Toeristen nader bekeken

Auteur: Rednax

Waar vorige editie uitgebreid verslag is gedaan over de veranderingen in de criminaliteit, zijn nu de toeristen aan de beurt. Bekend is al dat er een nieuwe CBI hoofdagent is aangesteld en dat onder zijn regime de criminaliteit flink veranderd is. Waarschijnlijk minder bekend, maar zeker minder besproke,n is het feit dat ook de douane grote veranderingen heeft doorgemaakt. Zoals de oplettende handelaar heeft opgemerkt zijn er sinds de 86e handelsperiode aanzienlijk meer toeristen aanwezig in de Federatie. De grootste oorzaak hiervan is dat het douanebeleid enorm is versoepeld. Waar onder Ruud Lubbers de toeristen erg kort werden gehouden, mogen toeristen nu aanzienlijk meer goederen mee de Federatie uit nemen. De grote vraag blijft echter, wat beweegt toeristen een winkel binnen te gaan en weer naar buiten te komen met een nieuwe aanwinst?

Zoals iedereen weet is de prijs hier enorm belangrijk. Ook het feit dat het soort product belangrijk is, zal niemand verbazen, je ziet ten slotte zelden een toerist met een paar kilo klei de grens over steken, hooguit een enkele bodemonderzoeker zal dit doen. Diamanten en elektronica daarentegen zijn enorm gewild onder toeristen aangezien deze in de Federatie vaak bijzonder goedkoop verkrijgbaar zijn. De wat minder bekende factoren zijn de grootte en aankleding van de winkel.

Toeristen houden enorm van de kleine gezellige dorpswinkeltjes die worden gerund door de echte ambachtsman. Grote winkelcentra met rijke eigenaren zijn dan ook veel minder in trek bij het grootste deel van de toeristen. Nog minder bekend is dat toeristen ook voorkeuren hebben voor bepaalde steden. Niet alleen zijn de transportmogelijkheden (het hebben van een haven en voldoende parkeerplaatsen) van belang, ook is gebleken dat toeristen graag een schoon milieu hebben. Bosrijke steden als Zwollar met een hoge kavelstaat hebben hierdoor beduidend meer omzet door toeristen dan fabriekssteden als Roebelarendsveen met een lage kavelstaat.