Staatskassen leeg?

Auteur: Pimgezel1

“Hee Pim! Wat doe jij dan hier in Cashington, had je al gezien dat er een plein naar je vernoemd is?” Dat was het eerste wat ik hoorde, toen ik voet zette op het zogenaamde ijzerpaleis. “Daarvoor ben ik hier niet, ik zoek naar Federal Coordinator, waar is die?” Spijtig genoeg werd ik teruggestuurd, naar het grootste bos van Virtua. Nasdaqar, na in één van de luxe taxi’s te zijn aangekomen hier in het stadje, ging ik opnieuw op zoek naar Federal Coordinator. Eindelijk aangekomen bij zijn villa in de bergen, verwelkomt hij mij in zijn geweldige huis. Na drie pilsjes kwam het toch eindelijk op praten aan, gelukkig deed ik dat nu, want twee biertjes meer en ik had het niet meer gekund. ”Nou, laten we maar meteen met de deur in huis vallen, what happened?” Vroeg ik terwijl ik nog een nipje van mijn glas nam. “Wij (Federals) hebben besloten om de landen deze periode geen beginbudget te geven, aangezien de landen altijd eindigen met veel te veel geld in hun staatskas.” Zo, dat was kort maar krachtig. Op naar de steden om te zien hoe die het ervan af hebben gebracht zonder budget, want aangezien het land geen budget kon geven aan de steden, hebben die ook rustig aan moeten doen.

Cashington Ik liet mij door mijn chauffeur brengen naar Cashington, waar ik van dichtbij de situatie kon bekijken. Onder genot van een hapje en een drankje keek ik of ik Riser kon vinden, helaas zat hij net in bad, dus sprak ik met de lokale bevolking, wat mij de volgende informatie heeft opgeleverd. Cashington deed het op zich niet heel erg slecht, na drie dagen stonden ze al wel in de mingetallen, maar uiteindelijk hebben ze dit snel weten te verhelpen. Door geld van Centropolis te lenen kwamen ze er weer goed bovenop, nu is de hele situatie stabiel, over deze lening kom ik zo nog op terug.

Centropolis Na lekker gegeten te hebben in de Ijzerstad van Virtua, ging ik maar verder naar het olierijke Centropolis. Aangezien Tuned niet beschikbaar was voor commentaar, moest ik het met de bevolking van Centropolis doen. Die mij de volgende gegevens gaven; Centropolis was de enigste stad in Virtua die het financieel erg goed deed, zoals ik net al zei heeft Centropolis een mooi bedrag aan Cashington geleend, om hen uit de schulden te helpen. Door de relatief weinig (actieve) inwoners heeft Centropolis dus weinig last gehad van deze financiële crisis.

Nasdaqar Prachtige natuur, hoge bomen en natuurlijk een hoge kavelstaat. Hier aangekomen in de meest boomrijke stad van Virtua ga ik maar weer op onderzoek uit. Ik word meteen gefouilleerd en onderzocht door twee officers. De veiligheid is hier streng verhoogd sinds er een haven is. Aangezien Gold Runner met zijn helikopter door de lucht aan het vliegen is, moet ik het maar doen met de inwoners van deze beboste stad. Ze hebben mij het volgende kunnen vertellen; Nasdaqar deed het het slechtste van de drie steden, ze gaven pas laat een BTW-teruggave en de inwoners konden zelfs een dag niet eximmen. Veel tophandelaren betreurden dit feit, aangezien eximmen erg belangrijk is in de eerste drie dagen. Nasdaqar kwam net zoals Cashington al snel uit de rode cijfers en doet het nu weer helemaal goed!

Na alle steden bezocht te hebben kan ik concluderen dat dit helemaal geen slecht idee van de Federals is, nu is het eindelijk eens een uitdaging om burgemeester van een stad te zijn, ik hoop dat de Federals dit in de toekomst zo laten. Als ze dit doen zullen de landen daar volgende handelsperiode op moeten anticiperen.

Na gegeten te hebben in Cashington, gewandeld in Centropolis en genoten van de natuur in Nasdaqar, ga ik maar weer eens naar huis toe en dan lekker weer aan het werk.