Reden zoeken, reden gevonden en schoppend houdoe!!

Auteur: Remcowouter

Nu loop ik al een tijdje mee in de Federatie (momenteel 7 jaren) en ik zie de periode die momenteel bezig is telkens terugkomen. Als oud-Federal heb ik er zelf ook mee te maken gehad.

Het wordt mooi weer en iets triggert dan inwoners om de grenzen van mogen te onderzoeken. De betrokken beweren dan dat dit gebeurt zonder dat ze er iets van afweten. Het verloop is altijd wel hetzelfde. Men doet iets grensoverschrijdend en is verbaasd dat hierop wordt gereageerd en loopt boos het spel uit.
Een gang van zaken die ik eigenlijk niet kan begrijpen. Je behoort als je ergens niet mee eens bent, nadat je bent afgekoeld, het met argumenten te bespreken met de persoon die je heeft gestraft/gewaarschuwd in plaats van weg te lopen.

En ook deze lente is het weer raak. Justinote die cheater is geworden en paar mensen een boete. Dat is op zich niet heel gek. Enkel de manier waarop het is gegaan en hoe er wordt gereageerd wel. De cheaterstatus is er gekomen doordat men uit vorm van protest met de prijzen is gaan lopen spelen. Zo daalde de steenprijs naar een laag punt, terwijl de concurrenten nog normaal zaten voor deze handelsperiode.

Had dit allemaal kunnen worden verkomen? Ja, dat was heel goed mogelijk geweest. Er had gewoon op een normale manier moeten worden gereageerd door de beboete inwoners. Ze hebben de fout gemaakt om hun onvrede in de Federatie uit te roepen en daarbij lekker te gaan schoppen.

Schoppen tegen de spelleiding mag best, maar niet op de manier waarop nu is gehandeld. Het is gewoon respectloos gebeurd en met enkel als doel om schade aan de Federatie te brengen. Iets wat niet mag worden getolereerd en dus moet worden aangepakt zoals nu ook is gedaan. Het lijkt erop alsof tegenstanders de mond wordt gesnoerd, maar dat is niet waar. Mensen die schade aan de Federatie willen brengen worden vriendelijke verzocht iets anders te gaan zoeken.

Onrust tussen spelers onderling is goed voor de Federatie. Onrust tegen de leiding niet. Zij moeten de Federatie leiden en daarbij besluiten maken die niet door iedereen gewaardeerd worden.  Het getuigt van geen respect om die besluiten standaard als fout te belichten en jezelf daar naar te gedragen.

Het zou allemaal heel anders zijn gelopen als de mensen die een boete hadden gekregen op een andere, normale, manier hadden gereageerd. (NB. Sommige hielden zich wel rustig). Als men een normaal dialoog was aangegaan met de leiding had die netjes verteld waar de grenzen momenteel liggen, wat ze nou precies fout hadden gedaan in hun ogen en daarbij de beargumentatie. Nu mag je het daar niet mee eens zijn maar dan moet je de discussie aangaan op een normale volwassen manier en uiteindelijk ook accepteren dat de leiding een definitief besluit maakt.

En dat brengt ons op het punt waar het allemaal misgaat. Soms moeten mensen en dus ook inwoners van de Federatie weer op de juiste plek  worden gezet. Je kan en mag er als handelsgroep niet vanuit gaan dat je opeens meer mag dan andere en dat de groep opeens beslissingsbevoegd wordt. Het is dus goed dat de leiding soms een stap in het licht doet en laat zien wat de grenzen zijn.

Accepteer dit dan ook, discussie erover kan altijd, maar weet dat je hier in de Federatie bent om te handelen met andere mensen die allemaal hetzelfde willen en dat op een eerlijke manier. De mening van de leiding is bindend, als zij vinden dat iets oneerlijk is dan is het dat ook, al mag je misschien zelf anders denken. Schrijf die gedachtes op, kom met een pleidooi waarom het handelen van de leiding niet correct was in jouw ogen en als je gelijk hebt, zal je gelijk krijgen. Maar dat zal je nooit bereiken door als een gek onrust te willen stoken en schoppend het land uit te worden gezet.

Speel fair en accepteer het gezag van de leiding. Er heerst geen democratie in deze wereld.