Op weg naar Sans Francishco

Auteur: Switzisch

Enkele weken geleden hoorde ik van een nieuwe stad. Ergens diep in het binnenland van Virtua zou een plek zijn die men Sans Francishco noemde. Bijna niemand wist mij iets over deze mysterieuze stad te vertellen dus besloot ik op onderzoek uit te gaan.
Het was een lange reis. In Roebelarendsveen stapte ik op de boot. Omdat er geen directe verbinding met Virtua was ging mijn reis via de Digitaliaanse hoofdstad. Daar stapte ik over op de boot richting Cashington. In Virtua aangekomen was het tijd om de juiste gereedschappen in te slaan. Bepakt en bezakt verliet ik de Federal Store. Het beloofde een avontuur te worden.

Men vertelde mij dat ik het beste eerst een taxi kon nemen naar Nasdaqar. Het was een lange rit, de taxi was vies en de chauffeur had drie dagen niet gedoucht. Ik was blij toen ik eindelijk in de meest oostelijk gelegen stad van De Federatie aankwam. Na een korte rustpauze vertrok ik te voet de bergen in. Ik had een zware rugzak en mijn stappen werden steeds zwaarder. Een paar honderd meter verderop zag ik een klein hutje en ik besloot daar langs te gaan. Misschien hadden ze wel iets te eten voor me.

Toen ik aanklopte bij het hutje deed niemand minder dan The Minic open. Mijn bek viel open van verbazing. Ik vroeg hem wat hij in hemelsnaam hier deed. Hij antwoordde dat hij veel rust nodig had. Iedereen bleef hem maar aanspreken met Federal Coordinator en hij was het zat om zichzelf niet meer te zijn. Daarom besloot hij zich een tijdje terug te trekken in de Virtuaanse bergen. Na bij gekletst te hebben vroeg ik hem naar Sans Francishco. Hij wist me een paar dingen te vertellen, maar als ik echt veel wilde weten, moest ik toch echt zelf gaan kijken. Hij zei me dat ik Federal Researcher op moest zoeken. Er gingen namelijk geruchten dat hij in zijn eentje die hele stad aan het bouwen was.

We besloten allebei te gaan slapen. Ik moest er immers weer vroeg uit de volgende dag. Het veldbedje van The Minic sliep niet onaardig. Toen ik de ’s ochtends wakker werd was The Minic al lang op. Hij was bezig met het ontbijt. We aten ei en spek, maar toen was het voor mij toch echt tijd om verder te gaan.

Of ik Sans Francishco en Federal Researcher nog wist te vinden kunnen jullie volgende week lezen in deze krant.