De politiek van Virtua

Auteur: Pimgezel1

Al meerdere mensen zijn naar me toe gekomen hoe de Virtuaanse politiek nou eigenlijk werkt, het verandert constant, maar het is absoluut niet ingewikkeld. Op verkenning dan maar, waar zullen we eens beginnen? Mijn chauffeur brengt me naar de ”Council Room”. In de Council Room is het alleen de consuls en de President toegestaan om te praten, maar sinds deze periode gaf de President toestemming aan de burgemeesters om daar ook hun mening te laten horen.

Sommige mensen noemen Virtua een dictatuur, andere zeggen een semi – dictatuur en de eigen bevolking noemt het natuurlijk een democratie. Als optimist noem ik het het liefst een semi – democratie. De President wordt verkozen door het volk, en de President kiest over zijn consuls. Maar een paar periodes geleden is er een nieuwe wet geaccepteerd door de ”Council” ( President en zijn consuls), welke zegt dat de kandidaat in de Presidentsverkiezingen die de op één na meeste stemmen had gekregen, als Vice-President in de ”Council” dient.

Nou, na mijn vorige uitleg kijken we weer verder in onze ”Council Room”. Als Consul of Justice and Safety heb ik het recht om mijn stem op wetsvoorstellen uit te brengen, net zoals alle andere consuls en de President, die hebben daar ook recht op. Bij een meerderheid van de stemmen kan een wet/voorstel geaccepteerd worden, dit is ongeveer hoe het Virtuaanse Systeem werkt.

Nu kun je natuurlijk zeggen dat wij in Virtua een dictatuur hebben, aangezien de President al zijn vrienden kan kiezen als consul, en zo alles kan beslissen. Nu is er met de vice-President verandering in gebracht. Het is gelukkig nog nooit voorgekomen dat een President zijn macht helemaal misbruikt (voor zover ik weet) aangezien de mensen hier wel weten op wie ze stemmen als de verkiezingen er zijn.

”Breng me maar weer naar huis!” beval ik mijn chauffeur, we hebben hier nu genoeg gezien. Toen ik in mijn Farmerrari zat, vergat ik dat ik eigenlijk dakloos ben, dus dan maar naar de ”Pub” om daar wat te gaan drinken.

Opmerkelijke Virtuaanse politieke gebeurtenissen in de laatste 4 periodes:
Periode 85: Oke, dit is alweer lang geleden en dit stimuleert mijn geheugen om weer eens te gaan werken. Het was niet slim om hiervoor naar de ”Pub” te gaan, aangezien dit mijn geheugen niet echt bevordert. In Periode 85 kwam ik uit Digitalië om hier als Consul of Foreign Affairs te gaan werken. Ook was dit de ronde waarbij de emoties tussen Virtua en Cyberië bijzonder hoog opliepen, dit vond ik persoonlijk één van de leukste periodes in mijn politieke carrières. Dit was de ronde waarbij doodvogeltje de President van Cyberië was, en (Brendan)’die van Virtua. Ik ga maar eens naar een hotel hier in de buurt, aangezien ik zo weer in mijn geheugen moet graven want de ”Pub” bevordert zoiets niet echt.

Periode 86: Op naar periode 86, de grootste blunder uit mijn politieke ervaringen. Ik zal deze periode snel behandelen, want dit is niet erg goed voor mijn reputatie. De ex-Virtuaan Rats! was Virtuaans President van periode 86, bonanza was het in Cyberië. Ik had hier in Virtua de functie als ”Consul of Justice and Safety” en in Virtua speelde het probleem dat Bytertje Centropolis wou afscheiden van Virtua. Ik als ex-Digitaliaan en COJS ( zie Consul of Justice and Safety) zag hier natuurlijk wel een oplossing voor, schieten… Dit liep anders af dan verwacht en eindigde in drie mislukte contracten met Rednax, Troel en sugarfree. Ik hoopte de beste schutters van de Federatie gehuurd te hebben, maar het liep anders af. Na een verschrikkelijk slecht contract te hebben getekend met deze drie Criminal Masterminds, werd hier natuurlijk misbruik van gemaakt, een contract zonder tijdslimiet is zeker geen aanrader en ik hoop hier bij de toekomstige consuls te waarschuwen om dus een goed contract te schrijven. De conclusie van deze ronde was dat Bytertje zich voor het einde nog niet had afgescheiden van Virtua en Tuned de periode erna mayor werd, de periode waar ik nu over ga schrijven.

– Periode 87: Twee maanden verwijderd van onze tegenwoordige tijd. Eindelijk bij een hotel aangekomen ergens in de luxueuze straten van Nasdaqar ,waar ik natuurlijk veel te veel betaal, kan ik beginnen na te denken over wat er in deze redelijk oninteressante ronde gebeurde. Terwijl ik aan het genieten ben van een heerlijke Pina Côlada zal ik jullie eens over de goede oude tijd van vroeger vertellen. Dit was de ronde waarbij de oud-speler Viraxje het maar weer eens probeerde om President te worden. Zijn tegenkandidaat was toentertijd Ihockey Schneider.

Nadat Viraxje het vrij eenvoudig won van het hoofd van de familie Schneider, stelde hij zijn Council samen. Na een aanmeldingsbrief naar hem te hebben gestuurd, werd ik vrij snel in zijn Council aangenomen als, hoe kan het ook anders, COJS. Ik kreeg wel de duidelijke waarschuwing dat hij niet gediend is van zulke Bytertje-taferelen. Deze ronde was vrij rustig en er is eigenlijk weinig gebeurd.

”Ohnee!” schreeuwde ik en binnen no-time stond de Security aan mijn deur om te vragen of er wat aan de hand was. Dat was er inderdaad, want ik ben natuurlijk de gevreesde ”Crime Spree” vergeten die in Periode 87 gaande was. Er werden verschrikkelijk veel mensen beroofd en als COJS had ik dus ook lekker veel te doen, ik vond het persoonlijk een vrij saaie periode, ik weet ook niet of bonanza het leuk vond, want deze periode werd hij weer verkozen tot President.

– Periode 88: Na van de verschrikkelijke warmte niet te kunnen slapen, heb ik maar weer mijn laptop gepakt en begon maar weer eens te graven in mijn geheugen. Gelukkig is het al één uur geleden voor ik mijn laatste pilsje heb gedronken en dus ik zal me nog wel aardig goed kunnen herinneren wat er een maand geleden gebeurd is. IkbenBen19 en Viraxje hadden beide het geluk om President te zijn deze ronde. Dit is nu Viraxje’s tweede ronde op rij en toevallig mijn vierde ronde op rij in de Council. Ik probeerde namelijk om President te worden. Helaas heb ik dit niet gehaald en was ik Vice-President in deze ronde, ook leuk… Toch?

Na verscheidene keren gezeurd te hebben dat deze regering veel te inactief was en zich meer focuste op handel dan op politiek, was ik niet meer zo heel erg gewenst. Duups is deze periode ontslagen als Consul omdat hij te inactief was, persoonlijk vond ik dat er ook een andere consul was die dit verdiende, maar helaas was dit een goede vriend van de President. Op een moment was ik zelfs zo erg, dat ik een opstootje had met de President, maar wegens het Virtuaanse geweldige wetboek kon ik toch niet ontslagen worden. Na mijn ‘ruzie’ bijgelegd te hebben met de President, is deze periode alsnog goed verlopen, ondanks de negen Virtuaanse rechtszaken die werden aangespannen tegen een mayor, dus als rechter had ik erg veel te doen. Negen rechtszaken zijn er namelijk aardig wat.

– Periode 89: Na al half in slaap te zijn gesukkeld werd ik ‘s nachts wakker vanwege het onweer. Mijn hele hotelkamer trilde van het geluid dat de donder geeft en ik besloot toch maar weer eens mijn laptop te pakken om verder te schrijven aan dit veel te lange artikel. Gelukkig hoef ik hier niet zoveel bij na te denken, aangezien we nog maar vijf dagen bezig zijn met deze periode. En opnieuw zit ik weer in de Council, dit keer als Consul of Social Affairs. Ik heb hierbij de taak om de ‘Virtuan Games’ ( soort quiz) te runnen zoals ik ook in Periode 85 deed. (Brendan) en Switzisch zijn deze ronde President.

De eerste gebeurtenis is er alweer gekomen nadat Alecto ontslag nam/kreeg na zijn Criminalstatus. De reden voor zijn status is nog onbekend. Er is wel bekend dat dit absoluut niet bewust gebeurde en dat hij graag zijn positie terug heeft. Ik kreeg de eer om zijn taak over te nemen, en met succes, want ik heb een ‘Hattrick’! Ja, drie keer COJS nu, opnieuw mag ik de rechtbank leiden en het politiebureau. En met plezier! Ook vonden de Federals het deze ronde leuk om de staatskassen maar eens leeg te halen, Virtua had het hier zwaar mee, en de steden moesten tot eergisteren wachten totdat ze een mooi bedrag aan budget hadden. Meer lees je hierover in mijn andere artikel.

Nu is het maar weer tijd om te gaan slapen, na een geweldige schrijfavond gehad te hebben, begin ik morgenochtend maar weer aan het normale consulwerk. En ik heb al vroeg weer een vergadering. Nu maar lekker slapen en dromen over…