Gepakt door het CBI

Auteur : Technix

In het clubhuis waar zij van tevoren de plannen al beraamd hadden, zochten zij de laatste spullen bij elkaar. Pistool? Check. Kruit? Check. Vervoer? De man met de lange jas liep naar het raam en keek naar buiten. Jep, ook de Miniconomini stond gereed. Alles was klaar voor vertrek. De burgemeester van Eurodam zou vanavond zijn laatste woorden spreken.

Plots klonk het geluid van een automotor. De man met de lange jas bij het raam keek vluchtig nog een keer door de straat en zag een donkere Limcousine de straat in glijden met gedoofde lichten. Wat had dit te betekenen? Zou iemand weten dat zij hier waren? Kon iemand het weten? “Better safe than sorry,” dacht hij en hij gebaarde zijn compagnons in de auto te stappen.

Hij liep rustig de deur uit en trapte nog snel zijn sigaret uit. Immers, loco_tazz wilde niet dat er in de auto gerookt zou worden. Voordat hij echter bij de deur was loeide er overal sirenes en sprongen de CBI-agenten uit alle hoeken en gaten te voorschijn. Ze waren verraden. Tot zijn geluk echter zag hij zijn maten via het steegje opzij nog ontsnappen. Gelukkig maar, hij was de enige die gepakt werd.

Op het CBI-hoofdkantoor waar hij verhoord werd, kwam hij een oude bekende tegen. Pimgezel1. Pimgezel1 vroeg naar de reden van zijn arrestatie en reageerde verbaasd op het antwoord: “Grijs gebied? Sinds wanneer is er een grijs gebied in criminaliteit?” Ondanks zijn verbazing en verbetenheid om antwoord te krijgen op de vraag, werd hij vlug door medewerkers van de beveiliging naar buiten gewerkt. Hij diende zich niet te bemoeien met zaken waar hij niets mee te maken had.

Na het korte verhoor werd besloten de arrestant naar een heropvoedingskamp te sturen in afwachting van verdere verdenkingen. Zijn straf viel dus wel mee. Gelukkig was hij niet failliet verklaard. Doch het zaakje stinkt. Ergens klopt het niet. Hoe konden ze het weten, iemand moest hen getipt hebben.

Eenmaal in het heropvoedingskamp ging de man, tot voor kort met een lange jas, nu echter netjes gekapt en geschoren, in zijn vrije tijd op onderzoek uit. Gelukkig kon hij met de opbrengsten van zijn handeltje in verboden goederen nog enige smeergelden en steekpenningen betalen. Al snel bleek dat ze hem al een tijd aan het volgen waren. Hadden ze hem al die tijd al verdacht?

Eindelijk, na dagen tijd, kwam het antwoord van zijn beste bron. Ze hadden hem inderdaad in de gaten gehouden. Al sinds zijn eerste overtreding was hij opgevallen. Hoe kon hij ook zo stom zijn geweest die connectie niet direct te elimineren? Dat domme contract was zijn fout geweest. Probeer nooit de door een van zijn maten “lowlife criminelen” genoemde types te helpen. Maar dat is een fout waar uit geleerd kan worden. Voor zolang zal hij zich aan zijn heropvoeding moeten houden. Met het oog op een later tijdstip, wanneer hij weer vrij is, zal hij braaf met de wet meelopen.