Politieke onzekerheid

Auteur: bonanza

Er zijn geen politieke zekerheden meer. Ontslagen Parlementsleden die weer worden aangesteld, Parlementsleden die onzin voorstellen ter stemming willen brengen en actieve ministers die worden ontslagen op basis van inactiviteit. Klap op de vuurpijl is zonder twijfel Pedro Alvarez die van de aardbol verdwenen lijkt.

Parlementslid justinote leek gek te zijn geworden. Om onverklaarbare redenen diende hij plots een wetsvoorstel in dat de boetes voor schieten met de helft verlaagde tot 500 ISH. Gevraagd naar de reden, kregen we als antwoord: “Gewoon omdat het kan.” De Digitalianen wreven zich al in hun handen toen bleek dat hij ook nog eens voldoende steun kreeg van de andere Parlementsleden. Vreemd genoeg werd een later voorstel van President bonanza dat de boetes naar het oude niveau bracht, ook goedgekeurd.

Daar bleef het echter niet bij. Hij diende ook een wetsvoorstel in dat de President zou verplichten om elke dag een raadsel te posten in het Parlement. Nadat zijn vier voorstellen telkens opnieuw werden afgekeurd wegens taalfouten, probeerde ook Somentus een identiek voorstel in te dienen, dat eveneens sneuvelde op basis van taalfouten.

Parlementslid justinote, lid van LJE en dus ook lid van de meerderheid, besloot ook maar meteen om op het Kabinet te gaan schieten. President bonanza kreeg een motie tegen zich wegens “het slappe optreden in de ertskwestie Roebelarendsveen en het afkeuren van perfect geformuleerde wetsvoorstellen.” Het feit dat er op nationaal niveau nooit een ertskwestie is geweest en dat de wetsvoorstellen boordevol taalfouten stonden, vergeet hij voor de gemakkelijkheid even.

Ook Minister van Justitie Switzisch moest het ontgelden. Hem werd verweten dat zijn clubs vaak vol zitten en dat hij inactief is. Ook hier werd voorbij gegaan aan het feit dat de clubs snel weer geleegd werden en dat de minister helemaal niet inactief was. Sterker nog, hij staat in de top 100 van meest actieve mensen. Verwarrend genoeg bleek een meerderheid van het Parlement het echter eens met deze stelling en werd de minister ontslagen. Zelfs Pedro Alvarez stemde voor het verwijderen van zijn partijgenoot Switzisch uit het Parlement. Er wordt in de wandelgangen ernstig getwijfeld aan zijn uitleg dat hij te zat was om het juiste knopje te vinden. Een nieuwe Minister van Justitie werd snel gevonden en aangesteld. whooty volgde Switzisch op.

Minister van Onderwijs, IkbenBen19, kwam er ook niet zo gemakkelijk vanaf. Hem werd in de Motie van Wantrouwen verweten dat hij inactief zou zijn en dat hij in het begin van de handelsperiode niet snel genoeg clubs had gebouwd. IkbenBen19’s ziekte de eerste dagen werd wijselijk verzwegen. De minister kon rekenen op de ruime steun van het Parlement en overleefde de motie dan ook gemakkelijk.

President bonanza kon zijn geluk niet op wanneer hij dacht justinote te kunnen ontslaan wegens het langer dan 36 uur niet reageren op een aan hem gestelde vraag. Na het ontslag bleek de wet echter te spreken over 72 uur en geen 36. President bonanza moest bijgevolg met hangende pootjes de heraanstelling van justinote aanvragen. Deze laatste werd als gevolg van zijn vreemde gedrag wel uit zijn partij LJE gezet.

Ook de verkiezingen beloven verrassingen te brengen. Verschillende handelsperiodes al delen LJE en LiDe de macht, maar de grootste partij qua aantal leden is op dit moment de PvdA. Het is nog afwachten of ze de verwachtingen kunnen inlossen en een groot aantal zetels kunnen binnen halen.