opwarmertjes voor het grote werk. Garagisten probeerden zich te herinneren hoeveel bouwmaterialen ze verbruikt hadden en de topsnelheden van auto’s werden voor de geest gehaald.

De derde ronde bleek op maat geschreven van team 2. Er werden telkens delen van afbeeldingen geprojecteerd, waarna de teams moesten proberen om zo nauwkeurig mogelijk te beschrijven wat er op te zien was. De eerste grote uitdaging kwam bij vraag 5. Deze afbeelding bleek een foto van een speler te bevatten die oproepbaar is in Miniconomy. Ook de volgende afbeeldingen bleken voor sommige teams te moeilijk. De grootste flater van de afbeeldingenronde werd jammer genoeg door mezelf geslagen. Een deel van de heilige Bahthoevedorpse vlag werd geprojecteerd, maar door de ongelofelijk slechte kleuren (jaja, neem het van me aan!) bleek deze geheel onherkenbaar voor de volledige groep. Ofja, voor de helft. Ok, alleen ik had het niet gezien…

Na een korte pauze werd de vierde ronde begonnen. Elk team moest om de beurt een lijst aanvullen. Zodra een team geen naam of woord meer kon aanvullen, viel het af. Het team dat het meeste woorden kon aanvullen kreeg 3 ISH, het net-niet team 1 ISH en het eerste afvallende team kreeg 0 ISH. Zonder enige hulp moesten onder andere alle SCOI’s opgesomd worden, de spelers met de meeste donaties, alle personen die een beroep uitoefenen, alle automerken (die overigens allemaal geraden werden) en de beschermde namen in het handelsregister. Jammer genoeg voor team 3 werd de vraag over de permanent geplaatste clubs geschrapt nadat ze beweerden ze alle 54 gevonden te hebben.

De vijfde ronde was de zogenaamde schatronde. Wie het dichtste bij het getal zal, kreeg de punten. Als geheel objectieve schrijver van dit artikel kan ik zeggen dat team 1 ontzettend goed bezig was en met voorsprong leek te winnen (Red.: Team 3 was overduidelijk de winnaar van deze ronde). De teamleden besloten echter dat het niet meer spannend was en spraken af het wat rustiger aan te doen om zo de andere teams ook een kans te laten. Zo gezegd, zo gedaan. We, euh, we wonnen haast geen enkel spelletje meer. Niet verwonderlijk, want de vragen waren dan ook ontzettend moeilijk. Of kan jij een cijfer plakken op vragen zoals ‘De som van alle nettowaardes in ronde 57’ en ‘Het aantal handelaren in de einduitslag van ronde 18’? Ik dacht het niet. Voor de fanaten onder ons; het Internationaal Wetboek bestaat uit 20.091 tekens en in ronde 82 werd 7.884 glas geproduceerd. Er is momenteel nog steeds een rechtszaak hangende over de benodigde grootte om alle producten (inclusief vliegtuig) in een magazijn te bewaren. Teamleidster Troel bezwoer om de 100,12 squst die door de jury werd geteld, te laten rechtzetten.

Tot slot de laatste ronde. Elke teamkapitein hoorde een stapel papieren te kiezen, waarna hij of zij de personen die erop stonden, moest omschrijven. Hun teamgenoten dienden vervolgens de namen te raden binnen 2 minuten. Sommigen bleken gemakkelijk, maar anderen zoals Tresias Aegirsson en martijn5 bleken dan weer aartsmoeilijk. Daarnaast bleek er nog onenigheid te ontstaan over de exacte spreekwijze van bepaalde namen. m1n1conomy, COE, L!NK!NPARKER en [MC]mikeb waren niet echt de gemakkelijkste.

Na de zesde ronde werd het eindoordeel geveld. De ISH werden geteld en het bleek dat Team 1 zich iets te ver had laten terugvallen (of hebben ze ISH gestolen?) en eindigde met een schamele 54 ISH op de laatste plaats. Team 3 kon slechts een aantal ISH meer oprapen (57 ISH om precies te zijn), zodat Team 2 met grote voorsprong als winnaar van de avond kon worden uitgeroepen met een totaal van 70 verzamelde ISH! Proficiat Podje, the mega handelaar en sugarfree!

Zoals reeds eerder gezegd zouden zij mogen deelnemen aan de tocht naar Miniconomy en moesten de twee andere teams voor eeuwig ronddwalen in Tilburg. Gelukkig was er wel een afscheidsetentje voorzien. In het restaurant met de veelzeggende naam ‘De Reünie’ kon iedereen bekomen van de opgelopen emoties. Moordplannen werden beraamd, TMC-artikelen uitgewisseld en rechtszaken gepland. Na het voorgerecht kwam (uiteraard) het hoofdgerecht, geserveerd met drie verschillende gefrituurde aardappelen; patat, friet en frietjes, al naargelang de herkomst van de ontvanger. Vreemd genoeg leken ze alle drie verdacht veel uit dezelfde kom te komen. Bij het bestellen van mijn hoofdgerecht kreeg ik een vreemde blik. Achteraf bleek dat ik iets ‘vies’ besteld had in plaats van ‘vis’. Minder dan een uurtje rijden en toch al zo onverstaanbaar…

Voldaan namen we tot slot afscheid. Sommigen bleven ronddolen in Tilburg, sommigen vertrokken richting het hemelse Miniconomy. Vanuit Tilburg, nog een keer hartelijk bedankt lindapinda86 en The Minic voor de weer eens uitstekend georganiseerde meeting. Doei, houdoe, slu!