De strijd om de bunker

Auteur: Rednax

Met het vertrek van sugarfree zijn er vele gaten achtergebleven, denk bijvoorbeeld aan het machtsvacuüm waarin Digitalië zich momenteel bevindt, of bijvoorbeeld het Recruitmentteam wat nu volledig radeloos is achtergebleven. Deze gaten zijn vervelend en alleen tijd zal ze dichten. Eén gat echter was een uitzondering, namelijk de veel besproken kerker van sugarfree. Eerder had een groep bodemonderzoekers al zijn toevlucht gezocht in dit verblijf, nu is het een andere groep die dankbaar gebruik maakt van de faciliteiten die sugarfree op een niet nader te noemen locatie in Tripolire heeft aangelegd. Laten we beginnen vlak voor het moment dat sugarfree de Federatie verlaat.

Koning sugarfree II zat prinsheerlijk in de paleistuin te genieten van de neergaande zon als plotseling een luide stem hem gebiedt op te staan en mee te komen. Van alle kanten springen CBI-agenten met getrokken pistolen tevoorschijn die vreemd genoeg niet hun wapen op sugarfree richten, maar op verschillende plaatsen in de tuin mikken. Weinig verbaasd staat sugarfree op en draait zich rustig om terwijl iedereen gespannen toekijkt. Vele seconden kijkt sugarfree recht door de zonnebril in de ogen van de CBI-agent tegenover hem.

Na wat wel een eeuwigheid lijkt te zijn geweest, komt er een vrolijke man in een korte broek en Hawaiishirt het paleis uitlopen. Zich niets aantrekkend van de CBI-agenten geeft hij sugarfree een glas drinken en zegt hem weer te gaan zitten. sugarfree kijkt nog even naar de CBI-agent tegenover hem, lacht schamper en gaat zitten. Zenuwachtig begint de CBI-agent op en neer te bewegen en besluit dan toch maar verder te gaan met zijn verhaal: “Geachte Sugarfree…”, sugarfree kucht luid “Geachte Koning Sugarfree II…” wederom kucht sugarfree luid. De wanhoop in de ogen van de CBI agent is ondertussen duidelijk zichtbaar ondanks zijn zonnebril. Juist op het moment dat de CBI nogmaals begint te praten, staat de man in de korte broek op en zegt lachend: “Kom kom jongens, laten we het elkaar vooral niet te moeilijk maken. sugarfree, laat iedereen uit de bosjes komen, Patrick Walker roep je vrouw erbij, dan kunnen we een fatsoenlijk gesprek voeren.

Ruud Lubbers, de CBI-hoofdagent die niet al te lang geleden met pensioen is gegaan, verbrak nu niet alleen voor de tweede keer de spanningen tussen beide heren, hij had ook de structuur binnen het CBI prima door. Sarah Walker, die al vanaf haar aanstelling als CBI-agent had geaasd op de functie van CBI-hoofdagent, was hier nooit in geslaagd aangezien het CBI niets van vrouwenemancipatie moest hebben. Als oplossing was Sarah Walker getrouw met Patrick Walker en had hem CBI-hoofdagent laten worden. De arme man werd nu door zijn vrouw gestuurd en besliste eigenlijk niets meer zelf.

Zodra sugarfree iedereen bij zich had geroepen werd ook de spanning onder de CBI agenten zienderogen minder. Ze begonnen allemaal weer hun trotste houding aan te nemen alsof geen berg hen te hoog was. Zodra ook Sarah Walker was aangeschoven, begon Ruud Lubbers het gesprek. Al snel werd duidelijk dat het CBI onder leiding van het Walkerkoppel op zoek was naar een nieuw CBI-hoofdkantoor, waarbij het oog gevallen was op de bunker van sugarfree. Dit goed beveiligde en versterkte complex zou de ideale locatie zijn voor het “nieuwe” CBI. Wat dit “nieuwe” CBI precies inhoudt, kon Sarah Walker niet vertellen, enkel dat er enkele grote veranderingen op de agenda stonden. Na veel heen en weer geruzie kwam het erop neer dat sugarfree niet van plan was zijn bunker te verkopen aan het CBI, laat staan zomaar weg te geven.

Sarah Walker stapte weer in de helikopter waarmee ze gekomen was en nog voor het geluid hiervan goed en wel was weggestorven, stonden de Digitalianen en CBI-agenten met getrokken wapens recht tegenover elkaar. Gestrest probeerde Patrick Walker de zaak nog te sussen, maar door zijn zenuwachtige gezwaai liet hij zijn pistool afgaan. Nog geen tel later was de paleistuin vergeven van de kruitdampen en lagen verschillende mensen met schotwonden op de grond. Nadat de laatste Digitaliaan al zijn kruit verschoten had, werd pas echt duidelijk hoe groot de schade was, slechts enkelen hadden zich ondanks de schotwonden staande weten te houden in dit hevige vuurgevecht. Onder andere The King 2, sugarfree en Rednax hadden aan de Digitaliaanse kant staande weten te houden. Aan dezelfde kant lag iamthebest4 hevig bloedend aan de voeten van sugarfree. Hij had zodra hij door zijn kruit heen was zichzelf voor sugarfree geworpen om te dienen als menselijk schild voor zijn koning. Aan de andere kant leek het er op dat ondanks de vele kogelvrij vesten geen enkele CBI’er zich staande had weten te houden, totdat Patrick Walker met knikkende knieën achter een grote heg vandaan kwam.

Nog voordat The King 2 en Rednax weer hadden kunnen aanleggen om opnieuw het vuur te openen, gaf hij zich bijna huilend over. Ruud Lubbers, die al die tijd in zijn stoel het schouwspel had aangekeken, stond op en vroeg sugarfree zijn Digitalianen mee naar binnen te nemen zodat hij nog even met Patrick Walker kon praten. Eenmaal binnen werd al snel het geluid van een grote transporthelikopter hoorbaar.

Enkele dagen na de schietpartij in de paleistuinen viel er een brief bij sugarfree op de mat. Het CBI liet hierin weten dat Tripolire nog steeds verboden terrein was in verband met de hevige vervuilingen en dat alles wat zich op het grondgebied van Tripolire bevond daarom eigendom was van het CBI. sugarfree, die zich met moeite wist te beheersen, riep een aantal vooraanstaande Digitalianen bij zich om samen een aanval op het CBI voor te bereiden. Diezelfde nacht nog werd in het diepste geheim de aanval geopend op het tijdelijke CBI-hoofdkantoor. Bij deze aanval is het hoofdkantoor tot de grond toe afgebrand.

Aangekomen op de afgesproken verzamelplaats na de aanval, bleek sugarfree te missen. Uren gingen voorbij en de groep begon zich ernstige zorgen te maken aangezien sugarfree nog altijd niet was teruggekeerd. Uiteindelijk besloot de groep terug te keren naar het paleis waar de uren overgingen in dagen. Ten einde raad besloten iamthebest4 en Rednax terug te keren naar het afgebrande CBI-hoofdkantoor om daar op zoek te gaan naar sugarfree.

De achtergebleven groep wachtte in spanning op de terugkomst van beide heren, maar ook deze keer werden de uren dagen. 4 dagen na vertrek kwam Rednax zwaar gehavend strompelend het paleis binnen. Het enige wat hij kon uitbrengen was dat iamthebest4 kwijt was. Vlug werd hij in bed gelegd en verzorgd door de liefdevolle dara. Nadat Rednax bijna helemaal van zijn wonden hersteld was kwam hij erachter dat The King 2 koning was geworden.

Vermoeid vertelde hij dat zodra ze terugkwamen bij het CBI-hoofdkantoor, een aantal verborgen CBI-agenten het vuur op hen geopend hadden. Na snel dekking te hebben gezocht hadden ze vele uren op de CBI-agenten geschoten. Helaas waren er meer CBI-agenten gekomen en hadden zij in de nacht een verrassingsaanval gepleegd. Bij deze aanval waren Rednax en iamthebest4 elkaar kwijt geraakt. Bij het aanbreken van de dag werd het vuur weer geopend en had Rednax zich wederom moeten verdedigen tegen een grote groep CBI-agenten. Van iamthebest4 was geen spoor te bekennen.

Zwaar vermoeid en gehavend van een aantal schotwonden, had Rednax, gebruikmakend van de laagstaande zon, eieren voor zijn geld gekozen en had zich stilletjes teruggetrokken. The King 2 had gedurende het hele verhaal niet eens geknipperd met zijn ogen en bleef besluiteloos zitten, om na enkele minuten te hebben zitten nadenken de telefoon op te pakken om het CBI te bellen. Na enkele korte ja’s en nee’s werd de hoorn weer op de haak gelegd en vertelde The King 2 dat zowel sugarfree als iamthebest4 werden vastgehouden door het CBI en dat de andere Digitalianen, maar met name Rednax, werden gezocht. De enige manier om een nieuwe aanval van het CBI te voorkomen, zou zijn om de bunker van sugarfree zonder verdere slag of stoot af te geven aan het CBI.

De kersverse koning, The King 2, weet zich geen raad en kiest het zeker voor het onzekere. “De bunker van sugarfree zal vanaf heden eigendom zijn van het CBI,” zo valt de volgende dag te lezen op een officiële Koninklijke verklaring. Diezelfde dag nog komen de eerste MCTrucks aan in Tripolire en begint de grote verbouwing. Vele diamantboren en explosieven worden gebruikt om de gestolde lava weg te graven. Zodra alles goed schoon is gemaakt, worden de eerste computers gebracht. Een rij vrachtwagens waar geen eind aan lijkt te komen brengt computers, camera’s, alarmen, telefoons, pistolen en kruit naar de bunker.

Nog geen week na het begin van de verbouwingen is de bunker volledig gerenoveerd en heeft het CBI er zijn intrek in genomen. Degenen die dachten dat het hierbij zou blijven, keken vreemd op hun neus toen er de volgende dag wederom rijen met vrachtwagens richting Tripolire trokken. Ditmaal werd er een strook aangelegd waarop de grootste vliegtuigen konden landen. En alsof dat nog niet genoeg was, werd er ook een ondergrondse hangar gebouwd die in directe verbinding stond met de bunker zelf. Vlak voor de vulkaanuitbarsting stopten de verbouwingen en werd alles netjes afgedekt en beschermd tegen de vulkaanuitbarsting.

De uitbarsting die ditmaal niet lang op zich liet wachten, gaf het CBI de kans om al na een paar dagen terug te keren naar de Federatie zodat het nieuwe hoofdkantoor ook echt in gebruik kon worden genomen. Op de dag voor de start van de nieuwe handelsperiode werd het vliegveld van het CBI in gebruik genomen. Een luxueuze jet landde en reed direct de ondergrondse hangar binnen. Nog geen uur later kwam het vliegtuigje weer naar buiten rijden en steeg het op. Net voordat de deuren achter het vliegtuigje dichtsloegen, was een ontzettend chagrijnig gezicht te zien van een CBI-agent. Het nieuws dat de verbouwingen ver boven het budget van het CBI waren gegaan, deed al snel de ronde.

In tegenstelling tot voorgaande keren kon het CBI deze keer niet enorme boetes uitdelen om zo het tekort aan geld aan te vullen. Wachten totdat de handelsperiode afgelopen was en dan enorme boetes uitdelen was ook geen optie, aangezien er binnen een week betaald moest worden, of de nieuwe CBI-hoofdagent zou worden opgepakt en de bunker in beslag worden genomen. De enige overgebleven optie was het plunderen van de staatskassen en hopen op uitstel van betaling over het resterende bedrag.

Zo gezegd zo gedaan, de staatskassen werden geplunderd en voor de laatste 500.000 ISH werd afgesproken dat deze voor het begin van de 90ste handelsperiode voldaan moest worden. Bij de start van de 89ste handelsperiode was de angst dan ook groot dat het CBI enorme boetes zou gaan uitdelen om de meest kleine en onbenullige zaken.

Echter was niet alleen het CBI heel druk geweest tussen de handelsperiodes in. Van zowel iamthebest4 als Rednax had niemand nog iets vernomen. Beide heren staan bekend om hun technische vaardigheden en vermogen om computers te laten doen wat ze willen. De enige met wie ze weleens contact zochten was bonanza, maar wat er dan besproken werd bleef voor iedereen geheim.

Op de boot richting de Federatie hadden beide heren een verlaten plekje op de boot gezocht en zaten zenuwachtig achter hun laptops te werken. Bij aankomst bleven beide heren als laatste achter op de boot en niemand zag ze rondlopen om een handeltje op te zetten. Pas zondag diep in de nacht werd Rednax voor het eerst in Monapoli gespot. Enkele uren later werd echter het bericht verspreid dat Rednax failliet was geschoten en de rest van de handelsperiode in Nederland zou verblijven. Niet heel veel later werd hetzelfde bericht voor iamthebest4 verspreid. Twee grote namen in Digitalië die eigenlijk zonder enige aanleiding failliet waren gegaan en de hele handelsperiode in Nederland moesten doorbrengen was niet iets wat vaak gebeurde zo vroeg in de handelsperiode.

Waar mensen aan het begin van de ronde bang waren voor boetes vanuit het CBI, begon nu de angst te groeien dat het CBI mensen kidnapte en enkel voor losgeld zou vrijlaten. De vreugde was dan ook groot toen aan het eind van de eerste week alle televisies en computers in de Federatie het nieuws brachten dat zowel Rednax als iamthebest4 zich in de Federatie bevonden en ongedeerd waren. Niemand hoefde dus bang te zijn dat het CBI mensen zou ontvoeren.

De schrik zat er echter weer goed in toen het nieuwsbericht over iamthebest4 en Rednax werd gevolgd door een bericht vanuit het CBI dat op de hoofden van de heren 100.000 ISH per persoon was gezet. Alle schermen gingen hierna op zwart en niemand was nog in staat zijn of haar scherm uit deze stand te krijgen.

Pas de volgende ochtend vroeg sprongen alle schermen weer aan en kwam er wederom een boodschap vanuit iamthebest4 en Rednax. In deze boodschap vertelden ze dat ze zich hadden gericht op het terugveroveren van de bunker. Aangezien de bunker enkel beveiligd werd met alarmsystemen hadden ze in het systeem gehackt en de alarmen uitgeschakeld. Samen met beagollum hadden ze daarna de bunker geprobeerd over te nemen. Hierbij was beagollum ernstig gewond geraakt en naar Nederland vervoerd. Rednax en iamthebest4 waren er echter in geslaagd de bunker over te nemen en gebruikten dit nu als veilige thuishaven.

Ook werd medegedeeld dat door de aanwezigheid van het enorme serverpark in de bunker beide heren hadden besloten iets terug te doen voor de Federatie. bonanza had toegezegd dat hij als TMC-hoofdredacteur bereid was de overname van de bunker te sponseren als daarvoor in ruil een MIP-stem systeem zou worden ontwikkeld. Op die manier zou het mogelijk moeten worden om de MIP-Awards te kunnen houden zonder dat het nodig zou zijn om alle inwoners van de Federatie hun stem uit te laten brengen op papier. Als alles verder volgens planning zou verlopen zou het wellicht al mogelijk zijn om in de 90ste handelsperiode de MIP-Awards te organiseren met het nieuwe systeem.
Hoe dit alles verder afloopt is natuurlijk niet bekend. Wel is zeker dat het CBI weer op zijn plaats is gezet en dat men kan rekenen op een wraakactie vanuit deze altijd onvoorspelbare organisatie.