EPISC

Auteur: Tranqer

Donderdagnacht, rond een uur of 2. El Peso ligt er verlaten bij. De meeste inwoners zijn al gaan slapen en onze houthandelaar is uitzonderlijk uitverkocht. Om de stad te voorzien van chips moet ik hout gaan halen in Monapoli. De exims zijn volledig gedaan, het enige wat ik kan doen is kruit importeren.

Af en toe komt er eens een verdwaalde onbekende langs die prijzen wilt checken of die even komt piepen in Digitalië, maar snel weer van het toneel verdwijnt. Toch is er één iets bezig. De pistolen worden van de band gerold, want vele inwoners, maar ook buitenlanders, maken zich op voor de EPISC. Het is vanzelfsprekend dat elke attente handelaar graag op dit toerisme inspeelt.

Als ik de EPISC-club binnenwandel, hangt er uit dat er reeds 8 deelnemers zich hebben aangegeven voor het toernooi, waaronder een Cyberiër. Ik weet niet of het in het bloed zit van de Digitalianen, maar het is opmerkelijk dat ze stiekem allemaal dromen van een overwinning. Zelf moet ik mijn strepen hier nog verdienen, met als gevolg dat ik weinig van mijn prestaties verwacht tegenover de meer ervaren schutters. Wat me echter opvalt, is dat sommige gekende Criminal Masterminds er (nog) niet bij zijn. Ze houden zich afzijdig. Van een bron vernam ik dat ze liever schieten zonder vesten omdat er zonder schade geen plezier aan valt te beleven.

Het is dus uitkijken naar komende zaterdag, wanneer de inschrijvingen aflopen in de namiddag en het deelnemersveld gekend is.