Het slaapparlement

Auteur: Oscar Alvarez

Deze handelsperiode begon al wat minder doordat er heel wat onduidelijkheid was omtrent de begroting. En natuurlijk was er ook onduidelijkheid over de Federale Unie en de Hoge Raad, maar deze onduidelijkheid is al wat afgenomen.

Dat het Parlement niet echt iets deed bij de begroting, tot daaraantoe. Die kwam er toch wel, we hadden vertrouwen in de Minister. Maar toen wilde The Eye, Minister van Justitie, een derde rechter aanstellen zonder in eerste instantie de goedkeuring van het Parlement te vragen, wat volgens de wet wel moet. Zijn collega’s in het kabinet verdedigden hem hierbij, wat natuurlijk een schande is. Maar goed, uiteindelijk diende de Minister van Justitie toch een wijziging in.

Helaas pindakaas, het Parlement is nog steeds niet scherp en stemt massaal voor de wijziging van zijn richtlijnen. Car-Dealertje zou rechter worden volgens deze wijziging. Echter ik citeer hierbij uit het wetboek van Cyberiƫ:

lid 5
Rechters worden aangesteld door de Minister van Justitie en dienen in het bezit te zijn van een geldig lawyerdiploma. De Minister van Justitie kan geen Rechter zijn.”

Car-Dealertje heeft als beroep advocaat, maar is niet in het bezit van het lawyerdiploma. Schandelijk dat het Parlement niet verder kijkt dan haar neus lang is.

Hopelijk komt hier snel verandering in.